Aihe: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Tiistaina 31.5. 2005 klo 14:08:35

Viesti:
Olen ihmetellyt tuota moottorin jäähdytysnesteen vaihtamista ruosteenesto aineiden häviämisen takia. Mitä järkeä on vaihtaa pakkasneste parinvuoden välein?

Tätä perustelaan mm. sillä että sylinteriputket syöpyvät jos käyttää vanhaa pakkasnestettä. Jotenkin tuntuu käsittämättömältä. Luulisi että jos korvaa vanhasta pakkasnesteestä vaikka puolet uudella pakkasnesteellä, niin lopputulos on jopa parempi kuin käytettäessä vettä. Tällöin kuitenkin mm. ongelmajätettä syntyisi kaksinkertainen määrä mikäli laskisi kaikki nesteet pois ja vaihtaisi.

Paras tietenkin olisi, jos tuota ruosteenestoainetta osaisi lisätä pelkästään.

Osaakos kukaan sanoa tähän mitään järkevää?

RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: Velu
Tiistaina 31.5. 2005 klo 18:38:54

Message:
Kyllä se korroosion estokyky vähenee ajan saatossa. Itse olen pyrkinyt vaihtamaan nesteet noin 5 vuoden välein. Viimeistään, kun neste alkaa muuttua sameaksi, se pitää vaihtaa. Silloin on jo syöpyminen järjestelmässä alkanut. Autossa olen huomannut, että reilun viiden vuoden jälkeen neste alkaa muuttua sameaksi. Se johtunee ilmeisesti alumiinisen kannen ja jäähdyttäjän syöpymisestä.

Scaniaan on kuulema olemassa erillistä korroosionsuojalisäainetta.
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: Kumma juttu
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 10:14:36

Message:
Vääntäkää vielä kerran rautalangasta: mihin vanha jäähdytysneste? Maahan en kaada. Jos jokaisella kunnalla on joku keräilypiste jossain, miksi se pitää olla "salainen" kun kukaan ei tunnu tietävän? Ja kai se on vieläpä maksullinen..?
Täsmennystä
Lähettäjä: Leylad 262 mies
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 10:55:43

Message:
Kommenteista päätellen olen epäonnistunut yrityksessäni selittää mitä kyselen.

Eli kyselen että onko järkeä laskea pois kaikkea hyvännäköistä jäähdytysnestettä kun voi yhtä hyvin laskea pois vain puolet ja kaataa laimennettavaa uutta pakkasnestettä tilalle.

Minä ratkaisen ympäristöongelmista puolet muiden talkoo-urakka on sitten ratkaista loput.

RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 11:12:01

Message:
Jäähdytysnesteen vastaanottohinnasto Salon Rouskis - jäteasemalla on 1,22 EUR / kg / alle 100 kiloa kerrallaan.

Käytetyssä jäähdytysnesteessä on liuenneena muitakin metalleja kuin rautaa. Esim. alumiinia, kuparia, lyijyä. Yksi suurimmista syistä , että kaupunkien jätevedenpuhdistamojen liete on käytännössä ongelmajätettä on se, että käytettyjä jäähdytysnesteitä potkaistaan taajamien ja kiinteistöjen sadevesiviemäreihin, joista aineet kuitenkin joutuvat normaalisti puhdistamoihin. Jäähdytysnesteissä olevat raskasmetallit ja muut hivenaineet rikastuvat lietteeseen.

Olisi jo korkea aika alkaa hoitaa jätemaksu jäähdytysnesteiden osalta samoin kuin esim. renkaissa on, eli saa palauttaa ilmaiseksi mutta maksat ostaessasi.

- S -

RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: glaksi
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 11:26:54

Message:
Korjaus edellisiin.
Sadevesiviemärit johtavat suoraan vesistöön. Puhdistuslaitokset eivät kestä suuria jäteveden määrän ja laadun vaihteluja. Siksi viemäröinti on toteutettu erillisviemäröintinä.

