Aihe: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 21:28:08

Viesti:
Luin tämän päivän Aamulehdestä, että susi raateli sonnivasikan Längelmäellä.Minusta niitä on liikaa tällä alueella, mutta mitä mieltä te olette susista?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ford sonnni
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 21:57:29

Message:
Samaa mieltä ja (varmasti myös Rane 3)?

Sonnivasikoita on kyllä liikaa.
Susia ei. täällä ei ainuttakaan !RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 20.12. 2004 klo 09:08:12

Message:
Miten sonnivasikoita voisi olla liikaa?! Jos sudet tulevat raatelemaan eläimiä, joista on kiinni ihmisten elanto ja lemmikkieläimiä, niin eikö susia silloin ole liikaa??
RE: Pantasusi
Lähettäjä: wolfie
Maanantaina 20.12. 2004 klo 09:18:55

Message:
Ei, susia ei silloin ole liikaa jos susi syö vasikan. Sudella on oikeus elää suomalaisessa luonnossa. Ihmisen pitäisi huolehtia että vasikoita ei jää susien suuhun. Laitetaanhan autotkin yöksi lukkoon, sen sijaan että ammuttaisiin kaikki autovarkaat (niin, oikeastaan...).

Hyvää mallia petoihin suhtatumisesta suomalaiset voisivat hakea esim Kanadasta, jossa on arkipäivää että karhut liikkuvat kaupungeissa.

Toki kaupunkilaistuneet sudet täytyy lopettaa...
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mika
Maanantaina 20.12. 2004 klo 09:19:05

Message:
Nämä "luonnonsuojelijat" ovat jo saaneet ylivallan koko maassa. Maanomistajat eivät saa rakentaa mailleen saasteetonta ja uusiutuvaa vesivoimaa, metsän omistajat eivät saa hakata omia metsiään, kalanviljelijät eivät saa ampua saukkoja, poromiehet eivät saa ampua ahmoja, koneyrittäjät eivät saa työskennellä leimikoissa (Kuusamon metsäkiista muutaman vuoden takaa), maanviljelijät eivät saa ampua peltohirviä tai vaihtoehtoisesti saavat rakentaa omilla kustannuksillaan aidan, turkistarhaajat eivät saa ampua kettutyttöjä jne. jne. Poliitikot ovat täysin munattomia näiden edessä. Mihin tämä maailma on oikein menossa ? Kyllä Kekkosta taas tarvittaisiin.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: ILVES
Maanantaina 20.12. 2004 klo 10:01:09

Message:
Ahvenanmaalla ilves oli teksti-Tv:n mukaan syönyt kulkukissan ja nyt ilvestä metsästetään suurella joukolla. Henki pitää ilvelseltä saada heti.

Kai tuollaiset villiintyneet kesäkissat pitääkin poistaa kitumasta talven alta. Ilveksiä ei luulisi olevan haitaksi asti. Ei ne ainakaan kuseksi ja tee muita tarpeita pihoille ja postilaatikoiden viereen.


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kuusi
Maanantaina 20.12. 2004 klo 15:56:03

Message:
Lomaillessani irlannissa kyselin pubissa paikallisilta tilallisilta kaipaavatko he susia, koska ne on saarivaltiosta tapettu sukupuuttoon vastaus kuului EMME KAIPAA. Tappaa ne joutaisi suomestakin, ei nääs voi koiraakaan pitää juoksulangassa kun pihalla pyörivät, yksi hirvikoira meni naapuriltakin suden suuhun.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Wihtori
Maanantaina 20.12. 2004 klo 16:10:25

Message:
Villikissat pitäs hävittää kaikki nehän kun eivät kuulu luontoon, vaan suotta tuhoavat linnunpesät yms...
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Maanantaina 20.12. 2004 klo 20:56:44

Message:
Ilveksiä on täälläkin mutta suurempi haitta on susista, niitä on kaksi 5-10 yksilön laumaa. Hämeen ja Keskisuomen rajamailla. Täytyy varmaankin ottaa Ahvenanmaan malli susia kohtaan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 20.12. 2004 klo 21:12:57

Message:
Eikös tämä Riistantutkimuslaitos levitä niitä suurpetoja ympäri maata.Pyydystävät niitä, laittavat pannan kaulaan ja siirtävät satoja kilometrejä asuin sijoiltaan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Karjamies
Maanantaina 20.12. 2004 klo 21:21:30

Message:
Tuo susien "hoito" on typerää täällä vähän tiehemmin asutussa Suomess. Kyllä siellä Venäjän puolella pitäisi riittää erämaita suden jolkuteltavaksi. Sama koskee liitooravaa ja takavuosien valkoselkätikkaa. Suomi on liitooravan ja valkoselkätikan levinneisyys alueen laitaa, jossa luonnonmukaisesti esiintyy kannan suuria vaihteluja eli alueen reunat lepattaavkuin kynttilän liekki. Samoin näille kahdelle on asuinmaita Venäjän asumattomilla alueilla ihan tarpeeksi.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 20.12. 2004 klo 21:42:51

Message:
Karjamiehen kanssa samaa mieltä,susia ja karhuja ei täällä tarvita.Jolkotelkoon Siperiaan,siellä riittää lääniä itään ,heti 5000 km ennen kuin meri tulee vastaan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Maanantaina 20.12. 2004 klo 22:10:34

Message:
Kyllähän niitä on todistettavasti nähty Ähtärin eläinpuiston autojakin ajelemassa mettäteillä täällä länsi-Suomessa. Miksiköhän?
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Masa
Maanantaina 20.12. 2004 klo 22:20:48

Message:
Se on muuten niin ihiminen tuon sujen luonnollinen vihollinen...
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ford sonni
Tiistaina 21.12. 2004 klo 00:05:53

Message:
Kylläpä olette muutamat erikoisia kirjoittelette ettekään ole varmasti lukeneet edes kysymystä oikein siinähän sanotaan että sonnivasikoita on liikaa ,ja kysytään, mutta mitä mieltä te olette susista ,siitä johtuen vastaukseni oli se kuin oli.
otetaampa kysymys tähän malliksi.

Luin tämän päivän Aamulehdestä, että susi raateli sonnivasikan Längelmäellä.Minusta niitä on liikaa tällä alueella, mutta mitä mieltä te olette susista?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:09:32

Message:
Kirjoitus uudestaan, sillä kirjoitus virheestähän siinä oli kysymys, jonka useimmat huomasivatkin!!

Luin tämän päivän Aamulehdestä, että susi raateli sonnivasikan Längelmäellä. Minusta susia on liikaa tällä alueella, mutta mitä mieltä te olette susista?

Lisää asiasta löytyy viime sunnuntain Aamulehdestä. Lehdessä on myös kerrottu miksi karja oli ulkona.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: suspulliainen
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:18:53

Message:
Harva kai sutta on edes vilaukselta nähnyt. Enkä ole kuuluut tai lukenut, että susi tai sudet olisivat suurta tuhoa missään tehneet. Voivathan ne muutaman lampaan, naudan tai koiran napata, mutta ei sudet ketään ahdinkoon aja tai ole ajaneet. Pisneksessä on aina riskinsä ja pitää ottaa susivakuutuksia, jos alkaa niiden tuhoja pelkäämään.

Ei oo susia näkynyt enkä ole niillä päätäni vaivannut. Tietenkin, jos susista on suurta haittaa ja etenkin jos lasten pitää niitä pelätä, niin silloin susien vähentäminen on perusteltua.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: valtsu
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:24:48

Message:
Onhanmeillä hirviäkin jotka saavat niin maanteilä kuin metsissä pahaa aikaan.Niidenvuoksi kuolee ja vamautuu IHMISIÄ vuositain joten eiköhän aloiteta keskustelu oikeasta päästä.Putsataan pois ensiksi ne jotka tulevat yhteiskunalle kaikein kaliimiksi. Ei vihreä mutta paljon liikkuva.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Miehekäsmies
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:43:39

Message:
Ihmisiä on liikaa. Antakaa niiden susien jo olla rauhassa. Keksikää nyt jotain muuta tekemistä jo kuin viimeisten susien jahtaaminen tai muuttakaa kaupunkiin rehellisiin töihin. Liikaa on saatana aikaa leikkiä pyssyjen kanssa. Harrastukset on vähissä. Maalaiset tappaa kaikki elukat, jotka vahingossa sattuu omien maitten läpi kulkemaan. Laittakaa typerykset niille elukoille kunnon karsinat ja suojat, ettei ne sudet pääse syömään niitä. Omaa tyhmyyttä se on jos ne syödään. Ja jos syö niin tarpeeseen menee. Ei siinä tartte viatonta luontokappaletta syyttää. Isot miehet ilkiää valittaa satana susien pelosta, jne. Tilastojen mukaan susi on käynyt ihmisen päälle joskus 100 v. sitten. Enemmän ne häiriintyneet koirat ihmisiä ja elukoita tappaa ja metoriitti putoo päähän suuremmalla todennäköisyydellä. Itse olen Kainuusta ja häpeän todella rankasti noita rajaseudun paskahousuja. Miehistykää nyt satana. Hävettää niin helvetisti katsella telkkarista tuota jatkuvaa valitusta susien pelosta.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 21.12. 2004 klo 11:00:40

Message:
Muistatteko muutaman vuoden takaa lehtijutut Perhon koirasusista. Perhossa mellasti lauma susia, joista osan epäiltiin olevan suden ja koiran risteymiä. Tekivät kovasti tuhoa paikkakunnalla. Mitäs tapahtui, kun nämä suojeluviranomaiset eivät saaneet laumaa kuriin eikä asiaa hoitoon? Kuuliko joku, jotta mihin ihmeeseen ne sudet katosivat kuukaudessa? Ongelma nimittäin katosi silloin yhtäkkiä. Luulisi herrojen siitä oppineen, miten metsäkansa hoitaa hommat, jos herrat tumpuloivat. Hähhähhää...vielä on seitenkuuskakkoset voimissaan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mika
Tiistaina 21.12. 2004 klo 11:03:29

Message:
Miehekäsmies taitaa olla kriinpiissin miehiä. Kerro osoittees niin tullaan kylään.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Pois on
Tiistaina 21.12. 2004 klo 11:57:54

Message:
No kyllä rupeaa susi kanta harvenemaan kunhan koirilla alkaa kiinnipito aika. On kuulemma useammalla henkilöllä vanhaa kunnon strykniiniä jäljellä, ei muuta kuin syötittämään. Samalla harvenee liika supikoirakantakin.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Anneli
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:06:41

Message:
Paljasjalkaisena kaupunkilaisena vietän vapaa-aikaani erittäin paljon vähän asutulla mökkiseudulla. Ja toivoisin totisesti voivani kävellä ja marjastaa luonnossa koirani kanssa niin, ettei tarvisi susia pelätä. Ne ovat lisääntyneet viime vuosien aikana ja tulleet mielestäni jo liian lähelle ihmisasutusta!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Matti
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:30:31

Message:
Kyllä Anneli voi edelleenkin susien puolesta rauhassa mökkeillä, sillä eipä nuo upeat sudet ole tiettävästi koskaan ihmisen kimppuun (todistettavasti) käyneet. Ihmisten kesken tilanne onkin jo huonompi, kun kuolemaan johtaneita puukotuksiakin alkaa olla jo puolentoista sataa tälle vuodelle. Luulis nykyihmisen pystyvän laittaan asiat jonkinlaiseen painoarvojärjestykseen.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Matille
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:56:51

Message:
Anneli selvästikin pelkää koiransa eikä omasta puolesta. Montako tuhansien eurojen metsästyskoiraa on sanotaanko viimeisen 20 vuoden aikana mennyt hukan suuhun muut kotieläimet lisäksi. Ei taida sataan pysähtyä.
Mitä tulee painoarvokysymyksiin niin Suomessa ja muuallakin maailmassa ihmiset, jotka tappavat toisiaan (sotia ei lasketa mukaan) tai joutuvat tapetuksi ovat 99 % lahjattomia luusereita eli kyse on evoluutiosta.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: vielä Matille
Tiistaina 21.12. 2004 klo 14:21:19

Message:
Susilla ei ole tämän pääosin keskieuroopasta tulevan ja EU:n suosiman ekoterrorismin ja käsittämättömän suojeluvimman vuoksi enään luonnollisia vihollisia, joten evoluutio ei karsi eikä säätele enään susikantaa. Asutusta kun ei hukkasilla ole enään syytä välttää. Päin vastoin. Mehukkaita kotieläimiä on kettingeissä kiinni sen kun hakee pois.
Enkä tätä menoa ihmettele, vaikka ne ennen pitkää kävisivät laumassa yksinäisen lapsen päälle.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 21.12. 2004 klo 14:26:18

Message:
Susien puolestapuhujilta kysyisin, että mihin niitä susia tarvitaan? Jotkut puhuvat, että ne kuuluvat luontoon. Tottakai kuuluvat mutta mikä itseisarvo se on? Kuuluuhan kuppatautikin ja influenssakin luontoon eikä niitä kuitenkaan suojella. Ja miksi ei riitä, että susia on Venäjällä riittävästi? Kyllähän niitä sieltä sitten saadaan nopeasti, jos akuutti sudenpuute yllättää kansamme.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Masa
Tiistaina 21.12. 2004 klo 14:49:48

Message:
Sepen kanssa samaa mieltä!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kuusi
Tiistaina 21.12. 2004 klo 15:11:30

Message:
Niinpä niin suden halaajat perustelkaa mihin niitä susia tarvitaan. nim. Matti taitaa asua turvallisessa pääkaupunkiseudun lähiössä jossa ei oravaa isompaa villieläintä näy. Se on helsinginherrojen helppo sutta suojella kun ne eivät heidän takapihoillaan kulje koiria ja kotieläimiä raatelemassa. Jos itse näen suden tien varressa juoksemassa niin varmasti ajan päälle, vaikka siinä saattaisi granadan pelti vähän vääntyäkin.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Miehekäsmies
Tiistaina 21.12. 2004 klo 15:18:07

Message:
Mikalle. Ei sudentappajista ole vastusta meikäläiselle. Liikaa on siunattu voimilla meikäläistä se on tosi asia. Tumputtakaa rauhassa vaan siellä mamman helmoissa. Olen perunanviljelijä, metsästäjä ja urakoin kaupungissa. En ole mikään greenpeesmies, mutta sudentappajat saa multa turpaan se on saletti. Ja siihen riittää pelkkä etukäsi. Paskahousuja koko porukka. Aivan uskomattomia "metsämiehiä" nämä sudenpelkääjät. Oikea miehekäs metsämies on sinut luonnon kanssa ja se ei pelkää susia ja kerro paskajuttuja kavereista (metsäneläimistä).
RE: Pantasusi
Lähettäjä: qqq
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:07:43

Message:
Sudet on OK. Niitä pitää olla Suomessa ja niillä on siihen oikeus. Miksi niitä niin pelätään?

Kyllä niitä tänne mahtuu siinä missä karhuja ja muitakin eläimiä. Suvaitsevaisuutta!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sudentappaja
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:15:03

Message:
Voi vee tota Miehekäsmiestä,kyllä voi olla ukkelilla huonot tiedot (tai sitten kusta pääs aivojen tilalla).JOKAINEN METSÄSTÄJÄ tappaa suden jos tilaisuus metsällä tulee=FAKTA.Susi tappaa koiramieheltä koiria ja sillä siisti,On surkeeta kun ei voi käyttää koiria matsällä kun on susia samois maisemis.Monta hyvää koiraa on mennyt ,ja jopa talon portailta.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:26:20

Message:
Olen myöskin sitä mieltä, että olkoot susia vaan. Kunhan pysyvät poissa ihmisten ilmoilta.

