Aihe: latausgeneraattorin kytkentä
Lähettäjä: Joku
Lauantaina 06.12. 2003 klo 19:46:10

Viesti:
Ostin 65 ampperin merkittömän, Isojoen konehallin "yleismallin" vaihtovirtalaturin. On ilmeisesti kopio Lucaksen vastaavasta.

-takana yleisesti käytetty kolmen piikin laattaliitin, tässä tapauksessa kaksi plussaa ja pienempi indikaattorin liitin. Elikkä vissiinkin laattaliittimen plussasta latausvirta akulle. Vaan maadoituksesta en ole varma. Liekö rungossa vai liekö merkitön ruuviliitin laturin takalistossa.

-ruuviliitin jonka vieressä W merkintä. On ehkä kierrosluku/tuntimittarin liitin

-ruuviliitin jossa ei mitään merkintää.


Tarvitaankohan em. laturissa merkkivalolamppua ollenkaan. Ajattelin nääs kytkeä suoraan akkuun ampperimittarin kera ja akulta lähteviin piuhoihin vasta kytkin.
RE: latausgeneraattorin kytkentä
Lähettäjä: Nipa
Maanantaina 08.12. 2003 klo 11:19:31

Message:
Merkkivalo kyllä tarvitaan -sitä kautta tulee "herätevirta" laturille elikkä johto virtalukolta merkkilampulle (kytkentä niin että virtalukko katkaisee sähkön) lampun toiselta navalta johto laturin ao liittimeen (tavallisesti se kolmas piikki tarkista!)Latausvirta kytketään suoraan akulle ei mitään kytkimiä väliin.
RE: latausgeneraattorin kytkentä
Lähettäjä: Lucas
Maanantaina 08.12. 2003 klo 23:37:01

Message:
Joo, laita vaan merkkivalo. Ja runko on maissa, eli ei tarvitse maadoittaa erikseen. A- mittarin kytkentä lienee tuttu? Ole kuitenkin tarkkana liitosten kanssa, niiden kautta kulkee kaikki virta, lukuunottamatta käynnistystä. Erillistä kytkintä tähän virtapiiriin ei tarvita, ellet tarkoita päävirtakytkintä.
Ja raktorihan on tietysti oltava - maadoitteinen.
RE: latausgeneraattorin kytkentä
Lähettäjä: huh huh
Maanantaina 08.12. 2003 klo 23:53:05

Message:
Ja sauhu nousee jos noiden em. ohjeiden mukaan kytkee tuon laturin. Minim. kokemusta asiasta.
Elä hyvä mies polta rattoriasi ja laturiasi kaiken maailman "Rane" neuvojien takia.
RE: latausgeneraattorin kytkentä
Lähettäjä: Lucas
Tiistaina 09.12. 2003 klo 09:37:58

Message:
No huh huh tietysti kokeneena antaa vielä ne "oikeatkin ohjeet", mutta vielä täsmennyksenä edelliseen omaan vastaukseeni, että laturin runko on maissa, ei merkkivalon, jos joku ei ymmärtänyt yhteyttä alk. per. kysymyksen kanssa.
Ainakin kerran olen kanssa huomannut täällä jonkun kytkentäohjeen, josta huomasi, että jotain siinä savuaa, kirjoitin kyllä asiaan oikaisun, kertoen samalla miksi savuaa. Tämähän on tietysti mahdotonta, jos ei satu tietämään asiaa.
RE: latausgeneraattorin kytkentä
Lähettäjä: VALOPÄÄ
Tiistaina 09.12. 2003 klo 11:33:35

Message:
Sähkökytkentöjä ei ehkä kannata tehdä summa mutikassa, eikä kenenkään neuvojen mukaan, jos ei ole ihan varma että kaveri tietää ko. laturin kytkennän jne. Laturien ja jännitteensäätimien kytkentöjäkin on vaikka kuinka monenlaisia. Netistä löytyy kytkentäkuvia vaikka kuinka paljon, kun laittaa vaikka google hakuun sopivat hakusanat.Esim. osoitteesta:
http://koti.mbnet.fi/matjarv/elektron/wlaturi/wlaturi.htm