Huomaa siis. Sadevesiviemäröinti johtaa suoraan luontoon.
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: tane II
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 11:33:27

Message:
Jos oikein tulkitsen, yksityisiltä kohtuulliset jäähdytysnestemäärät otetaan maksutta:

"Hinnastossa luetellut ongelmajätteet vastaanotetaan kotitalouksilta ko. jätelajin kohdalla mainituin ehdoin. Muita ongelmajätelajeja vastaanotetaan kotitalouksilta maksutta enintään 50 kg/50 litraa. Ylimenevältä osalta noudatetaan yrityshinnastoa."

Ja jäähdytysnestettä ei Kotitaloushinnasto:ssa ole.
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 11:47:13

Message:
Glaksi on aivan oikeassa. Kaupungeissa pyritään nykyään pitämään sadevedet erillään viemärivesistä. On kuitenkin tiettävästi joitakin vanhoja keskustoja, joista menee myös hulevedet normaaliin viemäriin.

Onko ketään linjoilla jotka tietäisivät asiasta enemmän, että onko näitä tämmöisiä paljonkin.

Todennäköistä kuitenkin on, että teollisuusalueilta yms. kulkeutuu käytettyjä jäähdytysnesteitä miljoona litraa vuodessa yleisiin jätevedenpuhdistamoihin: Haja-asutusalueilla maahan tai sisämaan kaupunkien sadevesiojiin maahan jäähdytysneste tai öljy tai mikä tahansa pohjavesiin etenevä aine tulee joskus sitten kraanasta takaisin.

- S -
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: glaksi
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 12:10:42

Message:
Vanhat kaupunkien viemäröinnit olivat sekaviemäröintejä. Kun rakennettiin uusia puhdoistamoja, samalla pyrittiin sadevedet johtamaan muualle. Näitä muutostöitä tehtiin kovasti 70-luvulla. Biologiset puhdistamot ovat kaikkein herkimpiä veden vaihteluille. Niinpä siellä, missä puhdistamo on biologinen, ei sekaviemäröintiä juurikaan ole. Kaikki 70-luvun jälkeen perustetut viemäröinnit ovat erillisviemäröintejä.

Vastauksena SS-lle Ei ole paljon.
Täsmennyksen täsmennystä
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 12:23:13

Message:
Miten tämän nyt esittäisi niin että ihmiset tajuaisi.

Traktorin käyttöohjeissa kehotetaan vaihtamaan jäähdytysneste esim. kahden vuoden välein. Tarkoitan sitä että aivan samaan tavoitteeseen pääsee laskemalla vain puolet nesteestä pois ja korvaama puuttuvan nesteen uudella pakkasnesteellä johon on tarkoitus sekoittaa puolet vettä.

Käytetylle nesteelle on helppo keksiä muuta käyttö. Vaikkapa maalämpöjärjestelmässä nestettä voi käyttää koska sellaisessa käytössä ei vaadita mitään lisäaineita. Mutta unohdetaan tässä yhteydessä tällaiset uusiokäytöt ja keskitytään ongelmaan.

RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: UNIVERSAL
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 13:48:21

Message:
Millä huuhdot järjestelmän jos aina päästät vähän pois ja lisäät uutta?Lohkon koloihin kertyy sakkaa joka pitäisi huuhtoa pois.Jotkut nesteet muuttuvat vanhemmiten pikemminkin korroosiota edistäviksi kun ne tarpeeksi vanhenevat.

RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: ajm
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 14:12:40

Message:
Kun vaihtaa puolet jäähdytysnesteen määrästä.
Tällöin järjestelmään jää puolet vanhaa (50%) pakkasneste + vesiseosta,
Uusi puhdas 50% pakkasneste + vesiseos sekoittuu vanhaan nesteeseen,
jolloin vanhaa jäähdytysnestettä on kokonaismäärässä 25%.
Päättelinköhän oikein?