Jos menet uhkaamaan sutta sen reviirille ja varsinkin sen jälkikasvua, niin voit olla varma, että pääset konfliktiin kyseisen puolustautuvan emon kanssa.

Meillä ihmisilläkin on reviiri. Myös meidän jälkikasvumme tai elinkeinomme ollessa uhattuna pitää ihmisenkin voida puolustautua.

Susista harvemmin on (kuten jo edelläkin todettiin) harmia ihmiselle tai edes lemmikeille tai kotieläimille. Asun kuitenkin itsekin sellaisella seudulla, jossa susi/sudet ovat vieneet koiria ja lampaita. Kyllä siinä mieluummin vie lapsensa päiväunille sisälle kuin jättää vaunut ikkunan alle, kuten tähän asti. Osoittaa historia mitä tykkää.

En tiedä miksi pelätä, mutta pelkään kuitenkin. En silti omasta puolestani, vaan lasteni.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Minkintappaja
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:54:55

Message:
Sussiin peleko on suurin siellä missä niitä on vähiten.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Hukan hirttäjä
Tiistaina 21.12. 2004 klo 17:19:53

Message:
lainaus: Ei sudentappajista ole vastusta meikäläiselle. Liikaa on siunattu voimilla meikäläistä se on tosi asia. Tumputtakaa rauhassa vaan siellä mamman helmoissa. Olen perunanviljelijä, metsästäjä ja urakoin kaupungissa. En ole mikään greenpeesmies, mutta sudentappajat saa multa turpaan se on saletti. Ja siihen riittää pelkkä etukäsi. Paskahousuja koko porukka. Aivan uskomattomia "metsämiehiä" nämä sudenpelkääjät. Oikea miehekäs metsämies on sinut luonnon kanssa ja se ei pelkää susia ja kerro paskajuttuja kavereista (metsäneläimistä).


Älä puhu paskaa kukkakeppi puunhalaaja. Ylläolevan kirjoituksen jälkeen istut varmasti puolipaskaa housussa jossakin kontulan yksiössä.
Näillä palstoilla kuka vaan voi olla mitä vaan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Erakko
Tiistaina 21.12. 2004 klo 18:40:00

Message:
Täällä meidän pitäjässä on pienellä alueella 2 ilves naarasta joilla 2 ja 3 pentua. yksinäisiä aikuisia on tietojeni mukaan 5. Metsäkauriit ja jänikset hävinneet alueelta. susia täällä ei ole näkynyt, paitsi joku yksinäinen ohikulkija. susi jos kohalle sattuu niin enpä jätä ampumatta.....
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mika
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 07:04:29

Message:
"kukkakeppi puunhalaaja" tuo oli hyvä:)
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Miehekäsmies
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 08:24:32

Message:
Onko tosi, että isot miehet pelkää tosissaan noita susia?? Olen hämmästynyt. Mielestäni sudet kuuluu luontoon ja on aina kuulunut siinä en esitä mitään roolia. Tuommoiset hukanhirttäjä paskahousut ei kuulu taas luontoon ollenkaan. Susien kanssa täytyy opetella elämään. Itä-Suomessa on eri elukat kuin jossain muualla Suomessa. On se saatana kumma jos Suomessa ei osata elää susien kanssa, kun muualla ihmiset pystyy elämään aivan huoletta niiden kanssa. Äijillä on liikaa aikaa katsella videoita. Ne on vähän väritettyjä tarinoita noissa videoissa. Eihän sudet ole ollenkaan niin vaarallisia kuin Renny Harlin asiat esittää. Elkää nyt helvetissä ihan kaikkea uskoko isot miehet. Todellisuudessa sudet on aivan helvetin arkoja elukoita ja niitä on turha pelätä. Se on tuo tietty sukupolvi joka haluaa tappaa kaikki elukat maapallolta ja on jo aika hyvin onnistunutkin. Muutaman kerran on oma ajokoira päässyt irti ja heti on poromiehet kiväärien kanssa ollut tappamassa hyvää koiraa, vaikkei se poroja ajakkaan. Pelkillä naarmuilla on koira onneksi selvinnyt. En minä silti halua tappaa ihan kaikkia poromiehiä, vaikka ne vainoaa mun koiria, mutta pieni läimäytys on aina paikallaan. Poromiehet tappaa paljon enemmän hyviä koiria kuin sudet. Onhan se tosi, että susien kanssa joillakin on vähän huono mäihä, jos se susi sattuu kulkemaan talon ohi ja nappaa hyvän koiran. Saahan siitä olla vihainen, mutta joku järki pitää säilyttää. Ei sitä sotatilaa kannata heti julistaa kaikille luomakunnan eläimille.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: sus siunatkoon
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:31:22

Message:
Isona ja riskinä aikamiehenä pitää minunkin olla tarkkana, kun kapakasta pienessä maistissa kävelen kotiin, jottei silloin minua ryöstetä tms., mutta ei minulla metsässä marjassa ollessani ole tullut edes mieleenkään, että siellä pitäisi mitään metsäeläimiä pelätä oman, lapsieni tai koirieni turvallisuuden suhteen.

Kyllä Suomessa on tilaa kaikenmoisille metsänelukoille, mutta tietenkin liian suurta kantaa pitää paikoitellen aina harventaa.


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Strykkiiniä
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:36:48

Message:
Minusta tunttuu että metässä ei oo tarppeeksi tillo, viime yönähi käöny susi paskalla rappus etteen,perskule vae kun se sattuu olemaan joku iigori tae sinnepäen olova satelliitti,no jospa sattus kivi puttoommaan piälakkeen, niiin susen piähän !
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:41:16

Message:
Mikä sitten on liian suuri kanta susia? Eikö silloin niitä ole liiaksi, kun tulevat asutuksen nurkille väijymään? Jos synkässä metsä korvessa pysyvät, niin sen kun jolkottavat minun puolestani. Lisääntyväthän ne toki koko ajan, sehän nyt ollaan todettu ja silloin niitä alkaa tupata jo liian liki!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: st
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:51:19

Message:
Ja vielä mina en pelekkee muutakun ommoo akkoo kuutamo reissujen jäläkkeen!susi kuavettaan vaekka persseeseen puhaltamalla!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: .
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 10:03:41

Message:
Hyviä viisaita ihmisiä syntyy nussimalla; Hyviä mettäkoiria taasen paljon harvemmin.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: kenny
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 11:00:14

Message:
ei sudet suomesta ampumalla lopu. kyllä niitä ryssänmaalta tulee. ne kun ei osaa rajoja kunnioottaa. Muutoonkaa saada kaikkia susia hengiltä, aina jää muutamia susia jälielle, ovelimmat, jokak osaaa parahite pakoolla kiväärinluotia. Ja sitte ne muutamat yksilöt lisääntyys.. Ja niiden jälkelääset osaa sitte taas peliätä ihimistä. Luonnonvalintaa, ei sen ihmeellisempää.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 11:18:39

Message:
Ei siitä olekkaan kysymys, että susi ei kuuluisi luontoon. Kysymys on käänteinen: Mitä haittaa on jos koirat säästyvät ja sudet puuttuvat luonnosta. Kuka muistaa -60-luvun, jolloin susia sai ampua. Kuka huomasi metsässä kävellessään, että jotain puuttuu. Ainakaan minä en osannut kaivata susia. Siis yksinkertainen kysymys: Mitä haittaa sudenpuuttesta elämässämme aiheutuu? Vastatkaa tähän venkoilematta ja selittelemättä mitään luonnon monimuotoisuudesta.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: valtsu
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 11:50:58

Message:
Ette ole kukaan "metsästäjä"sanonut viellä hävitetäänkö ne hirvetkin.Liikun itse paljon Längelmäen metsissä ei ole susi viellä purrut,mutta kahelit koirat 2 kertaa kun nykyään tulee pihapiiriin saavat Vihtavuoren serttiä ja kuopaan eivät ne rakitkaan saa mielinmäärin melastaa.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Unski
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 15:05:32

Message:
Sepelle venkoilematta ainakin yritän. Se on varmaan sama onko susista haittaa tai ei, niin ei ole meidän sukupolven oikeus tai velvollisuus tappaa jotain eläintä sukupuuttoon. Näistä on liikaa esimerkkejä historiasta. Sen verran voin biologiaa kertoa, että esim. hai-kalat on n. 400 milj. vuotta olleet maapallolla, ihminen vain n. 13 milj. vuotta. Eli hait voi sanoa, että menkää ihmiset vittuun täältä me ollaan oltu täällä ensin. Sudet ja ihmiset on luultavasti samanikäisiä ( puhdas arvaus). Susia ei olisi kehittynyt tai ne olisi kuolleet sukupuuttoon tai mutaation kautta joku muu muoto olisi kehittynyt niiden tilalle jo ajat sitten, jos susia ei tarvittaisi luonnossa. Nyt tämä luonnon kiertokulku on kieroutunut, koska ihmisellä on liikaa "älyä" ja tekniikkaa muihin elukoihin verrattuna. Moraalinen velvollisuus on vetää vähän jarrua päälle ja katsoa ettei kaikkia elukoita tapeta, vaikka se hyvin helposti voitaisiin tehdäkin. Tarkasti en tiedä, mutta luonnon kiertokulkuun kuuluu pedot siinä, missä muutkin vähemmän pedot eläimet. Aina se ekologinen systeemi vähän kieroutuu kun jotain elukkaa tapetaan liikaa. No ainahan niitä tulee ja menee lajeja, mutta ihminen nopeuttaa mielestäni vähän liikaa tätä systeemiä.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: ERY
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 16:17:46

Message:
Unskille:No ainahan niitä tulee ja menee lajeja:Kerroppas meille tai ainakin minulle tyhmälle mitä lajeja on viimeaikoina tullut tai on tulossa.Noin helppoa on evoluutio selittää ja olla smaa mieltä.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: hähä
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 16:21:57

Message:
vai että miljoonia vuosia. eikö ihminenkin ole eläin, miksi haluatte rajoittaa luonnollista käyttäytymistäni, minä vain noudatan vaistojani ja haluan tappaa susia. Ehkä on suden aika hävitä maapallolta.Ei kai ole ihmisen vika jos se on ylivertainen eläin.

Vaikka tosiasisassa ei susi ole mitenkään häviämässä sukupuuttoon. Ei Ei Ei.

Miksi kyseenalaistatte esi-isienne järjen ja viisauden. He tappoivat kaikki pedot Suomesta ja hyvin pärjäsivät. Ei ne niitä huvikseen tappaneet vaan koska niistä oli haittaa.

Jokainen noudattakoon itse omaa politiikkaansa, suojelkaa ituhipit niitä susianne siellä kaupungissa jos ei niistä kerran haittaa ole. Punaniskat tappakoot ne omalta alueeltaan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: M
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 16:59:55

Message:
Uhosin tässä taannoi suureen ääneen, että jos meidän kartanolle näitä suurpetoja ilmestyy, niin kuula kalloon. No lupaus on voimassa edelleen!. Mutta sitten löytyi harvennushakkuun yhteydessä, noin 70 metrin päässä tästä paikasta pari isoa ja melko tuoretta karhunpaskakasaa. Naapurin mies oli minulla hakkumiehenä ja syytti minua sontimisesta kuusen alle. Kiistin jyrkästi ja perustelin muutamalla argumentilla: en ensinnäkään syö raakoja kaurajyviä ja pihlajanmarjoja. Enkä muutenkaan pystyisi tuollaista torttua vääntämään, kyseisellä sontijalla oli ollut ainakin reilu vaaksan halkaisijaltaan ollut pyllynreikä.
Seuraavat paskakasat löytyivät sitten noin puolen kilometrin päässä edellisistä. Siitä oli se seuraus, ettei metsuri meinannut uskaltaa mennä kuusen oksien alitse puun juurelle, kun pelkäsi siellä makoilevan karhun. Valoin häneen rohkeutta, ettei se karhukaan noin suurta rumaa miestä hirviä syödä ja kun viellä lemuat naisen makealle paikalle 100 metriä vastatuuleen. No puut saatiin laaniin rahat kouraan ja juotua. Näimme lähellä edellä mainittuja paikkoja karhun kaurapellossa, mutta emme tunnistaneet. Jos olisimme, sieltä olis tullut pari miestä harvoilla naama valkoisina.
Ja tästä paikasta on alle 30 km Jyväskylään.
Ja nelostielle pari kilsaa. Mutta susien kohdalla
jos niitä näkyy, voin kertoa, että meidän ruutimme kuivaa on, haulit suuria ja kiväärin putki suora.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 18:44:14

Message:
En minä Unski kysynyt tuon pitkän selostuksesi sisältämää asiaa...niin asiallista tekstiä kuin se olikin. Lueppa vielä kysymykseni tarkkaan. Kysyin, että "mitä haittaa sudenpuutteesta elämällemme aiheutuu?" Tarkoitan konkreettista haittaa. Toisin sanoen miten vaikka minä tässä tietokoneen vieressä nysvätessäni havaitsen kansaamme uhkaavan sudenpuutteen?
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 18:46:18

Message:
Tai havaitsenko minä sen sudenpuutteen jostakin jokalauantaisella luontoretkelläni?
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Torstaina 23.12. 2004 klo 23:11:01

Message:
Olen 30 vuoden ajan metsissä kulkiessani seurannut susien jälkiä. Niitä on näkynyt melkein vuosittain! Viime talvena susi oli kiertänyt erään autiotalon pirtin ympäri. Sitten keväällä ilmestyi pantasusi Ursa ja kesänaikana on ilmaantunut kokonainen lauma kuin tyhjästä. Mietin vain kuinka paljon ne vielä lisääntyvät, kun saavat olla aivan rauhassa!
Eikä saatu suden kaatolupia, vaikka sudet ovat tehneet täälläpäin paljon tuhoja!!!

Hyvää Joulua Teille Kaikille!!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 18:57:43

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein?Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 19:35:59

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein? Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 19:50:46

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein? Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 19:55:41

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein?Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 27.12. 2004 klo 21:04:36

Message:
Onhan nuo hirvet kamalia, mutta eiväthän ne tule asutuksen liepeille. Ne eivät tule raatelemaan kotieläimiä! Mutta tosi on, että ne pitäisi saada tienvarsilta pois, niin pahaa jälkeä saavat aikaan!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kyllä hirvikin tulee
Maanantaina 27.12. 2004 klo 21:36:40

Message:
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 27.12. 2004 klo 21:04:36

Message:
Onhan nuo hirvet kamalia, mutta eiväthän ne tule asutuksen liepeille....

Meillä kyllä täällä länsirannikolla tulevat jopa 10-20m:n päähän kuistilta puhaltelemaan! Pistä siitä sitten esim. lapset menemään kouluun!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 28.12. 2004 klo 08:03:46

Message:
Kyllähän niitä hirviä pois koitetaankin. Tänäkin syksynä jaettiin meidän (ja monen muun) kunnan RHY:lle niin paljon lupia, ettei kaikkia kumoon saatu.

Se on pojat kovaa hommaa. Kyllä autoilijat ja taimikoiden omistajat on kovaa vaatimassa hirvien vähentämistä, mutta harva on valmis olemaan syyskuun lopulta joulukuun puoliväliin kaikki viikonloput pimeestä pimeeseen metsässä. Ja jos saalista saadaan menee pitkälle iltaan ennen kuin saadaan lihat kinneriin. Lisäksi pitää tulla viikolla palastelemaan.

