Aihe: nivelakseli
Lähettäjä: manu
Maanantaina 13.10. 2003 klo 18:33:21

Viesti:
Millaista nivelakselia suosittelet lumilingon (240cm) pyöritykseen.Niissähän on toisissa kytkimet,millainen olisi paras.Onko akselimerkeissä kestävyyseroja
RE: nivelakseli
Lähettäjä: Savaloja
Maanantaina 13.10. 2003 klo 20:37:39

Message:
Kyllä lingossa on hyvä olla ylokuormakytkin, ehkä sellainen helposti säädettävä keraaminen kytkin olisi paras. Ite oon käyttänyt Bondioli&Pavesin akseleita ja eipä noissa moittimista ole, silloin tällöin rasvaa niveleen niin kyllä kestää normaalissa käytössä.
RE: nivelakseli
Lähettäjä: Stahlwille
Maanantaina 13.10. 2003 klo 21:22:03

Message:
Mulla on Esko 225:ssä pulttikytkimellä oleva Waltteri. Kaksi pulttia meni poikki viime talvena, kivi meni väliin. Minusta pulttikytkin on siinä hyvä että se on nopeampi kuin levykytkin. Levykytkimen kanssa pitää varmistaa että kytkin varmasti irrottaa, eikä ole esim. kesän aikana ruostunut kiinni, tai muuten liian kireällä. Pulttikytkimen kanssa pitää kyllä olla repullinen pultteja matkassa ynnä työkalut. Pääasia että on jonkinlainen varolaite akselissa.
RE: nivelakseli
Lähettäjä: Masa
Keskiviikkona 15.10. 2003 klo 16:59:22

Message:
Joo, se on kyllä totta, että tuo kitkakytkin on aina säädettävä. Meinaan, että helposti inahtaa kiinni, kun ei käytetä vähään aikaan. Sitte kun sitä löysää ja saa sen antamaan periksi, niin on kova homma säätää se niin, että se pitää, eikä ala omia aikojaan luistamaan.
RE: nivelakseli
Lähettäjä: TKH
Keskiviikkona 15.10. 2003 klo 17:56:28

Message:
Meillä on käytössä räikkäkytkimellä(jousikuormitteinen kuulakytkin) varustettu akseli joka alkaa "rätkättämään" lingon mennessä jumiin,toimii nopeasti eikä vaadi pulttienvaihtoa,monesti vain lingon pysäytys riittää päästämään kiven pois välistä.Ainoa huolto kymmenen vuoden aikana oli viimetalvena tehty esikiristyksen kiristäminen kun alkoi liian helposti antamaan periksi.Jos traktorissa ei ole kaksoiskytkintä niin vapaakytkin on hyvä olla.
RE: nivelakseli
Lähettäjä: Meca
Keskiviikkona 15.10. 2003 klo 22:16:16

Message:
Joissakin traktoreissa, esim Ford, on ulosotossa jarru joka pysäyttää akselin kun ulosotto ei ole päällä. Tällaisessa systeemissä pitää nivelakselissa olla räikkä että perässä oleva kone ei pyöritä jarrua pilalle kun ulosoton kytkee pois.
RE: nivelakseli
Lähettäjä: SS
Keskiviikkona 15.10. 2003 klo 22:29:17

Message:
Vanhoissa Fordeissa joissa ei ole jarruhihnaa van semmoinen pieni vipu jossa on postimerkinkokoinen jarrupinta, niin akselin kiertäminen vapaalla väärinpäin hävittää sen pinnan kerralla kokonaan.

Toiseksi, siellä kytkimessä kuulemma on jokin jousilevy jonka murtuminen alkaa pyörittää vapaallakin ja jarru kuluu nopeasti. Siksi jarrun vaihto kannattanee ajoittaa siihen kun muutenkin vaihtaa sisäosat sinne VOA kytkimeen.

t S
RE: nivelakseli
Lähettäjä: MTZ
Torstaina 16.10. 2003 klo 00:24:32

Message:
Vapaakytkimellinen akseli on ehdoton jos on jarru pantoja ulosoton systeemeissä eivät kulu heti loppuun eikä hajota mitään vaan linko pyörii vapaasti niin kauan kunnes pysähtyy.ja pyörii kauan!
RE: nivelakseli
Lähettäjä: pena
Torstaina 16.10. 2003 klo 11:39:44

Message:
vieläkö uusissa esko lingoissa on murtopultit siellä heittosiivikossa
RE: nivelakseli
Lähettäjä: Tenspeed
Torstaina 16.10. 2003 klo 19:07:27

Message:
Eskossa on murtopultteja kahdessa paikassa ensin syöttökierukka ja heittosiivikolla oma.Aika herkästi ne laukee se on hyvä .Levykytkin tahtoo juuttua kiinni ja jos sen löysää niin se pitäisi penkissä säätää momentilla tai jollakin mittaamalla jousen puristus pituus mutta mistä saa arvot ?Jotakin voi olla pienessä lapussa joka tulee aksilan mukana ja se on varmasti jokaisella tallessa.