Aihe: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: Verkuseppä
Tiistaina 24.5. 2005 klo 22:24:54

Viesti:
Useat ovat kyselleet MF satasarjaisten ohjaustehostinongekmista. Neuvoisin senverran että laittakaa tehostajaan samaa oljyä kuin laitatte mootttoriin. Näin siksi että jos stefa tehostajanpunpun akselilta alkaa vuotaa ja päästää öljyt moottoriin ei tapahdu moottorivairiota.
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Tiistaina 24.5. 2005 klo 23:20:46

Message:
En usko tuon auttavan ohjaustehostimen ongelmiin. Mulle neuvottiin Hankkijalla vajaa 10 vuotta sitten, että tehostajaan voi laittaa samaa kuin moottoriinkin, eli mun tapauksessa Castrol 10W/30:stä. Aiemmin olin käyttänyt käyttöohjekirjan suosituksen mukaisesti automaattivaihteistoöljyä, ostin sen Hankkijalta.

Nyt tuo tavallinen öljy on alkanut vaahtoamaan. Syytä en tiedä. Vettä siinä tuskin on mukana, koska olen vaahtoamisen alettua vaihtanut öljyt todella usein, muutaman käyttötunnin välein ja aiemminkin vuosittain. Ilmaakaan ei luulisi sekoittuvan öljyn sekaan, koska säiliö ja pumppu ovat samoissa kuorissa vaakatasossa.

Maanantaina ostin pitkästä aikaa automaattivaihteistoöljyä, mutta en ole vielä vaihtanut sitä. Saa nähdä, auttaako se vaahtoamiseen. Öljy siis tunki pikkuhiljaa kellertävänä vaahtona huohottimen kautta ulos. Öljyn määrä on oikea.
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: Keke
Keskiviikkona 25.5. 2005 klo 07:50:49

Message:
Minulla on se käsitys että automaattivaihteistoöljy on paras ferkun tehostimeen.Toimii pakkasellakin.
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: zuhna
Keskiviikkona 25.5. 2005 klo 08:23:30

Message:
Jos stefa vuotaa stefa vaihdetaan, näinhän se menee.Tehostajan viat löytyvät usein orbit-venttiilin säädöistä. Pystyakselin helassa ei saa olla väljää, samoin työsylinterin peräosan pitää olla napakka. Yleensä ihmisten tekemän laitteen saa kuntoon. Toiminnan kannalta olisi parempi käyttää automaattiöljyä, niinkuin valmistaja suosittelee.
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: jaska
Keskiviikkona 25.5. 2005 klo 14:41:19

Message:
laitetaanko 240 ferkun tehostimeen automaatti öljyä
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: Trans
Perjantaina 03.6. 2005 klo 00:32:02

Message:
"Nyt tuo tavallinen öljy on alkanut vaahtoamaan."
Tämä varmaan johtuukin väljästä koneesta,tai vähäisestä ajosta.!!??
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Perjantaina 03.6. 2005 klo 01:17:31

Message:
Liekö "Trans":lle tullut kommentissaan ajatusvirhe, mutta väljä kone ei vaikuttaisi ohjaustehostimen öljyn vaahtoamiseen. Väljästä pumpusta en tiedä. Käyttötunteja on takana vajaa 5000.

En oikein usko tuota vähäistä ajoakaan syylliseksi, koska parhaimmillaan olen siis vaihtanut öljyt muutaman käyttötunnin välein, joka yleensä on tarkoittanut pari öljynvaihtoa viikossa.

Kaiken kaikkiaan ajan vähän, yleensä vain kesällä. Kävin tankkaamassa traktorin tällä viikolla ja yritin muistella, että kävinkö viime vuonna tankkaamassa lainkaan. Yleensä olen kuitenkin tankannut kerran vuodessa, jos ei mitään erityisiä ajoja ole ollut.

Joka tapauksessa. Vaihdoin öljyt toissapäivänä takaisin automaattiöljyihin ja n. puolen tunnin ajon aikana ei vaahtoa ainakaan tunkenut öljysäiliön huohottimesta. Tehostin tuntuu toimivan moitteetta.
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: Rimula
Perjantaina 03.6. 2005 klo 07:49:53

Message:
Onko öljymerkillä väliä,aikanaan ainakin shelli öljyillä oli herkkyys vaahtoamaan määrätyissä koneissa/laitteissa,
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: juusoo
Perjantaina 03.6. 2005 klo 09:01:14

Message:
Mitä tässä tarkoitetaan vaahtoamisella? Missä se vaahto näkyy? Tikussa vai korkissa? Olisikohan tuolla ajomäärällä vain kyse ns. kylmälimasta. (joka on periatteessa vettä, joka tiivistyy kylminpään paikkaan)
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: Juuso
Perjantaina 03.6. 2005 klo 09:02:31

Message:
Onko öljyn määrä oikea ? Vaahdotta ainaskin jos öljyä on liikaa. Täyttäessähän etupyörät pitää olla käännettynä ääriasentoonsa.
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Perjantaina 03.6. 2005 klo 11:20:01

Message:
Vaahtoamisella minä tarkoitan sellaista kellertävän ruskeaa vaahtoa (näkyy selviä pieni ilmakuplia), joka pikkuhiljaa tunkee säiliön yläpinnalla olevan huohottimen kautta ulos. Jos säiliön kyljessä olevan täyttökorkin avaa, tunkee vaahto sieltä ulos.

Täytettäessä öljyn määrä on ollut oikea joka kerta oikea, eli käyttöohjeen mukaan moottorin käydessä pyörät ovat olleet ääriasennossa vasemmalla (käytännössä ei tunnu olevan isommin väliä kummin päin, silmällä katsottuna taso näyttää samalta molemminpäin) ja öljyn määrä 1/2" täyttöaukon reunasta alaspäin. Muutaman tunnin käytön jälkeen taas huohottimesta (ja täyttöaukosta, jos sen on avannut) on alkanut tunkea tuota vaahtoa ulos. Öljynä oli Castrolin 10W/30, nyt jokin Shellin automaattivaihteistoöljy ja tilanne (toistaiseksi) on rauhoittunut.

Aluksi muutaman vuoden ajan mulla ei ollut ongelmia tuon Castrolin kanssa, mutta viime vuosina on ollut. Tiedä sitten, olisiko väärä öljy pilannut pumpun väljäksi, mihin tuo "Trans" tuossa ylempänä viittasi.
RE: MF 1x5 ohjaustehostimen öljy
Lähettäjä: Trans
Lauantaina 04.6. 2005 klo 01:28:25

Message:
Tiedättekö muuten,tavallinen moottoriöljy sitoo kosteutta (vettä) tämä aiheuttaa vaahtoilun.