Metsästäjät maksavat harrastuksestaan valtion metsästyskortin, seuran jäsenmaksun ja lisäksi jokaisesta kaatamastaan aikuisesta hirvestä 100 ja vasasta 34 kaatolupamaksun.

Mutta olkaa huoleti, kyllä me hirvikantaa parhaamme ja lupien mukaan koitamme säännöstellä. Kaikkihan harrastukset maksavat. Kenenkään on turha väittää, että lihan vuoksi metsästäisi.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: syytön syyllinen
Tiistaina 28.12. 2004 klo 08:20:29

Message:
Pelkästään hirvien syyksi on tietenkin melko helppo todeta kaikki auton ja hirven yhteentörmäys. Autohan se hirveen törmää eikä yleeensä hirvi autoon.

Kuka meistäkään hidastaa vauhtia hirvistä varoittavan liikennemerkin nähdessäään. Minä en yleensä vähennä, mutta joskus tulee sentään tehtyä sekin ihme.

Tarkoitan lähinnä sitä, että hirvikolareista puheenollen syy ei välttämättä läheskään aina ole hirven vaan auton kuljettajan, jonka pitäisi olla viisaampi kuin hirven, joka vain tallustaa omalla maallaan.

En silti ole mikään hirvien suojelija, koskapa käyn niitä syksyllä metsästämässä. Viestini on lähinnä sellainen, että pitäisi ihmistenkin aina joku vastuu asioista ottaa. Se on liian helppoa sanoa, että syy on hirven, suden tai karhun.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Unski
Tiistaina 28.12. 2004 klo 08:22:55

Message:
Tavallisen tyhmää sakkia täällä roikkuu. Ei kannata tämän porukan kanssa keskustella evoluutiosta. Ei nämä tämän palstan "punaniskat" ole mitään oikeita maalaisia ja metsämiehiä. Kaupunkilais paskiaisia tai pienen maalaiskylän juoppoja. Todelliset metsämiehet ymmärtää luontoa ja sen kiertokulkua ilman mitään sen ihmeellisempiä opintojakin. Sen verran kuitenkin vaikka ihminen on älykäs elukka ei se ole sama asia välttämättä, kuin viisas elukka. Tämä porukka vaikuttaa enemmän vähä-älyisemmmältä kuin viisaalta. Kun toinen porukka päivittelee, että susia on liikaa, toinen porukka päivittelee, että niitä on liian vähän ja kolmas päivittelee taas, että hirviä on liikaa. !!!! Näillä asioillahan ei ole mitään tekemistä keskenään?? Oikeita biologian nerojahan nämä miehet on.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:08:34

Message:
Siitä huolimatta:
1. Miten huomaan metsässä kulkiessani, että susia on liian vähän tai ne peräti puuttuvat?
2. Mitä asiallista haittaa susien puuttumisesta on. Ei pitkää selostusta luonnon monimuotoisuudesta yms. vaan konkreettisia jokamiehen havaittavia asioita.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:19:06

Message:
Unski on oikeassa. Ei tämän palstan punaniska kaupunkilaispaskiaiset, peräkylän juopot tajua mitään metsästämisestä. Käydä nyt kiväärin tai haulikon kanssa metsällä. Pitää ymmärtää luontoa ja sen kiertokulkua. Pitää elää vuorovaikutuksessa.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Stadin kundi
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 07:37:07

Message:
Unski taitaa olla puunhalaaja paskahousu. Ainoa kontakti luontoon on mato-ongella käynti jossain viemärin purkuputken vieressä suur-Helsingin alueella.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Björn
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 15:08:02

Message:
Kuulostaa siltä, ettei suuri osa ihmisistä vieläkään tiedä, että susi on älykäs, vahva, sosiaalinen ja kaiken lisäksi kaunis olento.
Eipä monestakaan ihmisestä voi sanoa samaa.
Susi mm. ruokkii vieraita pentuja, jos nämä ovat jääneet orvoiksi ja samoin ravinnon hankintaan osallistuu sekä uros, että naaras.
Ravinnoksi sudella on hirvieläimistä mahdollisuus saada vain loukkaantuneita tai sairaita yksilöitä, mikä sekin on normaalia luontoon kuuluvaa "siivoamista". Kannattais jättää jo shamanistiset uskomukset ja demoonien pelot pois, joilla ei ole tässä tapauksessa mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Suurempi pelko kannattaa kohdistaa vaikka siihen omaan tai naapurin Valmettiin +lumilinkoon.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: aito mies
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 22:06:21

Message:
Asun korvessa, alueella jossa on tehty havaintoja sekä susista että karhuista. Minua ne eivät pätkääkään haittaa, omistan koiran mutta en pidäkään sitä syöttinä kolmen metrin narussa. Mikäs sen helpompi makupala sudelle olisi? Sitten kun minuakin rupeaa pelottamaan, lupaan muuttaa kaupunkiin tai äidin luo.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Torrakka ovella
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 22:27:22

Message:
Jos sus tulloo pihapiiriin niin kyllä pamautan sen oitis. Mulla on torrakka ovenpielesä sitä varten. Sussii ja muitakkii eläviä pittää olla sopivasti, mutta kun koirat käyvään syömäsä melkein porstuasta niin liika on liikaa.
Kyllä paukku ja ei kannata EVR:n tulla pihalle ainakkaan suren näköseksi naamioitunneena sillä sillon paukkuu oitis.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Hukkanen
Perjantaina 31.12. 2004 klo 13:10:44

Message:
Älä Torrakka turhaa pelkää ja kannattaa rauhottua noiden torrakoiden kans muutenkin.
Rauhallista uutta vuotta kaikille.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Valtsu
Perjantaina 31.12. 2004 klo 15:24:41

Message:
Kyllä koiran paikka on olla vahtina pihamaalla! Sudet kuuluu korpimettiin niin syvälle, että niitä ei tarvi pelätä! Suuret puheet muuttuvat tutinaksi, kun susi tulee teikäläisten uhoojien nurkkiin!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: tosi aito mies
Tiistaina 04.1. 2005 klo 00:12:11

Message:
mitähän se pystykorva pystyy siellä nurkan takana narussa ollessaan vahtimaan? Meillä perkeleen iso koira irrallaan pihassa. Poistaa sudet ja toppahousut huomattavasti tehokkaammin tontilta.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: mä vaan
Tiistaina 04.1. 2005 klo 11:56:53

Message:
elekää turhaa kitiskö susista....
homma on niin, se on yksi kajahdus hämärässä ja sumuisessa illassa ja sillon on aina yhtä sutta vähemmän!!!!!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Perjantaina 07.1. 2005 klo 08:59:38

Message:
Olen pariin otteeseen kysellyt asiallista vastausta kysymykseen, että mitä konkreettista haittaa susien puuttumisesta on. En saa vastausta, vain selitystä luonnon monimuotoisuudesta jne. Nyt voitaisiin toisesta viestiketjusta saadun vinkin perusteella konkretisoida kysymystä. Kaikkihan tietävät, että Irlannissa ei ole susia. Irlanninsusikoirat tappoivat sudet saarelta sukupuuttoon. Siis kysymyksiä: Onko Irlannissa paljonkin kansanliikkeitä tai mielenosoituksia suden takaisin saamiseksi? Miten susien puute näkyy Irlannin luonnossa? Onko siellä joku ekosysteemi romahtanut susien hävittyä? Oma havaintoni Irlannin luonnosta oli hyvin monipuolinen ja en ainakaan viikon reissulla havainnut sudenpuutetta valitettavan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sakkeli
Perjantaina 07.1. 2005 klo 14:50:16

Message:
eläimiä kattelen pihapiirissä mielummin kuin paikallisia "suuria" metsämiehiä koirineen.maat ei oo vuokralla eikä lupaa annettu mutta ikkunan alla pyörivät!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 07.1. 2005 klo 16:22:54

Message:
Niin....tai mitä konkreettista haittaa on dinosaurusten puutteesta?
RE: Pantasusi
Lähettäjä: akh
Lauantaina 08.1. 2005 klo 12:18:05

Message:
Jos susi ja karho puuttuis niin sen huomais suurempina onnettomuus tilastois hirvi/peura. Olen paljon tiellä liikkuva. Ja sitähän vastene sielä on pitäis vain ihmisin vähentää hirven/peuran metsästystä niin sudet ja karhut pysyis syvällä metsäs.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Hauveli
Maanantaina 10.1. 2005 klo 11:01:20

Message:
Se on kuulkaas koirien paapojat sellainen fakta, että koirat tappavat esim. lampaita, poroja ja kissoja enemmän kuin sudet konsanaan. Lisäksi koirat ovat aiheuttaneet ja aiheuttavat ihmisille, etenkin pikkulapsille melkoisia tuhoja/kuolemia.

En muista lukeneeni, että susi; oli se sitten pannallinen tai ei, olisi hyökännyt ihmisten kimppuun.

Ja naudathan eivät ole enää kovinkaan arvoikkaita ja niitä on valtiovallankin mukaan aivan liikaa Suomessa, joten niiden joutuminen susien suuhun on kuulkaas erittäin vähäpätöinen asia.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Maanantaina 10.1. 2005 klo 11:26:29

Message:
Mutta se koira, joka lampaan tappaa, kuolee varmasti myös itse. Toisin kuin se susi joka evästelee lampolassa.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: shh
Maanantaina 10.1. 2005 klo 12:37:15

Message:
Etköhän pääse paljon parempiin ansioihin jos annat tappa kaikki lampaasi ja otat rahat vakuutusyhtiöltä, taasen hyvästä kva koirasta voit joutua korvaamaan jopa kuudesta seitsämääntuhanteen ekuun ! eli yritä ottaa se koira ensin kiinni elävältä. suset tietenkin tunkiolle!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Maanantaina 10.1. 2005 klo 12:49:05

Message:
Ei se minun tehtäväni olekkaan koiraa lopettaa, vaan omistajan.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Maanantaina 10.1. 2005 klo 12:50:56

Message:
Kertokaa nyt jo viimonki minulle, että mistä minä havaitsen susien puuttumisen jokaviikkoisella metsäretkelläni. Alkaa jo kiusata tuo kymysys mieltä. (lääkityskin on kohallaan ;-)
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 10.1. 2005 klo 13:40:09

Message:
Huomaat sen siten, että suden jäljet loppuvat ympäriltäsi! Nyt suden jälkiä onkin niin paljon, että niitä voipi kunnolla seurata ja laskea susien lukumäärän kulmillasi!!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Darvin
Maanantaina 10.1. 2005 klo 16:38:44

Message:
Ei maailma kaipaa susia, eihän se kaipaa dinosauruksiakaan, eikä mitään muutakaan yksittäistä lajia. Tosin, jos kaikista elävistä alettaisiin ajattelemaan samoin niin ei olisi ihmispoloistakaan olemassa, koska se on ainoa laji, joka on niin pirun riippuvainen muista lajeista.
Ei elä vegaanikaan ilman eläin kuntaa pitkään, vaikka ne niin luulevat.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Pikku Hukka
Maanantaina 10.1. 2005 klo 21:33:26

Message:
Et sinä Sepe, eikä meistä moni muukaan huomaa jos joku laji
luonnosta häviää, vaan Kanadassapa oavat huomanneet
sudet oli välillä vähissä, hirvet pääsi lisääntymään
liikaa, kalttasivat joenvarsilta pusikot ym. muuta
eroosio alkoi voimistumaan. Alkutalvesta Vaalassa 90-päinen hirvilauma söi 500ha tamikkoa lue Kalevasta jos et usko, valtio joutuu korvaamaan.
Itä-Suomessa on myös paljon tamikkovahinkoja, just näin
käy kun ihminen säännöstelee luontoa, omaan napaan
tuijottaen haluten maksimivoittoa. Kyllä susia saisi olla enemmän tähän hirvimäärään nähden.
Teille isot miehet jotka hystteerisesti sutta pelkäätte voin kertoa että susen luontaiseen ravintoketjuun ei kuulu pienet pulleat tyttölapset,
eikä se lähde nakkikopille jonottamaan, ei popcornia pure. Voi se jonkun koiran syödä, papereitahan se ei tutki että onko syötäväksi aiottu ihan paperikoira, kuka se jättää kanakopin auki jos arvaa ketun olevan lähistöllä,pankkaa korvaamattomat koirat häkkiin, vähempiarvoisia saa sitten taas kärpiajan jälkeen. Susi kuluu Suomalaiseen luontoon, Wouuu!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juippi
Maanantaina 10.1. 2005 klo 21:55:33

Message:
Multa tappo susi sukulaisen Mynämäellä kahdeksntoistasataa luvulla. Oli vienyt vauvan pihasta ja syönyt. Oli niitä muitakin uhreja aika monta. Ollaan joskus käyty sudentappamien muistoristillä katsomassa. Venäjältä tuli sitten myöhemmin ammattimetsästäjiä tappamaan sitä ihmissyöjää. Saivat sen.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 11.1. 2005 klo 09:48:31

Message:
Kiitos. Vihdoinkin kunnon perustelua. En ole tarkistellut tekstiä paikkansapitävyyden kannalta mutta asiallisuus miellyttää.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Landman
Tiistaina 11.1. 2005 klo 11:29:09

Message:
Juipille - Siitä sudesta joka liikkui Mynämäellä
ja lähikunnissa olen lukenut. siitä muistorististä en ole ennen kuullut , vaikka olen niillä seuduilla kulkenut. Missäpäin se on?.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: metsästäjä
Tiistaina 11.1. 2005 klo 11:43:30

Message:
Tässä olikohan se nyt viime- vai edellisviikolla, saimme lukea lehdestä kuinka susi oli hyökännyt auton kimppuun Suomessa. Vaikka susi auton kohdatessaan menettikin henkensä, se ei sulje pois sitä tosiasiaa että sudella oli vakaana aikomuksena syödä autossa olleet henkilöt.

Tämä tapaus on kiistatta todiste siitä että meidän ihmisten ei pidä aliarvioida susia.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juippi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 11:59:16

Message:
Risti on Mynämäellä. Asia on historiallinen fakta, eli löytyy historiankirjoista. Tosin susipulliainen väitti ilman todisteita aikanaan elukkaa koirasudeksi. Aikalaiset totesivat elukan sudeksi. Telkkarissa haastateltiin aikanaan eukkoa jonka ilm. sama susi oli vauvana vienyt pihasta. Renki oli metelöimällä ja huutamalla saanut suden pudottamaan hänet maahan vahingoittumatta.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Taito
Tiistaina 11.1. 2005 klo 16:42:46

Message:
Juippi:Juupa juu katsoisit vähemmän vampyyri filmejä,kas kunnei kaikki mynämäkeläiset ole torrakat sojossa suomemme saloilla,on toi sun juttus yhtä pitkää kuin paksuakin mutta on kiva kun sulle vieläkin äippä lukee satua pekka ja susi.Kannattaa vetää peitto päänyli illalla ettei pelota.Voi hyvä sylvi....kaikkia se leipä elättää...
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Filosohfvi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:04:26

Message:
Tässä ne viimeaikaiset vainajat on listattu:

http://www.tunturisusi.com/kaadot.html

Vielä puuttuu ne kaksi kaupunkilaissutta, jotka kaadettiin muistaakseni eilen. Paikkakuntaa en jaksa muistaa.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sus
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:10:57

Message:
Hää on sus


RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:25:39

Message:
No antaa sitte olla.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:25:44

Message:
No antaa sitte olla.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi2
Tiistaina 11.1. 2005 klo 18:06:09

Message:
Turun sanomat........lainaus

Viimeksi susi tappoi Suomessa ihmisiä 1880-luvulla Turun seudulla. Tuolloin yksi susi tappoi yli kaksikymmentä ihmistä. Syytä poikkeuskäyttäytymiseen ei varmuudella tiedetä, erilaisia arvailuja on esitetty suden terveydentilasta, rotupuhtaudesta ja luonnollisen ravinnon puutteesta johtuneesta nälkiintymisestä


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Tiistaina 11.1. 2005 klo 19:03:32

Message:
Se, että sudet eivät ole tappaneet ihmisiä suomessa aikoihin, perustuu osittain silkkaan tuuriin. Luin jokin aika sitten, että kaksi miestä oli koiran kanssa ollut metsästämässä. Koira alkoi ulista metsässä ja miehet juoksivat paikalle. Sudet olivat tappaneet koiran ja ympäröivät metsästäjät. Sudet alkoivat lähestyä metsästäjiä, jolloin toinen metsästäjistä ampui lähimpänä olleen isoimman suden. Sudet lähestyivät edelleen. Sitten he ampuivat toisen suden. Sitten vasta sudet kaikkosivat. Ilman aseita he olisivat päässeet tilastoihin.