Mielestäni jäähdytysnesteiden vaihto ei paljonkaan epäonnistu seuraavasti
- vanhat nesteet pois
- järjestelmän huuhtelu puhtaalla vedellä
- vesi järjestelmään, ja moottorin käyttö
- anna moottorin jäähtyä, vesi pois ja huuhtelu puhtaalla vedellä
- järjestelmä tyhjäksi
- kokonaisjäähdytysnestetilavuudesta puolet 100% pakkasnestettä, lopuksi vettä täyteen
- moottorin käyttö kuumaksi, että pakkasneste / vesi sekoittuu.

Universaalille ja ajm:lle
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 22:05:50

Message:
Nimimerkki “Universall” valittaa että hänen traktorinsa jäähdytysjärjestelmässä on sakkaa. Sinun masiinassasi todennäköisesti on nyt joku vika. Kannen tiiviste vuotaa tai sylinteriputkessa on halkeama. Se sakka on öljyä. Kun aukaisee jäähdyttimen korkin niin korkin alla on paksu kerros sellaista ruskeaa mönjää. Samoin moottorin käydessä voi tarkkailla nouseeko jäähdyttimestä ajoittain kuplia. Jos vehje on käytettynä hankittu voi olla niin että vika on korjattu jo edellisen omistajan toimesta ja jäähdytysjärjestelmä on jäänyt likaiseksi. Tuo sakka ei kyllä käytännössä haittaa, kyllä jäähdytys toimii siitä huolimatta.

Jos moottori on täysin kunnossa jäähdytysneste on kirkkaan kellertävää tai vihertävää.

Jäähdytysnesteen vaihto onnistuu nimimerkki ”ajm” kuvaamalla tavalla ihan hyvin. Vaikka teräksiseen putkistoon ei periaatteessa olekaan hyvä laittaa hapellista vettä niin käytännössä jäähdytykseen on käytetty pelkkää vettä ympäri vuoden eikä ongelmia ole syntynyt. Itse asiassa näin yleensä toimitaankin. Tuosta huuhtelemisesta en niinkään tiedä.

Sylinteriputkiin on joskus syntynyt vuotoja ja saattaa olla niin että niiden syntyyn on jäähdytysnesteellä nesteellä vaikutusta. Tässä joku vaihtoi Leylanttiin sylinteriputken edellä mainitusta syystä mutta hän ei kertonut jälkeenpäin mitään arveluitansa mistä vuoto on aiheutunut.

RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: xxx
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 22:20:03

Message:
jaa, minkähän takia keskuslämmitysjärjestelmät kestää vuosikymmeniä ruostumatta puhki jos vaan samat vedet pysyy sisässä (hapettomat),toisaalta taas käyttövesiputket syöpyy tuota pikaa,tosin niissä vesi vaihtuu alvariinsa.Pelaiskohan sama logiikka myös ajoneuvojen moottoreissa vai onko nesteen vaihto markkinamiesten myynnin edistämistä???
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: tane II
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 22:30:24

Message:
Ei, sillä se syöpyminen johtuu juuri jäähdytysnesteestä, siis glykolista! Syöpymistä yritetään estää lisäaineilla, mutta ne vanhenee ja 'kuluu', siksi neste pitää vaihtaa!
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: SamiT
Keskiviikkona 01.6. 2005 klo 23:30:49

Message:
tane II on täysin oikeassa. Glykoli varsinkin alumiinia syövyttävää suoja-aineiden kadottua. Kokeilkaa propyleenipohjaisia jäähdytysnesteitä jos haluatte pitää ne pitkään järjestelmässä, niiden ei pitäisi olla syövyttäviä.
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: Velu
Torstaina 02.6. 2005 klo 09:42:54

Message:
Vastauksena vielä alkuperäiseen kysymykseen. Ei kannata vaihtaa vain osaa alkuperäisestä nesteestä, koska silloin suoja-ainetta on järjestelmään tulevassa seoksessa vähemmän kuin olisi vaihtamalla koko nestemäärä. Näin ollen seuraava nesteiden vaihtoväliä olisi vastaavasti lyhennettävä, syöpymisen estämiseksi.
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: Leyland 262 mies
Maanantaina 06.6. 2005 klo 11:54:05