Susi yksinään voi olla arka ja pelkää ihmistä, mutta laumassa se uskaltaa käydä ihmisen kimppuun.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mätierän
Tiistaina 11.1. 2005 klo 19:43:54

Message:
Emmämitäänjne mistäs luit? Ei kuullosta kovin luotettavalta tiedolta? Ettei vaan ollut joku Jack Londonin kirja?

Sitäpaitsi tilannehan oli melko oikeudenmukainen. Jos ollaan metsästämässä niin pitää hyväksyä se että voi tulla myös itse (tai koira)metsästetyksi. Se on oikeus ja kohtuus, turha valittaa.

Onko faktaa missä ja koska susi on käynyt täysikasvuisen ihmisen kimppuun suomessa?
RE: Pantasusi
Lähettäjä: sakkeli
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:02:01

Message:
Talvella 1991 välillä Varkaus- Juva.Hieno talvipäivä,ajelen rauhallisesti kylätiellä äkkiä alkaa kuulua helvetinmoinen koiranhaukunta.jumalattoman iso ja kiukkuinen koira juoksee kohti,kopsahtaa pa-tankin kylkeen siitä telipyörien alle ja punaisena möykkynä aurapenkkaan.Yksi ihmisiä pureva mahdollisesti tappava koira vähemmän. METSÄSTÄJÄ eikös tällä koiralla ollu vakaa aikomus syödä mut?
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Voi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:21:35

Message:
Hel.....i kun ei syönyt,tommosen olis saanu kyllä susikin syödä.KUSIPÄÄ! Ei muuta kun sudet mäkeen HETI jos lähellekään asutusta änkeevät,tai koiran päälle yrittävät.Jos pysyvät korvessa niin olkoot rauhassa,puolestani
RE: Pantasusi
Lähettäjä: sakkeli
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:33:49

Message:
Pieni korjaus ed.kirjotukseeni vuosi oli 1990. Jouduin tämän takia vaihtamaan työpaikkaa kun ei maailmalla tiedä koska koira syö suihinsa.Ja mitenkä niin kusipää? Tahallani en koiran päälle ajanut,pihasta pensasaidan takaa omatoimisesti alle juoksi!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:41:06

Message:
> Emmämitäänjne mistäs luit?

Dementia vaivaa jo sen verran, että en enää muista. Aikaa tuosta on nyt kai vuosi tai kaksi. Mulla on jotenkin sellainen mielikuva, että se esitettiinkin TV:ssä, luultavasti Karpolla on asiaa-ohjelmassa. Aihe on ainakin sen tyylinen. Mulla on sellainen muistikuva, että maisemat olivat lumisia rinnemaisemia, ehkä jostain itäsuomesta. Ehkä joku muu muistaa paremmin.

> Onko faktaa missä ja koska susi on käynyt täysikasvuisen ihmisen kimppuun suomessa?

Lapsetko saa syödä? Lapset menevät mm. kouluun useimmiten yksin.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Husaari
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:49:36

Message:
Edesmenneen asetietäjän PTKekkosen mukaan glykoolia käytettiin Venäjällä ja myös meillä
Pohjois-Karjalassa susikannan hoitoon hyvällä menestyksellä. Sudet lisääntyvät vääjäämättä, jahtimiehet kohta kaikki kuudenkympin ja kuoleman välillä, joten glykoolin tms. käyttö tulee olemaan ainoa tepsivä keino susikannan rajoittamiseksi. Onko kellään kokemusperäistä tietoa myrkkyhaaskojen käytöstä?
RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi3
Tiistaina 11.1. 2005 klo 21:28:45

Message:
RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi2
Tiistaina 11.1. 2005 klo 18:06:09

Message:Multa tappo susi sukulaisen Mynämäellä kahdeksntoistasataa luvulla. Oli vienyt vauvan pihasta ja syönyt. Oli niitä muitakin uhreja aika monta. Ollaan joskus käyty sudentappamien muistoristillä katsomassa. Venäjältä tuli sitten myöhemmin ammattimetsästäjiä tappamaan sitä ihmissyöjää. Saivat sen

Viimeksi susi tappoi Suomessa ihmisiä 1880-luvulla Turun seudulla. Tuolloin yksi susi tappoi yli kaksikymmentä ihmistä. Syytä poikkeuskäyttäytymiseen ei varmuudella tiedetä, erilaisia arvailuja on esitetty suden terveydentilasta, rotupuhtaudesta ja luonnollisen ravinnon puutteesta johtuneesta nälkiintymisestä

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juppi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:13:14

Message:
Otava, Jokamiehen tietosanakirja, toinen painos.

Susi
Liikkuu enimmäkseen öisin. Talvisin kokoontuvat parviksi ja lähestyvät ihmisasuntojakin tappaen karjaa, koiria, jopa ihmisiäkin
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Rexta
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:22:09

Message:
No joo!! Voi vit** isot miehet ja kinastelee susi kannasta? Jos noin paljon sudet pelottaa, et ei yksin uskalla mustikoi lähtee poimimaan niin parempi kun muutatte jonnekin Helsingin lähiöön ja haette lähi Siwasta päivittäisen purkkiruokanne:) Ja kattokaakin, et siihen purkiin oo vahingossakaan lihaa sisältäviä aineksia.. Ennen vanhaa teidänkään isoisovanhemmat ei olisi tullut ilman susia toimeen! Miksi??
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juippi2
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:25:35

Message:
Olen nainen ja Turun yliopiston luonnontieteellisellä toimessa.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mies
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:27:12

Message:
> et ei yksin uskalla mustikoi lähtee poimimaan

Me ollaankin Miehiä eikä mitään marjanpoimijoita
RE: Pantasusi
Lähettäjä: K
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:31:10

Message:
Jätä tässä vauva pihalle nukkumaan, kun on suenjälkiä ympäriinsä. Naapurista tappoi molemmat koirat ja repivät vielä kanihäkin rikki.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Rexta
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 02:47:26

Message:
K! kannattaisko hommata Kunnon koira sinne pihal vartioimaan sitä vauvaa? Äläkä ota mitää pientä Fifii...
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Rexta
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 03:12:15

Message:
Tohon äskeiseen viestiin vielä lisätäkseni, niin todelliset vanhanajan metsämiehet osas kunnioittaa luontoo!! Ne kaverit ampu esim. suden koska oli saatava ruokaa! Turhaa ei mitään eläintä tapettu!!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Luolaolento
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 08:38:09

Message:
Väittävät, että joskus tuhat vuotta sitten ihmisen ja suden tiet erkani. Sutta kunnioitettiin siihen asti lähes tasavertaisena olentona, kunnes ihmisen ahneus pakotti viisaan suden sopeutumaan yökulkijaksi. Ihmiset paheksui kun susi saalisti samoja metsän elukoita kuin itsekkin, joihin katsoi olevan ihmisellä etuoikeus. Tänä päivänä ei varmasti kenenkään ihmisen tarvitse elääkseen kulkea metsästämässä, vaan kyse on aivan muusta.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo Susi
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 08:49:47

Message:
No sehän tiedetään, että otukset siellä Mynämäellä oli sairaita koiria ja se tiedettiin jo silloin. Mutta olihan se joillekkin komiampaa yrittää laittaa homma taas semmosen mahtavamman otuksen syyksi kuin sairaan koiran.
Vihaset koirat aiheuttaa kohtuullisella varmuudella tänäkin vuonna muutaman ihmisen hengen menon.....
Taitaa monilla ne susi ja punahilkka tarinat värittää ja vääristää todellisuutta.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: luomakunnan kruunu
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 13:10:45

Message:
Joo ei ne tuntenut sen ajan ihmiset sutta. Sen ajan rakit kun oli niin suden näkösiä:)))))))))

Soon Susipulliaisen ja näitten 60-70 luvun stalinistien, nykysten vihreitten keksintöä tuo koirajuttu. Propakoivat 70 luvun alussa ettei susi ole ihmiselle vaarallinen, eikä se ole koskaan ihmistä surmannut. Siitä tuli joillekkin uskonto jota julistetaan suureen ääneen vieläkin.

Susi tappaa ihmisen siinä kuin koirakin, jos huono tuuri käy. Ei ole ihminen muuta riistaeläintä kummempi ilman asetta. Sitä eivät susiuskovaiset tunnu ymmärtävän. On se ideologia niin vahva niillä.

Loukkaa asianomaisia, siis sukulaisia, tuollaiset tyhjät puheet. Kai se on tarkoituskin? Susien asiaa noilla kommenteilla ei ainakaan paranneta, vaan katkeruus vain kasvaa.

Varma kuitenkin on, että jos hukka pistää päänsä tuhon pihaan ja sen huomaan, niin tapahtuu Darvinilainen reaktio, ja on taas luonnonlaki tapahtunut.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kokomusta
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 15:39:31

Message:
Voi kauhia. Ota luomakunnan kruunu jo rauhottavia.
Kyllä ne koiria on ollu sillon. Siitähän vois järkätä ovensuukyselyn ja sillä selvä.
Mitä puoluetta sun koiras on?
Mutta onhan tuo susi sukunimenäkin,ettei vaan niitä nyt loukata huomaamatta?
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Severi
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 17:53:14

Message:
Voi jumalauta:Täällä kaupunkissa on noita pieneläinklinikoita joka kulmassa mihin viedään buudeleita sun muita kaneja ja matelioita.Kyllä kummeksuttaa kun raavaat miehet maalla parkuu kun susi on kuullemma näyttänyt hampaita joskus satavuotta sitten.Vetäkää hame päälle ja lähtekää kaupunkiin buudeli kauppaan niin me tullaan teidän tilalle hoitamaan ne sudet.Ettei vaan ois marsu päässyt purasemaan sormeen ja sammalla kuuluu helvetinmoinen parku et susi susi...
RE: Pantasusi
Lähettäjä: kumman kaa
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 18:35:07

Message:
kumpi on ihmiselle vaarallisempi susi vai hirvi. Kuinka monta ihmistä on kuollut suden takia, entä hirven
RE: Pantasusi
Lähettäjä: kamman kuu
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 21:46:26

Message:
Mutta hirveähän metästetään
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 13.1. 2005 klo 01:30:12

Message:
Luulisin, että suhteellisesti ottaen susi on ihmiselle vaarallisempi, kuin hirvi. Susia kappalemääräisesti on Suomessa kuitenkin aika vähän, suhteessa hirviin, vaikka edellisestä suden tappamasta ihmisestä onkin jo kulunut 100 vuotta. Susi pitää muutenkin ihmiset varpaillaan tarpeettomasti. Jos hirvi tulee pihapiiriin tai koulumatkalla vastaan, se tuskin tappaa ihmistä.

Olen samaa mieltä, että Suomen luonto pärjäisi ihan hyvin ilman susia, pärjäähän se ihan hyvin ilman leijonia ja kirahvejakin.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Torstaina 13.1. 2005 klo 09:29:40

Message:
Eilen illalla tuli Radio Suomessa luontoradio, jossa tuli lähetystä Ähtäristä. Sinne oli tuotu koiraan kaveriksi naaras lumileopardi.

Pitkän tähtäimen tavoitteena on kuulemma saada siirrettyä kantaa luontoon. Tosin se tähtäin on ollut jo 80 vuotta. Siinä vois puheet susista hiljetä ko alkaa tuleen kookkaampia kulkukissoja porraspieleen merkkaamaan reviiriään.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe_susi
Torstaina 13.1. 2005 klo 09:42:55

Message:
Tuossa nim. Emmämitääntierä oli sitä mieltä, että sudet ovat ihmisille vaarallisempia kuin hirvet.

Hirvenmetsästäjä olen hieman eri mieltä. Vaikka ei noita hirvikolareita otettaisikaan huomioon, niin kyllä hirviä saa hieman pelätä, vaikka olisi pyssy kädessä. Ajotilanteessa kun hirvilauna tai yksittäinenkin hirvi ottaa ritolat, niin pitää olla hieman varuillaan, ettei jää elukoiden tallomaksi. Ja kiima-aikaan sonnit ovat melko pahasisuisia ja ovat monta kertaa yrittäneet ja käyneetkin päälle.

Tietenkin noihin tilanteisiin voidaan sanoa hakeudutun aktiivisesti, koska metsästämää ei tarvitse mennä, mutta voi em. tilanteet tulla marjastajallekin. En usko, että hukka tulee marjastajan päälle....en sitten millään.

Kun lopetetaan hirvien metsästäminen, niin karhut ja sudet pitävät huolen tasapainosta! Pitää sitä sentää susi- ja karhukantaa hieman pitää yllä, koska EU voi kieltää hirvien metsästämisen jossakin vaiheessa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 13.1. 2005 klo 14:07:08

Message:
> Ajotilanteessa kun hirvilauna tai yksittäinenkin hirvi ottaa ritolat, niin pitää olla hieman varuillaan, ettei jää elukoiden tallomaksi.

Tuo pätee mihin tahansa eläimeen, joka on iso kooltaan. Pillastunut hevos- tai lehmälauma on tuossa tilanteessa ihan yhtä tappava.

> Ja kiima-aikaan sonnit ovat melko pahasisuisia ja ovat monta kertaa yrittäneet ja käyneetkin päälle.

Myönnän, että tuossa vähän oikaisin. Olen itsekin lukenut jutun, jossa hirvi oli juosta jolkutellut jonkin auton edellä, mutta oli ilmeisesti ärsyyntynyt, kun auto tuli perässä samaa tietä pitkin ja oli hyökännyt auton kimppuun kiiveten auton konepellille. Muutenkin olen kuullut, että hirvi saattaa käydä ihmisen kimppuun, mutta hirvi on kuitenkin kasvissyöjä, joten siksi en sitä varsinaisesti pelkää.

> En usko, että hukka tulee marjastajan päälle....en sitten millään.

Yksittäinen hukka ei varmaankaan, mutta susi on laumaeläin ja laumassa susi uskaltaa käydä kimppuun. Kirjaimellisesti marjastajan kimppuun susi tuskin käy laumassakaan, koska marja-aikaan sudelle riittää helpompiakin saaliita.

> Kun lopetetaan hirvien metsästäminen, niin karhut ja sudet pitävät huolen tasapainosta!

Ei kyllä nykyisellä karhu- ja susikannalla. Susia on Suomessa 130-150 (2003) ja karhuja on Suomessa tällä hetkellä runsaat tuhat yksilöä.

http://www.saunalahti.fi/~kspiiri/Susiaidanteko0304.html

http://www.metsa.fi/suurpedot/ajankohtaista/uutinen020703.html
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 13.1. 2005 klo 14:13:35

Message:
Tuossa on ehkä tarkempaa tietoa:

http://www.metsa.fi/suurpedot/seuranta/kantaarviot.html

"Suomessa esiintyy vähintään 830 karhua, 870 ilvestä sekä 135 sutta ja 125 ahmaa."
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Torstaina 13.1. 2005 klo 17:29:57

Message:
Mielenkiintoista tuo "emmämitääntierän" kirj. lukemat!

Mutta nyt on kapi iskenyt susiin, niinkuin uutisissa eilen kerrottiin, joten toivotaan, että niitä ammutaan lisää!! Paitsi, että pelätään tietysti pahinta, ettei kapi leviäisi koiriin!!!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: sueton
Torstaina 13.1. 2005 klo 17:54:20

Message:
Sudet pitää tappaa Suomenmaasta Suuresta. Joka ainut. Ja sudenhalaajat Sipiriaan, susilaumojen keskelle asumaan risumajoihin.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: wannabe
Torstaina 13.1. 2005 klo 19:43:46

Message:
Tuossa kun jotkut puhuvat kunnon metsämiehistä ym. sankareista, niin tuli mieleen että nehän on vielä niitä jotka ei netissä kirjottele palstoille juttujaan päivät pitkät toimistoissaan työajallaan? Tällä palstalla ei ole yhtään tosimiestä. Turha täällä on itkeä pelkäävänsä susia, kuitenkin asutte kaupungeissa kaukolämmitetyissä tiilitaloissanne.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: paakkeli
Torstaina 13.1. 2005 klo 20:19:13

Message:


Etusivulle


Aihe: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 21:28:08

Viesti:
Luin tämän päivän Aamulehdestä, että susi raateli sonnivasikan Längelmäellä.Minusta niitä on liikaa tällä alueella, mutta mitä mieltä te olette susista?


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ford sonnni
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 21:57:29

Message:
Samaa mieltä ja (varmasti myös Rane 3)?

Sonnivasikoita on kyllä liikaa.
Susia ei. täällä ei ainuttakaan !
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 20.12. 2004 klo 09:08:12

Message:
Miten sonnivasikoita voisi olla liikaa?! Jos sudet tulevat raatelemaan eläimiä, joista on kiinni ihmisten elanto ja lemmikkieläimiä, niin eikö susia silloin ole liikaa??

RE: Pantasusi
Lähettäjä: wolfie
Maanantaina 20.12. 2004 klo 09:18:55

Message:
Ei, susia ei silloin ole liikaa jos susi syö vasikan. Sudella on oikeus elää suomalaisessa luonnossa. Ihmisen pitäisi huolehtia että vasikoita ei jää susien suuhun. Laitetaanhan autotkin yöksi lukkoon, sen sijaan että ammuttaisiin kaikki autovarkaat (niin, oikeastaan...).

Hyvää mallia petoihin suhtatumisesta suomalaiset voisivat hakea esim Kanadasta, jossa on arkipäivää että karhut liikkuvat kaupungeissa.

Toki kaupunkilaistuneet sudet täytyy lopettaa...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mika
Maanantaina 20.12. 2004 klo 09:19:05

Message:
Nämä "luonnonsuojelijat" ovat jo saaneet ylivallan koko maassa. Maanomistajat eivät saa rakentaa mailleen saasteetonta ja uusiutuvaa vesivoimaa, metsän omistajat eivät saa hakata omia metsiään, kalanviljelijät eivät saa ampua saukkoja, poromiehet eivät saa ampua ahmoja, koneyrittäjät eivät saa työskennellä leimikoissa (Kuusamon metsäkiista muutaman vuoden takaa), maanviljelijät eivät saa ampua peltohirviä tai vaihtoehtoisesti saavat rakentaa omilla kustannuksillaan aidan, turkistarhaajat eivät saa ampua kettutyttöjä jne. jne. Poliitikot ovat täysin munattomia näiden edessä. Mihin tämä maailma on oikein menossa ? Kyllä Kekkosta taas tarvittaisiin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: ILVES
Maanantaina 20.12. 2004 klo 10:01:09

Message:
Ahvenanmaalla ilves oli teksti-Tv:n mukaan syönyt kulkukissan ja nyt ilvestä metsästetään suurella joukolla. Henki pitää ilvelseltä saada heti.

Kai tuollaiset villiintyneet kesäkissat pitääkin poistaa kitumasta talven alta. Ilveksiä ei luulisi olevan haitaksi asti. Ei ne ainakaan kuseksi ja tee muita tarpeita pihoille ja postilaatikoiden viereen.RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kuusi
Maanantaina 20.12. 2004 klo 15:56:03

Message:
Lomaillessani irlannissa kyselin pubissa paikallisilta tilallisilta kaipaavatko he susia, koska ne on saarivaltiosta tapettu sukupuuttoon vastaus kuului EMME KAIPAA. Tappaa ne joutaisi suomestakin, ei nääs voi koiraakaan pitää juoksulangassa kun pihalla pyörivät, yksi hirvikoira meni naapuriltakin suden suuhun.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Wihtori
Maanantaina 20.12. 2004 klo 16:10:25

Message:
Villikissat pitäs hävittää kaikki nehän kun eivät kuulu luontoon, vaan suotta tuhoavat linnunpesät yms...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Maanantaina 20.12. 2004 klo 20:56:44

Message:
Ilveksiä on täälläkin mutta suurempi haitta on susista, niitä on kaksi 5-10 yksilön laumaa. Hämeen ja Keskisuomen rajamailla. Täytyy varmaankin ottaa Ahvenanmaan malli susia kohtaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 20.12. 2004 klo 21:12:57

Message:
Eikös tämä Riistantutkimuslaitos levitä niitä suurpetoja ympäri maata.Pyydystävät niitä, laittavat pannan kaulaan ja siirtävät satoja kilometrejä asuin sijoiltaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Karjamies
Maanantaina 20.12. 2004 klo 21:21:30

Message:
Tuo susien "hoito" on typerää täällä vähän tiehemmin asutussa Suomess. Kyllä siellä Venäjän puolella pitäisi riittää erämaita suden jolkuteltavaksi. Sama koskee liitooravaa ja takavuosien valkoselkätikkaa. Suomi on liitooravan ja valkoselkätikan levinneisyys alueen laitaa, jossa luonnonmukaisesti esiintyy kannan suuria vaihteluja eli alueen reunat lepattaavkuin kynttilän liekki. Samoin näille kahdelle on asuinmaita Venäjän asumattomilla alueilla ihan tarpeeksi.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 20.12. 2004 klo 21:42:51

Message:
Karjamiehen kanssa samaa mieltä,susia ja karhuja ei täällä tarvita.Jolkotelkoon Siperiaan,siellä riittää lääniä itään ,heti 5000 km ennen kuin meri tulee vastaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Maanantaina 20.12. 2004 klo 22:10:34

Message:
Kyllähän niitä on todistettavasti nähty Ähtärin eläinpuiston autojakin ajelemassa mettäteillä täällä länsi-Suomessa. Miksiköhän?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Masa
Maanantaina 20.12. 2004 klo 22:20:48

Message:
Se on muuten niin ihiminen tuon sujen luonnollinen vihollinen...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ford sonni
Tiistaina 21.12. 2004 klo 00:05:53

Message:
Kylläpä olette muutamat erikoisia kirjoittelette ettekään ole varmasti lukeneet edes kysymystä oikein siinähän sanotaan että sonnivasikoita on liikaa ,ja kysytään, mutta mitä mieltä te olette susista ,siitä johtuen vastaukseni oli se kuin oli.
otetaampa kysymys tähän malliksi.

Luin tämän päivän Aamulehdestä, että susi raateli sonnivasikan Längelmäellä.Minusta niitä on liikaa tällä alueella, mutta mitä mieltä te olette susista?


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:09:32

Message:
Kirjoitus uudestaan, sillä kirjoitus virheestähän siinä oli kysymys, jonka useimmat huomasivatkin!!

Luin tämän päivän Aamulehdestä, että susi raateli sonnivasikan Längelmäellä. Minusta susia on liikaa tällä alueella, mutta mitä mieltä te olette susista?

Lisää asiasta löytyy viime sunnuntain Aamulehdestä. Lehdessä on myös kerrottu miksi karja oli ulkona.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: suspulliainen
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:18:53

Message:
Harva kai sutta on edes vilaukselta nähnyt. Enkä ole kuuluut tai lukenut, että susi tai sudet olisivat suurta tuhoa missään tehneet. Voivathan ne muutaman lampaan, naudan tai koiran napata, mutta ei sudet ketään ahdinkoon aja tai ole ajaneet. Pisneksessä on aina riskinsä ja pitää ottaa susivakuutuksia, jos alkaa niiden tuhoja pelkäämään.

Ei oo susia näkynyt enkä ole niillä päätäni vaivannut. Tietenkin, jos susista on suurta haittaa ja etenkin jos lasten pitää niitä pelätä, niin silloin susien vähentäminen on perusteltua.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: valtsu
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:24:48

Message:
Onhanmeillä hirviäkin jotka saavat niin maanteilä kuin metsissä pahaa aikaan.Niidenvuoksi kuolee ja vamautuu IHMISIÄ vuositain joten eiköhän aloiteta keskustelu oikeasta päästä.Putsataan pois ensiksi ne jotka tulevat yhteiskunalle kaikein kaliimiksi. Ei vihreä mutta paljon liikkuva.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Miehekäsmies
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:43:39

Message:
Ihmisiä on liikaa. Antakaa niiden susien jo olla rauhassa. Keksikää nyt jotain muuta tekemistä jo kuin viimeisten susien jahtaaminen tai muuttakaa kaupunkiin rehellisiin töihin. Liikaa on saatana aikaa leikkiä pyssyjen kanssa. Harrastukset on vähissä. Maalaiset tappaa kaikki elukat, jotka vahingossa sattuu omien maitten läpi kulkemaan. Laittakaa typerykset niille elukoille kunnon karsinat ja suojat, ettei ne sudet pääse syömään niitä. Omaa tyhmyyttä se on jos ne syödään. Ja jos syö niin tarpeeseen menee. Ei siinä tartte viatonta luontokappaletta syyttää. Isot miehet ilkiää valittaa satana susien pelosta, jne. Tilastojen mukaan susi on käynyt ihmisen päälle joskus 100 v. sitten. Enemmän ne häiriintyneet koirat ihmisiä ja elukoita tappaa ja metoriitti putoo päähän suuremmalla todennäköisyydellä. Itse olen Kainuusta ja häpeän todella rankasti noita rajaseudun paskahousuja. Miehistykää nyt satana. Hävettää niin helvetisti katsella telkkarista tuota jatkuvaa valitusta susien pelosta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 21.12. 2004 klo 11:00:40

Message:
Muistatteko muutaman vuoden takaa lehtijutut Perhon koirasusista. Perhossa mellasti lauma susia, joista osan epäiltiin olevan suden ja koiran risteymiä. Tekivät kovasti tuhoa paikkakunnalla. Mitäs tapahtui, kun nämä suojeluviranomaiset eivät saaneet laumaa kuriin eikä asiaa hoitoon? Kuuliko joku, jotta mihin ihmeeseen ne sudet katosivat kuukaudessa? Ongelma nimittäin katosi silloin yhtäkkiä. Luulisi herrojen siitä oppineen, miten metsäkansa hoitaa hommat, jos herrat tumpuloivat. Hähhähhää...vielä on seitenkuuskakkoset voimissaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mika
Tiistaina 21.12. 2004 klo 11:03:29

Message:
Miehekäsmies taitaa olla kriinpiissin miehiä. Kerro osoittees niin tullaan kylään.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Pois on
Tiistaina 21.12. 2004 klo 11:57:54

Message:
No kyllä rupeaa susi kanta harvenemaan kunhan koirilla alkaa kiinnipito aika. On kuulemma useammalla henkilöllä vanhaa kunnon strykniiniä jäljellä, ei muuta kuin syötittämään. Samalla harvenee liika supikoirakantakin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Anneli
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:06:41

Message:
Paljasjalkaisena kaupunkilaisena vietän vapaa-aikaani erittäin paljon vähän asutulla mökkiseudulla. Ja toivoisin totisesti voivani kävellä ja marjastaa luonnossa koirani kanssa niin, ettei tarvisi susia pelätä. Ne ovat lisääntyneet viime vuosien aikana ja tulleet mielestäni jo liian lähelle ihmisasutusta!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Matti
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:30:31

Message:
Kyllä Anneli voi edelleenkin susien puolesta rauhassa mökkeillä, sillä eipä nuo upeat sudet ole tiettävästi koskaan ihmisen kimppuun (todistettavasti) käyneet. Ihmisten kesken tilanne onkin jo huonompi, kun kuolemaan johtaneita puukotuksiakin alkaa olla jo puolentoista sataa tälle vuodelle. Luulis nykyihmisen pystyvän laittaan asiat jonkinlaiseen painoarvojärjestykseen.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Matille
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:56:51

Message:
Anneli selvästikin pelkää koiransa eikä omasta puolesta. Montako tuhansien eurojen metsästyskoiraa on sanotaanko viimeisen 20 vuoden aikana mennyt hukan suuhun muut kotieläimet lisäksi. Ei taida sataan pysähtyä.
Mitä tulee painoarvokysymyksiin niin Suomessa ja muuallakin maailmassa ihmiset, jotka tappavat toisiaan (sotia ei lasketa mukaan) tai joutuvat tapetuksi ovat 99 % lahjattomia luusereita eli kyse on evoluutiosta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: vielä Matille
Tiistaina 21.12. 2004 klo 14:21:19

Message:
Susilla ei ole tämän pääosin keskieuroopasta tulevan ja EU:n suosiman ekoterrorismin ja käsittämättömän suojeluvimman vuoksi enään luonnollisia vihollisia, joten evoluutio ei karsi eikä säätele enään susikantaa. Asutusta kun ei hukkasilla ole enään syytä välttää. Päin vastoin. Mehukkaita kotieläimiä on kettingeissä kiinni sen kun hakee pois.
Enkä tätä menoa ihmettele, vaikka ne ennen pitkää kävisivät laumassa yksinäisen lapsen päälle.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 21.12. 2004 klo 14:26:18

Message:
Susien puolestapuhujilta kysyisin, että mihin niitä susia tarvitaan? Jotkut puhuvat, että ne kuuluvat luontoon. Tottakai kuuluvat mutta mikä itseisarvo se on? Kuuluuhan kuppatautikin ja influenssakin luontoon eikä niitä kuitenkaan suojella. Ja miksi ei riitä, että susia on Venäjällä riittävästi? Kyllähän niitä sieltä sitten saadaan nopeasti, jos akuutti sudenpuute yllättää kansamme.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Masa
Tiistaina 21.12. 2004 klo 14:49:48

Message:
Sepen kanssa samaa mieltä!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kuusi
Tiistaina 21.12. 2004 klo 15:11:30

Message:
Niinpä niin suden halaajat perustelkaa mihin niitä susia tarvitaan. nim. Matti taitaa asua turvallisessa pääkaupunkiseudun lähiössä jossa ei oravaa isompaa villieläintä näy. Se on helsinginherrojen helppo sutta suojella kun ne eivät heidän takapihoillaan kulje koiria ja kotieläimiä raatelemassa. Jos itse näen suden tien varressa juoksemassa niin varmasti ajan päälle, vaikka siinä saattaisi granadan pelti vähän vääntyäkin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Miehekäsmies
Tiistaina 21.12. 2004 klo 15:18:07

Message:
Mikalle. Ei sudentappajista ole vastusta meikäläiselle. Liikaa on siunattu voimilla meikäläistä se on tosi asia. Tumputtakaa rauhassa vaan siellä mamman helmoissa. Olen perunanviljelijä, metsästäjä ja urakoin kaupungissa. En ole mikään greenpeesmies, mutta sudentappajat saa multa turpaan se on saletti. Ja siihen riittää pelkkä etukäsi. Paskahousuja koko porukka. Aivan uskomattomia "metsämiehiä" nämä sudenpelkääjät. Oikea miehekäs metsämies on sinut luonnon kanssa ja se ei pelkää susia ja kerro paskajuttuja kavereista (metsäneläimistä).