Message:
”2.21 Jäähdytysjärjestelmä, syyläri
pakkasnesteet on syytä tarkistaa kahteenkin kertaan että varmasti kestävät sen pahimman pakkasen joka kerran 100:ssa vuodessa Suomessa vierailee. Vaikka pelkkää glykolia jos on epävarma, ainahan aineen saa uudestaan "kiertoon". Itse laiminlöin pakkasnesteet - pakkasproppu ilmeisesti pelasti sillä kertaa lohkon halkeamiselta, onneksi.
· Jos käynnistelet pakkasessa, niin muista, että 100% glykoli menee hileeseen jo kun pakkasta on alle -20 astetta. 50/50 seos on kuulemma paras kaikin puolin.
Paras pakkaskestävyys on luokkaa 70/30 glykoli/vesi -seoksella ja parhaat jäähdytysominaisuudet taas pelkällä vedellä. 50/50 kestää joka tapauksessa -36°C eli riittänee kaikkialle paitsi ehkä Lappiin huonolla säkällä. Jos siitä litkusta on epäselvyyksiä, niin paras vaihtoehto on uusia kokonaan, pakkasnesteen ruosteensuoja- jne. ominaisuudet eivät kestä parhaimmillaan kuin pari vuotta……………………………………….”
Lähde:

http://puosu.dna.fi/~kerappo/cars/auton.seisonta.faq.fin.html

Aika konstikasta tuo jäähdytysnesteen vaihto kun sitä vähän ajattelee. Vaikka nyt tuo nesteen ikä. Vanheneeko pakkasneste vain moottorissa ollessaan. Ja mitä vaikuttaa moottorin käyttäminen nesteen vanhenemiseen. Eli vanheneeko neste yhtä nopeasti moottorissa jota ei käytetä verrattuna sellaiseen moottoriin jota käytetään runsaasti?

Seuraava kysymys koskee erilaisien koostumuksen omaavan jäähdytinnesteen ruosteenesto ominaisuuksia. Onko 50% pakkasnesteessä ja 100% :n pakkasnesteen ja veden 50%/50% seoksessa saman verran korroosionestoainetta?

Tuo nimimerkki ”Velun” menetelmä jossa hän tutkii jäähdytysnesteen väristä sen kuntoa vaikuttaa hyvin järkeenkäyvältä. Nimittäin voisi olettaa korroosiossa liukenevan nesteeseen jotain mikä muuttaa sen väriä. Näkyyhän rauta jo vesijohtovedessäkin ruskeana värinä.

RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: tot noi
Maanantaina 06.6. 2005 klo 12:25:01

Message:
On tua glykoli kummiski senverta halapaa ettei kannata leikkiä nesteillä.Vanhat litkut pihalle ja uus pualet ja pualet-sekotus sisään ,siinä se ei voi olla noin vaikeeta.
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: Dexta
Maanantaina 06.6. 2005 klo 13:04:51

Message:
meillä ei oo koskaan vaihrettu mihinkään pakkasnestettä
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: jagr
Maanantaina 06.6. 2005 klo 18:05:11

Message:
Tuo sakan määrä riippuu varmaan koneen iästäkin. Autoissani ei ole sakkautumista juuri haitaksi asti ollut mutta yli 40 vuotias perkinssi oli melko täynnä sellaista ruosteista lietettä. Kaikkea ei saa huuhtomallakaan pois mutta suurimmat nyt kumminkin.
RE: Jäähdytys nesteen vaihto
Lähettäjä: Urakoitsija
Tiistaina 07.6. 2005 klo 21:08:08

Message:
Kertokaas mitä ominaisuuksia "silikaattivapaassa" nesteessä on verrattuna tavalliseen kun esim volkkarissa ei saisi käyttää tavallista.