RE: Pantasusi
Lähettäjä: qqq
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:07:43

Message:
Sudet on OK. Niitä pitää olla Suomessa ja niillä on siihen oikeus. Miksi niitä niin pelätään?

Kyllä niitä tänne mahtuu siinä missä karhuja ja muitakin eläimiä. Suvaitsevaisuutta!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sudentappaja
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:15:03

Message:
Voi vee tota Miehekäsmiestä,kyllä voi olla ukkelilla huonot tiedot (tai sitten kusta pääs aivojen tilalla).JOKAINEN METSÄSTÄJÄ tappaa suden jos tilaisuus metsällä tulee=FAKTA.Susi tappaa koiramieheltä koiria ja sillä siisti,On surkeeta kun ei voi käyttää koiria matsällä kun on susia samois maisemis.Monta hyvää koiraa on mennyt ,ja jopa talon portailta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:26:20

Message:
Olen myöskin sitä mieltä, että olkoot susia vaan. Kunhan pysyvät poissa ihmisten ilmoilta.

Jos menet uhkaamaan sutta sen reviirille ja varsinkin sen jälkikasvua, niin voit olla varma, että pääset konfliktiin kyseisen puolustautuvan emon kanssa.

Meillä ihmisilläkin on reviiri. Myös meidän jälkikasvumme tai elinkeinomme ollessa uhattuna pitää ihmisenkin voida puolustautua.

Susista harvemmin on (kuten jo edelläkin todettiin) harmia ihmiselle tai edes lemmikeille tai kotieläimille. Asun kuitenkin itsekin sellaisella seudulla, jossa susi/sudet ovat vieneet koiria ja lampaita. Kyllä siinä mieluummin vie lapsensa päiväunille sisälle kuin jättää vaunut ikkunan alle, kuten tähän asti. Osoittaa historia mitä tykkää.

En tiedä miksi pelätä, mutta pelkään kuitenkin. En silti omasta puolestani, vaan lasteni.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Minkintappaja
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:54:55

Message:
Sussiin peleko on suurin siellä missä niitä on vähiten.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Hukan hirttäjä
Tiistaina 21.12. 2004 klo 17:19:53

Message:
lainaus: Ei sudentappajista ole vastusta meikäläiselle. Liikaa on siunattu voimilla meikäläistä se on tosi asia. Tumputtakaa rauhassa vaan siellä mamman helmoissa. Olen perunanviljelijä, metsästäjä ja urakoin kaupungissa. En ole mikään greenpeesmies, mutta sudentappajat saa multa turpaan se on saletti. Ja siihen riittää pelkkä etukäsi. Paskahousuja koko porukka. Aivan uskomattomia "metsämiehiä" nämä sudenpelkääjät. Oikea miehekäs metsämies on sinut luonnon kanssa ja se ei pelkää susia ja kerro paskajuttuja kavereista (metsäneläimistä).


Älä puhu paskaa kukkakeppi puunhalaaja. Ylläolevan kirjoituksen jälkeen istut varmasti puolipaskaa housussa jossakin kontulan yksiössä.
Näillä palstoilla kuka vaan voi olla mitä vaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Erakko
Tiistaina 21.12. 2004 klo 18:40:00

Message:
Täällä meidän pitäjässä on pienellä alueella 2 ilves naarasta joilla 2 ja 3 pentua. yksinäisiä aikuisia on tietojeni mukaan 5. Metsäkauriit ja jänikset hävinneet alueelta. susia täällä ei ole näkynyt, paitsi joku yksinäinen ohikulkija. susi jos kohalle sattuu niin enpä jätä ampumatta.....

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mika
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 07:04:29

Message:
"kukkakeppi puunhalaaja" tuo oli hyvä:)

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Miehekäsmies
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 08:24:32

Message:
Onko tosi, että isot miehet pelkää tosissaan noita susia?? Olen hämmästynyt. Mielestäni sudet kuuluu luontoon ja on aina kuulunut siinä en esitä mitään roolia. Tuommoiset hukanhirttäjä paskahousut ei kuulu taas luontoon ollenkaan. Susien kanssa täytyy opetella elämään. Itä-Suomessa on eri elukat kuin jossain muualla Suomessa. On se saatana kumma jos Suomessa ei osata elää susien kanssa, kun muualla ihmiset pystyy elämään aivan huoletta niiden kanssa. Äijillä on liikaa aikaa katsella videoita. Ne on vähän väritettyjä tarinoita noissa videoissa. Eihän sudet ole ollenkaan niin vaarallisia kuin Renny Harlin asiat esittää. Elkää nyt helvetissä ihan kaikkea uskoko isot miehet. Todellisuudessa sudet on aivan helvetin arkoja elukoita ja niitä on turha pelätä. Se on tuo tietty sukupolvi joka haluaa tappaa kaikki elukat maapallolta ja on jo aika hyvin onnistunutkin. Muutaman kerran on oma ajokoira päässyt irti ja heti on poromiehet kiväärien kanssa ollut tappamassa hyvää koiraa, vaikkei se poroja ajakkaan. Pelkillä naarmuilla on koira onneksi selvinnyt. En minä silti halua tappaa ihan kaikkia poromiehiä, vaikka ne vainoaa mun koiria, mutta pieni läimäytys on aina paikallaan. Poromiehet tappaa paljon enemmän hyviä koiria kuin sudet. Onhan se tosi, että susien kanssa joillakin on vähän huono mäihä, jos se susi sattuu kulkemaan talon ohi ja nappaa hyvän koiran. Saahan siitä olla vihainen, mutta joku järki pitää säilyttää. Ei sitä sotatilaa kannata heti julistaa kaikille luomakunnan eläimille.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: sus siunatkoon
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:31:22

Message:
Isona ja riskinä aikamiehenä pitää minunkin olla tarkkana, kun kapakasta pienessä maistissa kävelen kotiin, jottei silloin minua ryöstetä tms., mutta ei minulla metsässä marjassa ollessani ole tullut edes mieleenkään, että siellä pitäisi mitään metsäeläimiä pelätä oman, lapsieni tai koirieni turvallisuuden suhteen.

Kyllä Suomessa on tilaa kaikenmoisille metsänelukoille, mutta tietenkin liian suurta kantaa pitää paikoitellen aina harventaa.RE: Pantasusi
Lähettäjä: Strykkiiniä
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:36:48

Message:
Minusta tunttuu että metässä ei oo tarppeeksi tillo, viime yönähi käöny susi paskalla rappus etteen,perskule vae kun se sattuu olemaan joku iigori tae sinnepäen olova satelliitti,no jospa sattus kivi puttoommaan piälakkeen, niiin susen piähän !

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:41:16

Message:
Mikä sitten on liian suuri kanta susia? Eikö silloin niitä ole liiaksi, kun tulevat asutuksen nurkille väijymään? Jos synkässä metsä korvessa pysyvät, niin sen kun jolkottavat minun puolestani. Lisääntyväthän ne toki koko ajan, sehän nyt ollaan todettu ja silloin niitä alkaa tupata jo liian liki!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: st
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:51:19

Message:
Ja vielä mina en pelekkee muutakun ommoo akkoo kuutamo reissujen jäläkkeen!susi kuavettaan vaekka persseeseen puhaltamalla!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: .
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 10:03:41

Message:
Hyviä viisaita ihmisiä syntyy nussimalla; Hyviä mettäkoiria taasen paljon harvemmin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kenny
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 11:00:14

Message:
ei sudet suomesta ampumalla lopu. kyllä niitä ryssänmaalta tulee. ne kun ei osaa rajoja kunnioottaa. Muutoonkaa saada kaikkia susia hengiltä, aina jää muutamia susia jälielle, ovelimmat, jokak osaaa parahite pakoolla kiväärinluotia. Ja sitte ne muutamat yksilöt lisääntyys.. Ja niiden jälkelääset osaa sitte taas peliätä ihimistä. Luonnonvalintaa, ei sen ihmeellisempää.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 11:18:39

Message:
Ei siitä olekkaan kysymys, että susi ei kuuluisi luontoon. Kysymys on käänteinen: Mitä haittaa on jos koirat säästyvät ja sudet puuttuvat luonnosta. Kuka muistaa -60-luvun, jolloin susia sai ampua. Kuka huomasi metsässä kävellessään, että jotain puuttuu. Ainakaan minä en osannut kaivata susia. Siis yksinkertainen kysymys: Mitä haittaa sudenpuuttesta elämässämme aiheutuu? Vastatkaa tähän venkoilematta ja selittelemättä mitään luonnon monimuotoisuudesta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: valtsu
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 11:50:58

Message:
Ette ole kukaan "metsästäjä"sanonut viellä hävitetäänkö ne hirvetkin.Liikun itse paljon Längelmäen metsissä ei ole susi viellä purrut,mutta kahelit koirat 2 kertaa kun nykyään tulee pihapiiriin saavat Vihtavuoren serttiä ja kuopaan eivät ne rakitkaan saa mielinmäärin melastaa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Unski
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 15:05:32

Message:
Sepelle venkoilematta ainakin yritän. Se on varmaan sama onko susista haittaa tai ei, niin ei ole meidän sukupolven oikeus tai velvollisuus tappaa jotain eläintä sukupuuttoon. Näistä on liikaa esimerkkejä historiasta. Sen verran voin biologiaa kertoa, että esim. hai-kalat on n. 400 milj. vuotta olleet maapallolla, ihminen vain n. 13 milj. vuotta. Eli hait voi sanoa, että menkää ihmiset vittuun täältä me ollaan oltu täällä ensin. Sudet ja ihmiset on luultavasti samanikäisiä ( puhdas arvaus). Susia ei olisi kehittynyt tai ne olisi kuolleet sukupuuttoon tai mutaation kautta joku muu muoto olisi kehittynyt niiden tilalle jo ajat sitten, jos susia ei tarvittaisi luonnossa. Nyt tämä luonnon kiertokulku on kieroutunut, koska ihmisellä on liikaa "älyä" ja tekniikkaa muihin elukoihin verrattuna. Moraalinen velvollisuus on vetää vähän jarrua päälle ja katsoa ettei kaikkia elukoita tapeta, vaikka se hyvin helposti voitaisiin tehdäkin. Tarkasti en tiedä, mutta luonnon kiertokulkuun kuuluu pedot siinä, missä muutkin vähemmän pedot eläimet. Aina se ekologinen systeemi vähän kieroutuu kun jotain elukkaa tapetaan liikaa. No ainahan niitä tulee ja menee lajeja, mutta ihminen nopeuttaa mielestäni vähän liikaa tätä systeemiä.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: ERY
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 16:17:46

Message:
Unskille:No ainahan niitä tulee ja menee lajeja:Kerroppas meille tai ainakin minulle tyhmälle mitä lajeja on viimeaikoina tullut tai on tulossa.Noin helppoa on evoluutio selittää ja olla smaa mieltä.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: hähä
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 16:21:57

Message:
vai että miljoonia vuosia. eikö ihminenkin ole eläin, miksi haluatte rajoittaa luonnollista käyttäytymistäni, minä vain noudatan vaistojani ja haluan tappaa susia. Ehkä on suden aika hävitä maapallolta.Ei kai ole ihmisen vika jos se on ylivertainen eläin.

Vaikka tosiasisassa ei susi ole mitenkään häviämässä sukupuuttoon. Ei Ei Ei.

Miksi kyseenalaistatte esi-isienne järjen ja viisauden. He tappoivat kaikki pedot Suomesta ja hyvin pärjäsivät. Ei ne niitä huvikseen tappaneet vaan koska niistä oli haittaa.

Jokainen noudattakoon itse omaa politiikkaansa, suojelkaa ituhipit niitä susianne siellä kaupungissa jos ei niistä kerran haittaa ole. Punaniskat tappakoot ne omalta alueeltaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: M
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 16:59:55

Message:
Uhosin tässä taannoi suureen ääneen, että jos meidän kartanolle näitä suurpetoja ilmestyy, niin kuula kalloon. No lupaus on voimassa edelleen!. Mutta sitten löytyi harvennushakkuun yhteydessä, noin 70 metrin päässä tästä paikasta pari isoa ja melko tuoretta karhunpaskakasaa. Naapurin mies oli minulla hakkumiehenä ja syytti minua sontimisesta kuusen alle. Kiistin jyrkästi ja perustelin muutamalla argumentilla: en ensinnäkään syö raakoja kaurajyviä ja pihlajanmarjoja. Enkä muutenkaan pystyisi tuollaista torttua vääntämään, kyseisellä sontijalla oli ollut ainakin reilu vaaksan halkaisijaltaan ollut pyllynreikä.
Seuraavat paskakasat löytyivät sitten noin puolen kilometrin päässä edellisistä. Siitä oli se seuraus, ettei metsuri meinannut uskaltaa mennä kuusen oksien alitse puun juurelle, kun pelkäsi siellä makoilevan karhun. Valoin häneen rohkeutta, ettei se karhukaan noin suurta rumaa miestä hirviä syödä ja kun viellä lemuat naisen makealle paikalle 100 metriä vastatuuleen. No puut saatiin laaniin rahat kouraan ja juotua. Näimme lähellä edellä mainittuja paikkoja karhun kaurapellossa, mutta emme tunnistaneet. Jos olisimme, sieltä olis tullut pari miestä harvoilla naama valkoisina.
Ja tästä paikasta on alle 30 km Jyväskylään.
Ja nelostielle pari kilsaa. Mutta susien kohdalla
jos niitä näkyy, voin kertoa, että meidän ruutimme kuivaa on, haulit suuria ja kiväärin putki suora.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 18:44:14

Message:
En minä Unski kysynyt tuon pitkän selostuksesi sisältämää asiaa...niin asiallista tekstiä kuin se olikin. Lueppa vielä kysymykseni tarkkaan. Kysyin, että "mitä haittaa sudenpuutteesta elämällemme aiheutuu?" Tarkoitan konkreettista haittaa. Toisin sanoen miten vaikka minä tässä tietokoneen vieressä nysvätessäni havaitsen kansaamme uhkaavan sudenpuutteen?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 18:46:18

Message:
Tai havaitsenko minä sen sudenpuutteen jostakin jokalauantaisella luontoretkelläni?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Torstaina 23.12. 2004 klo 23:11:01

Message:
Olen 30 vuoden ajan metsissä kulkiessani seurannut susien jälkiä. Niitä on näkynyt melkein vuosittain! Viime talvena susi oli kiertänyt erään autiotalon pirtin ympäri. Sitten keväällä ilmestyi pantasusi Ursa ja kesänaikana on ilmaantunut kokonainen lauma kuin tyhjästä. Mietin vain kuinka paljon ne vielä lisääntyvät, kun saavat olla aivan rauhassa!
Eikä saatu suden kaatolupia, vaikka sudet ovat tehneet täälläpäin paljon tuhoja!!!

Hyvää Joulua Teille Kaikille!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 18:57:43

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein?Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 19:35:59

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein? Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 19:50:46

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein? Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 19:55:41

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein?Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 27.12. 2004 klo 21:04:36

Message:
Onhan nuo hirvet kamalia, mutta eiväthän ne tule asutuksen liepeille. Ne eivät tule raatelemaan kotieläimiä! Mutta tosi on, että ne pitäisi saada tienvarsilta pois, niin pahaa jälkeä saavat aikaan!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kyllä hirvikin tulee
Maanantaina 27.12. 2004 klo 21:36:40

Message:
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 27.12. 2004 klo 21:04:36

Message:
Onhan nuo hirvet kamalia, mutta eiväthän ne tule asutuksen liepeille....

Meillä kyllä täällä länsirannikolla tulevat jopa 10-20m:n päähän kuistilta puhaltelemaan! Pistä siitä sitten esim. lapset menemään kouluun!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 28.12. 2004 klo 08:03:46

Message:
Kyllähän niitä hirviä pois koitetaankin. Tänäkin syksynä jaettiin meidän (ja monen muun) kunnan RHY:lle niin paljon lupia, ettei kaikkia kumoon saatu.

Se on pojat kovaa hommaa. Kyllä autoilijat ja taimikoiden omistajat on kovaa vaatimassa hirvien vähentämistä, mutta harva on valmis olemaan syyskuun lopulta joulukuun puoliväliin kaikki viikonloput pimeestä pimeeseen metsässä. Ja jos saalista saadaan menee pitkälle iltaan ennen kuin saadaan lihat kinneriin. Lisäksi pitää tulla viikolla palastelemaan.

Metsästäjät maksavat harrastuksestaan valtion metsästyskortin, seuran jäsenmaksun ja lisäksi jokaisesta kaatamastaan aikuisesta hirvestä 100 ja vasasta 34 kaatolupamaksun.

Mutta olkaa huoleti, kyllä me hirvikantaa parhaamme ja lupien mukaan koitamme säännöstellä. Kaikkihan harrastukset maksavat. Kenenkään on turha väittää, että lihan vuoksi metsästäisi.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: syytön syyllinen
Tiistaina 28.12. 2004 klo 08:20:29

Message:
Pelkästään hirvien syyksi on tietenkin melko helppo todeta kaikki auton ja hirven yhteentörmäys. Autohan se hirveen törmää eikä yleeensä hirvi autoon.

Kuka meistäkään hidastaa vauhtia hirvistä varoittavan liikennemerkin nähdessäään. Minä en yleensä vähennä, mutta joskus tulee sentään tehtyä sekin ihme.

Tarkoitan lähinnä sitä, että hirvikolareista puheenollen syy ei välttämättä läheskään aina ole hirven vaan auton kuljettajan, jonka pitäisi olla viisaampi kuin hirven, joka vain tallustaa omalla maallaan.

En silti ole mikään hirvien suojelija, koskapa käyn niitä syksyllä metsästämässä. Viestini on lähinnä sellainen, että pitäisi ihmistenkin aina joku vastuu asioista ottaa. Se on liian helppoa sanoa, että syy on hirven, suden tai karhun.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Unski
Tiistaina 28.12. 2004 klo 08:22:55

Message:
Tavallisen tyhmää sakkia täällä roikkuu. Ei kannata tämän porukan kanssa keskustella evoluutiosta. Ei nämä tämän palstan "punaniskat" ole mitään oikeita maalaisia ja metsämiehiä. Kaupunkilais paskiaisia tai pienen maalaiskylän juoppoja. Todelliset metsämiehet ymmärtää luontoa ja sen kiertokulkua ilman mitään sen ihmeellisempiä opintojakin. Sen verran kuitenkin vaikka ihminen on älykäs elukka ei se ole sama asia välttämättä, kuin viisas elukka. Tämä porukka vaikuttaa enemmän vähä-älyisemmmältä kuin viisaalta. Kun toinen porukka päivittelee, että susia on liikaa, toinen porukka päivittelee, että niitä on liian vähän ja kolmas päivittelee taas, että hirviä on liikaa. !!!! Näillä asioillahan ei ole mitään tekemistä keskenään?? Oikeita biologian nerojahan nämä miehet on.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:08:34

Message:
Siitä huolimatta:
1. Miten huomaan metsässä kulkiessani, että susia on liian vähän tai ne peräti puuttuvat?
2. Mitä asiallista haittaa susien puuttumisesta on. Ei pitkää selostusta luonnon monimuotoisuudesta yms. vaan konkreettisia jokamiehen havaittavia asioita.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:19:06

Message:
Unski on oikeassa. Ei tämän palstan punaniska kaupunkilaispaskiaiset, peräkylän juopot tajua mitään metsästämisestä. Käydä nyt kiväärin tai haulikon kanssa metsällä. Pitää ymmärtää luontoa ja sen kiertokulkua. Pitää elää vuorovaikutuksessa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Stadin kundi
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 07:37:07

Message:
Unski taitaa olla puunhalaaja paskahousu. Ainoa kontakti luontoon on mato-ongella käynti jossain viemärin purkuputken vieressä suur-Helsingin alueella.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Björn
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 15:08:02

Message:
Kuulostaa siltä, ettei suuri osa ihmisistä vieläkään tiedä, että susi on älykäs, vahva, sosiaalinen ja kaiken lisäksi kaunis olento.
Eipä monestakaan ihmisestä voi sanoa samaa.
Susi mm. ruokkii vieraita pentuja, jos nämä ovat jääneet orvoiksi ja samoin ravinnon hankintaan osallistuu sekä uros, että naaras.
Ravinnoksi sudella on hirvieläimistä mahdollisuus saada vain loukkaantuneita tai sairaita yksilöitä, mikä sekin on normaalia luontoon kuuluvaa "siivoamista". Kannattais jättää jo shamanistiset uskomukset ja demoonien pelot pois, joilla ei ole tässä tapauksessa mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Suurempi pelko kannattaa kohdistaa vaikka siihen omaan tai naapurin Valmettiin +lumilinkoon.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: aito mies
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 22:06:21

Message:
Asun korvessa, alueella jossa on tehty havaintoja sekä susista että karhuista. Minua ne eivät pätkääkään haittaa, omistan koiran mutta en pidäkään sitä syöttinä kolmen metrin narussa. Mikäs sen helpompi makupala sudelle olisi? Sitten kun minuakin rupeaa pelottamaan, lupaan muuttaa kaupunkiin tai äidin luo.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Torrakka ovella
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 22:27:22

Message:
Jos sus tulloo pihapiiriin niin kyllä pamautan sen oitis. Mulla on torrakka ovenpielesä sitä varten. Sussii ja muitakkii eläviä pittää olla sopivasti, mutta kun koirat käyvään syömäsä melkein porstuasta niin liika on liikaa.
Kyllä paukku ja ei kannata EVR:n tulla pihalle ainakkaan suren näköseksi naamioitunneena sillä sillon paukkuu oitis.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Hukkanen
Perjantaina 31.12. 2004 klo 13:10:44

Message:
Älä Torrakka turhaa pelkää ja kannattaa rauhottua noiden torrakoiden kans muutenkin.
Rauhallista uutta vuotta kaikille.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Valtsu
Perjantaina 31.12. 2004 klo 15:24:41

Message:
Kyllä koiran paikka on olla vahtina pihamaalla! Sudet kuuluu korpimettiin niin syvälle, että niitä ei tarvi pelätä! Suuret puheet muuttuvat tutinaksi, kun susi tulee teikäläisten uhoojien nurkkiin!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: tosi aito mies
Tiistaina 04.1. 2005 klo 00:12:11

Message:
mitähän se pystykorva pystyy siellä nurkan takana narussa ollessaan vahtimaan? Meillä perkeleen iso koira irrallaan pihassa. Poistaa sudet ja toppahousut huomattavasti tehokkaammin tontilta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: mä vaan
Tiistaina 04.1. 2005 klo 11:56:53

Message:
elekää turhaa kitiskö susista....
homma on niin, se on yksi kajahdus hämärässä ja sumuisessa illassa ja sillon on aina yhtä sutta vähemmän!!!!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Perjantaina 07.1. 2005 klo 08:59:38

Message:
Olen pariin otteeseen kysellyt asiallista vastausta kysymykseen, että mitä konkreettista haittaa susien puuttumisesta on. En saa vastausta, vain selitystä luonnon monimuotoisuudesta jne. Nyt voitaisiin toisesta viestiketjusta saadun vinkin perusteella konkretisoida kysymystä. Kaikkihan tietävät, että Irlannissa ei ole susia. Irlanninsusikoirat tappoivat sudet saarelta sukupuuttoon. Siis kysymyksiä: Onko Irlannissa paljonkin kansanliikkeitä tai mielenosoituksia suden takaisin saamiseksi? Miten susien puute näkyy Irlannin luonnossa? Onko siellä joku ekosysteemi romahtanut susien hävittyä? Oma havaintoni Irlannin luonnosta oli hyvin monipuolinen ja en ainakaan viikon reissulla havainnut sudenpuutetta valitettavan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sakkeli
Perjantaina 07.1. 2005 klo 14:50:16

Message:
eläimiä kattelen pihapiirissä mielummin kuin paikallisia "suuria" metsämiehiä koirineen.maat ei oo vuokralla eikä lupaa annettu mutta ikkunan alla pyörivät!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 07.1. 2005 klo 16:22:54

Message:
Niin....tai mitä konkreettista haittaa on dinosaurusten puutteesta?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: akh
Lauantaina 08.1. 2005 klo 12:18:05

Message:
Jos susi ja karho puuttuis niin sen huomais suurempina onnettomuus tilastois hirvi/peura. Olen paljon tiellä liikkuva. Ja sitähän vastene sielä on pitäis vain ihmisin vähentää hirven/peuran metsästystä niin sudet ja karhut pysyis syvällä metsäs.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Hauveli
Maanantaina 10.1. 2005 klo 11:01:20

Message:
Se on kuulkaas koirien paapojat sellainen fakta, että koirat tappavat esim. lampaita, poroja ja kissoja enemmän kuin sudet konsanaan. Lisäksi koirat ovat aiheuttaneet ja aiheuttavat ihmisille, etenkin pikkulapsille melkoisia tuhoja/kuolemia.

En muista lukeneeni, että susi; oli se sitten pannallinen tai ei, olisi hyökännyt ihmisten kimppuun.

Ja naudathan eivät ole enää kovinkaan arvoikkaita ja niitä on valtiovallankin mukaan aivan liikaa Suomessa, joten niiden joutuminen susien suuhun on kuulkaas erittäin vähäpätöinen asia.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Maanantaina 10.1. 2005 klo 11:26:29

Message:
Mutta se koira, joka lampaan tappaa, kuolee varmasti myös itse. Toisin kuin se susi joka evästelee lampolassa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: shh
Maanantaina 10.1. 2005 klo 12:37:15

Message:
Etköhän pääse paljon parempiin ansioihin jos annat tappa kaikki lampaasi ja otat rahat vakuutusyhtiöltä, taasen hyvästä kva koirasta voit joutua korvaamaan jopa kuudesta seitsämääntuhanteen ekuun ! eli yritä ottaa se koira ensin kiinni elävältä. suset tietenkin tunkiolle!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Maanantaina 10.1. 2005 klo 12:49:05

Message:
Ei se minun tehtäväni olekkaan koiraa lopettaa, vaan omistajan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Maanantaina 10.1. 2005 klo 12:50:56

Message:
Kertokaa nyt jo viimonki minulle, että mistä minä havaitsen susien puuttumisen jokaviikkoisella metsäretkelläni. Alkaa jo kiusata tuo kymysys mieltä. (lääkityskin on kohallaan ;-)

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 10.1. 2005 klo 13:40:09

Message:
Huomaat sen siten, että suden jäljet loppuvat ympäriltäsi! Nyt suden jälkiä onkin niin paljon, että niitä voipi kunnolla seurata ja laskea susien lukumäärän kulmillasi!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Darvin
Maanantaina 10.1. 2005 klo 16:38:44

Message:
Ei maailma kaipaa susia, eihän se kaipaa dinosauruksiakaan, eikä mitään muutakaan yksittäistä lajia. Tosin, jos kaikista elävistä alettaisiin ajattelemaan samoin niin ei olisi ihmispoloistakaan olemassa, koska se on ainoa laji, joka on niin pirun riippuvainen muista lajeista.
Ei elä vegaanikaan ilman eläin kuntaa pitkään, vaikka ne niin luulevat.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Pikku Hukka
Maanantaina 10.1. 2005 klo 21:33:26

Message:
Et sinä Sepe, eikä meistä moni muukaan huomaa jos joku laji
luonnosta häviää, vaan Kanadassapa oavat huomanneet
sudet oli välillä vähissä, hirvet pääsi lisääntymään
liikaa, kalttasivat joenvarsilta pusikot ym. muuta
eroosio alkoi voimistumaan. Alkutalvesta Vaalassa 90-päinen hirvilauma söi 500ha tamikkoa lue Kalevasta jos et usko, valtio joutuu korvaamaan.
Itä-Suomessa on myös paljon tamikkovahinkoja, just näin
käy kun ihminen säännöstelee luontoa, omaan napaan
tuijottaen haluten maksimivoittoa. Kyllä susia saisi olla enemmän tähän hirvimäärään nähden.
Teille isot miehet jotka hystteerisesti sutta pelkäätte voin kertoa että susen luontaiseen ravintoketjuun ei kuulu pienet pulleat tyttölapset,
eikä se lähde nakkikopille jonottamaan, ei popcornia pure. Voi se jonkun koiran syödä, papereitahan se ei tutki että onko syötäväksi aiottu ihan paperikoira, kuka se jättää kanakopin auki jos arvaa ketun olevan lähistöllä,pankkaa korvaamattomat koirat häkkiin, vähempiarvoisia saa sitten taas kärpiajan jälkeen. Susi kuluu Suomalaiseen luontoon, Wouuu!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juippi
Maanantaina 10.1. 2005 klo 21:55:33

Message:
Multa tappo susi sukulaisen Mynämäellä kahdeksntoistasataa luvulla. Oli vienyt vauvan pihasta ja syönyt. Oli niitä muitakin uhreja aika monta. Ollaan joskus käyty sudentappamien muistoristillä katsomassa. Venäjältä tuli sitten myöhemmin ammattimetsästäjiä tappamaan sitä ihmissyöjää. Saivat sen.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 11.1. 2005 klo 09:48:31

Message:
Kiitos. Vihdoinkin kunnon perustelua. En ole tarkistellut tekstiä paikkansapitävyyden kannalta mutta asiallisuus miellyttää.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Landman
Tiistaina 11.1. 2005 klo 11:29:09

Message:
Juipille - Siitä sudesta joka liikkui Mynämäellä
ja lähikunnissa olen lukenut. siitä muistorististä en ole ennen kuullut , vaikka olen niillä seuduilla kulkenut. Missäpäin se on?.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: metsästäjä
Tiistaina 11.1. 2005 klo 11:43:30

Message:
Tässä olikohan se nyt viime- vai edellisviikolla, saimme lukea lehdestä kuinka susi oli hyökännyt auton kimppuun Suomessa. Vaikka susi auton kohdatessaan menettikin henkensä, se ei sulje pois sitä tosiasiaa että sudella oli vakaana aikomuksena syödä autossa olleet henkilöt.

Tämä tapaus on kiistatta todiste siitä että meidän ihmisten ei pidä aliarvioida susia.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juippi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 11:59:16

Message:
Risti on Mynämäellä. Asia on historiallinen fakta, eli löytyy historiankirjoista. Tosin susipulliainen väitti ilman todisteita aikanaan elukkaa koirasudeksi. Aikalaiset totesivat elukan sudeksi. Telkkarissa haastateltiin aikanaan eukkoa jonka ilm. sama susi oli vauvana vienyt pihasta. Renki oli metelöimällä ja huutamalla saanut suden pudottamaan hänet maahan vahingoittumatta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Taito
Tiistaina 11.1. 2005 klo 16:42:46

Message:
Juippi:Juupa juu katsoisit vähemmän vampyyri filmejä,kas kunnei kaikki mynämäkeläiset ole torrakat sojossa suomemme saloilla,on toi sun juttus yhtä pitkää kuin paksuakin mutta on kiva kun sulle vieläkin äippä lukee satua pekka ja susi.Kannattaa vetää peitto päänyli illalla ettei pelota.Voi hyvä sylvi....kaikkia se leipä elättää...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Filosohfvi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:04:26

Message:
Tässä ne viimeaikaiset vainajat on listattu:

http://www.tunturisusi.com/kaadot.html

Vielä puuttuu ne kaksi kaupunkilaissutta, jotka kaadettiin muistaakseni eilen. Paikkakuntaa en jaksa muistaa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sus
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:10:57

Message:
Hää on susRE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:25:39

Message:
No antaa sitte olla.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:25:44

Message:
No antaa sitte olla.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi2
Tiistaina 11.1. 2005 klo 18:06:09

Message:
Turun sanomat........lainaus

Viimeksi susi tappoi Suomessa ihmisiä 1880-luvulla Turun seudulla. Tuolloin yksi susi tappoi yli kaksikymmentä ihmistä. Syytä poikkeuskäyttäytymiseen ei varmuudella tiedetä, erilaisia arvailuja on esitetty suden terveydentilasta, rotupuhtaudesta ja luonnollisen ravinnon puutteesta johtuneesta nälkiintymisestäRE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Tiistaina 11.1. 2005 klo 19:03:32

Message:
Se, että sudet eivät ole tappaneet ihmisiä suomessa aikoihin, perustuu osittain silkkaan tuuriin. Luin jokin aika sitten, että kaksi miestä oli koiran kanssa ollut metsästämässä. Koira alkoi ulista metsässä ja miehet juoksivat paikalle. Sudet olivat tappaneet koiran ja ympäröivät metsästäjät. Sudet alkoivat lähestyä metsästäjiä, jolloin toinen metsästäjistä ampui lähimpänä olleen isoimman suden. Sudet lähestyivät edelleen. Sitten he ampuivat toisen suden. Sitten vasta sudet kaikkosivat. Ilman aseita he olisivat päässeet tilastoihin.

Susi yksinään voi olla arka ja pelkää ihmistä, mutta laumassa se uskaltaa käydä ihmisen kimppuun.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mätierän
Tiistaina 11.1. 2005 klo 19:43:54

Message:
Emmämitäänjne mistäs luit? Ei kuullosta kovin luotettavalta tiedolta? Ettei vaan ollut joku Jack Londonin kirja?

Sitäpaitsi tilannehan oli melko oikeudenmukainen. Jos ollaan metsästämässä niin pitää hyväksyä se että voi tulla myös itse (tai koira)metsästetyksi. Se on oikeus ja kohtuus, turha valittaa.

Onko faktaa missä ja koska susi on käynyt täysikasvuisen ihmisen kimppuun suomessa?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: sakkeli
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:02:01

Message:
Talvella 1991 välillä Varkaus- Juva.Hieno talvipäivä,ajelen rauhallisesti kylätiellä äkkiä alkaa kuulua helvetinmoinen koiranhaukunta.jumalattoman iso ja kiukkuinen koira juoksee kohti,kopsahtaa pa-tankin kylkeen siitä telipyörien alle ja punaisena möykkynä aurapenkkaan.Yksi ihmisiä pureva mahdollisesti tappava koira vähemmän. METSÄSTÄJÄ eikös tällä koiralla ollu vakaa aikomus syödä mut?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Voi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:21:35

Message:
Hel.....i kun ei syönyt,tommosen olis saanu kyllä susikin syödä.KUSIPÄÄ! Ei muuta kun sudet mäkeen HETI jos lähellekään asutusta änkeevät,tai koiran päälle yrittävät.Jos pysyvät korvessa niin olkoot rauhassa,puolestani

RE: Pantasusi
Lähettäjä: sakkeli
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:33:49

Message:
Pieni korjaus ed.kirjotukseeni vuosi oli 1990. Jouduin tämän takia vaihtamaan työpaikkaa kun ei maailmalla tiedä koska koira syö suihinsa.Ja mitenkä niin kusipää? Tahallani en koiran päälle ajanut,pihasta pensasaidan takaa omatoimisesti alle juoksi!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:41:06

Message:
> Emmämitäänjne mistäs luit?

Dementia vaivaa jo sen verran, että en enää muista. Aikaa tuosta on nyt kai vuosi tai kaksi. Mulla on jotenkin sellainen mielikuva, että se esitettiinkin TV:ssä, luultavasti Karpolla on asiaa-ohjelmassa. Aihe on ainakin sen tyylinen. Mulla on sellainen muistikuva, että maisemat olivat lumisia rinnemaisemia, ehkä jostain itäsuomesta. Ehkä joku muu muistaa paremmin.

> Onko faktaa missä ja koska susi on käynyt täysikasvuisen ihmisen kimppuun suomessa?

Lapsetko saa syödä? Lapset menevät mm. kouluun useimmiten yksin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Husaari
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:49:36

Message:
Edesmenneen asetietäjän PTKekkosen mukaan glykoolia käytettiin Venäjällä ja myös meillä
Pohjois-Karjalassa susikannan hoitoon hyvällä menestyksellä. Sudet lisääntyvät vääjäämättä, jahtimiehet kohta kaikki kuudenkympin ja kuoleman välillä, joten glykoolin tms. käyttö tulee olemaan ainoa tepsivä keino susikannan rajoittamiseksi. Onko kellään kokemusperäistä tietoa myrkkyhaaskojen käytöstä?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi3
Tiistaina 11.1. 2005 klo 21:28:45

Message:
RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi2
Tiistaina 11.1. 2005 klo 18:06:09

Message:Multa tappo susi sukulaisen Mynämäellä kahdeksntoistasataa luvulla. Oli vienyt vauvan pihasta ja syönyt. Oli niitä muitakin uhreja aika monta. Ollaan joskus käyty sudentappamien muistoristillä katsomassa. Venäjältä tuli sitten myöhemmin ammattimetsästäjiä tappamaan sitä ihmissyöjää. Saivat sen

Viimeksi susi tappoi Suomessa ihmisiä 1880-luvulla Turun seudulla. Tuolloin yksi susi tappoi yli kaksikymmentä ihmistä. Syytä poikkeuskäyttäytymiseen ei varmuudella tiedetä, erilaisia arvailuja on esitetty suden terveydentilasta, rotupuhtaudesta ja luonnollisen ravinnon puutteesta johtuneesta nälkiintymisestä


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juppi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:13:14

Message:
Otava, Jokamiehen tietosanakirja, toinen painos.

Susi
Liikkuu enimmäkseen öisin. Talvisin kokoontuvat parviksi ja lähestyvät ihmisasuntojakin tappaen karjaa, koiria, jopa ihmisiäkin

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Rexta
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:22:09

Message:
No joo!! Voi vit** isot miehet ja kinastelee susi kannasta? Jos noin paljon sudet pelottaa, et ei yksin uskalla mustikoi lähtee poimimaan niin parempi kun muutatte jonnekin Helsingin lähiöön ja haette lähi Siwasta päivittäisen purkkiruokanne:) Ja kattokaakin, et siihen purkiin oo vahingossakaan lihaa sisältäviä aineksia.. Ennen vanhaa teidänkään isoisovanhemmat ei olisi tullut ilman susia toimeen! Miksi??

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juippi2
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:25:35

Message:
Olen nainen ja Turun yliopiston luonnontieteellisellä toimessa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mies
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:27:12

Message:
> et ei yksin uskalla mustikoi lähtee poimimaan

Me ollaankin Miehiä eikä mitään marjanpoimijoita

RE: Pantasusi
Lähettäjä: K
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:31:10

Message:
Jätä tässä vauva pihalle nukkumaan, kun on suenjälkiä ympäriinsä. Naapurista tappoi molemmat koirat ja repivät vielä kanihäkin rikki.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Rexta
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 02:47:26

Message:
K! kannattaisko hommata Kunnon koira sinne pihal vartioimaan sitä vauvaa? Äläkä ota mitää pientä Fifii...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Rexta
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 03:12:15

Message:
Tohon äskeiseen viestiin vielä lisätäkseni, niin todelliset vanhanajan metsämiehet osas kunnioittaa luontoo!! Ne kaverit ampu esim. suden koska oli saatava ruokaa! Turhaa ei mitään eläintä tapettu!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Luolaolento
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 08:38:09

Message:
Väittävät, että joskus tuhat vuotta sitten ihmisen ja suden tiet erkani. Sutta kunnioitettiin siihen asti lähes tasavertaisena olentona, kunnes ihmisen ahneus pakotti viisaan suden sopeutumaan yökulkijaksi. Ihmiset paheksui kun susi saalisti samoja metsän elukoita kuin itsekkin, joihin katsoi olevan ihmisellä etuoikeus. Tänä päivänä ei varmasti kenenkään ihmisen tarvitse elääkseen kulkea metsästämässä, vaan kyse on aivan muusta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo Susi
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 08:49:47

Message:
No sehän tiedetään, että otukset siellä Mynämäellä oli sairaita koiria ja se tiedettiin jo silloin. Mutta olihan se joillekkin komiampaa yrittää laittaa homma taas semmosen mahtavamman otuksen syyksi kuin sairaan koiran.
Vihaset koirat aiheuttaa kohtuullisella varmuudella tänäkin vuonna muutaman ihmisen hengen menon.....
Taitaa monilla ne susi ja punahilkka tarinat värittää ja vääristää todellisuutta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: luomakunnan kruunu
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 13:10:45

Message:
Joo ei ne tuntenut sen ajan ihmiset sutta. Sen ajan rakit kun oli niin suden näkösiä:)))))))))

Soon Susipulliaisen ja näitten 60-70 luvun stalinistien, nykysten vihreitten keksintöä tuo koirajuttu. Propakoivat 70 luvun alussa ettei susi ole ihmiselle vaarallinen, eikä se ole koskaan ihmistä surmannut. Siitä tuli joillekkin uskonto jota julistetaan suureen ääneen vieläkin.

Susi tappaa ihmisen siinä kuin koirakin, jos huono tuuri käy. Ei ole ihminen muuta riistaeläintä kummempi ilman asetta. Sitä eivät susiuskovaiset tunnu ymmärtävän. On se ideologia niin vahva niillä.

Loukkaa asianomaisia, siis sukulaisia, tuollaiset tyhjät puheet. Kai se on tarkoituskin? Susien asiaa noilla kommenteilla ei ainakaan paranneta, vaan katkeruus vain kasvaa.

Varma kuitenkin on, että jos hukka pistää päänsä tuhon pihaan ja sen huomaan, niin tapahtuu Darvinilainen reaktio, ja on taas luonnonlaki tapahtunut.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kokomusta
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 15:39:31

Message:
Voi kauhia. Ota luomakunnan kruunu jo rauhottavia.
Kyllä ne koiria on ollu sillon. Siitähän vois järkätä ovensuukyselyn ja sillä selvä.
Mitä puoluetta sun koiras on?
Mutta onhan tuo susi sukunimenäkin,ettei vaan niitä nyt loukata huomaamatta?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Severi
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 17:53:14

Message:
Voi jumalauta:Täällä kaupunkissa on noita pieneläinklinikoita joka kulmassa mihin viedään buudeleita sun muita kaneja ja matelioita.Kyllä kummeksuttaa kun raavaat miehet maalla parkuu kun susi on kuullemma näyttänyt hampaita joskus satavuotta sitten.Vetäkää hame päälle ja lähtekää kaupunkiin buudeli kauppaan niin me tullaan teidän tilalle hoitamaan ne sudet.Ettei vaan ois marsu päässyt purasemaan sormeen ja sammalla kuuluu helvetinmoinen parku et susi susi...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kumman kaa
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 18:35:07

Message:
kumpi on ihmiselle vaarallisempi susi vai hirvi. Kuinka monta ihmistä on kuollut suden takia, entä hirven

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kamman kuu
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 21:46:26

Message:
Mutta hirveähän metästetään

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 13.1. 2005 klo 01:30:12

Message:
Luulisin, että suhteellisesti ottaen susi on ihmiselle vaarallisempi, kuin hirvi. Susia kappalemääräisesti on Suomessa kuitenkin aika vähän, suhteessa hirviin, vaikka edellisestä suden tappamasta ihmisestä onkin jo kulunut 100 vuotta. Susi pitää muutenkin ihmiset varpaillaan tarpeettomasti. Jos hirvi tulee pihapiiriin tai koulumatkalla vastaan, se tuskin tappaa ihmistä.

Olen samaa mieltä, että Suomen luonto pärjäisi ihan hyvin ilman susia, pärjäähän se ihan hyvin ilman leijonia ja kirahvejakin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Torstaina 13.1. 2005 klo 09:29:40

Message:
Eilen illalla tuli Radio Suomessa luontoradio, jossa tuli lähetystä Ähtäristä. Sinne oli tuotu koiraan kaveriksi naaras lumileopardi.

Pitkän tähtäimen tavoitteena on kuulemma saada siirrettyä kantaa luontoon. Tosin se tähtäin on ollut jo 80 vuotta. Siinä vois puheet susista hiljetä ko alkaa tuleen kookkaampia kulkukissoja porraspieleen merkkaamaan reviiriään.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe_susi
Torstaina 13.1. 2005 klo 09:42:55

Message:
Tuossa nim. Emmämitääntierä oli sitä mieltä, että sudet ovat ihmisille vaarallisempia kuin hirvet.

Hirvenmetsästäjä olen hieman eri mieltä. Vaikka ei noita hirvikolareita otettaisikaan huomioon, niin kyllä hirviä saa hieman pelätä, vaikka olisi pyssy kädessä. Ajotilanteessa kun hirvilauna tai yksittäinenkin hirvi ottaa ritolat, niin pitää olla hieman varuillaan, ettei jää elukoiden tallomaksi. Ja kiima-aikaan sonnit ovat melko pahasisuisia ja ovat monta kertaa yrittäneet ja käyneetkin päälle.

Tietenkin noihin tilanteisiin voidaan sanoa hakeudutun aktiivisesti, koska metsästämää ei tarvitse mennä, mutta voi em. tilanteet tulla marjastajallekin. En usko, että hukka tulee marjastajan päälle....en sitten millään.

Kun lopetetaan hirvien metsästäminen, niin karhut ja sudet pitävät huolen tasapainosta! Pitää sitä sentää susi- ja karhukantaa hieman pitää yllä, koska EU voi kieltää hirvien metsästämisen jossakin vaiheessa.


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 13.1. 2005 klo 14:07:08

Message:
> Ajotilanteessa kun hirvilauna tai yksittäinenkin hirvi ottaa ritolat, niin pitää olla hieman varuillaan, ettei jää elukoiden tallomaksi.

Tuo pätee mihin tahansa eläimeen, joka on iso kooltaan. Pillastunut hevos- tai lehmälauma on tuossa tilanteessa ihan yhtä tappava.

> Ja kiima-aikaan sonnit ovat melko pahasisuisia ja ovat monta kertaa yrittäneet ja käyneetkin päälle.

Myönnän, että tuossa vähän oikaisin. Olen itsekin lukenut jutun, jossa hirvi oli juosta jolkutellut jonkin auton edellä, mutta oli ilmeisesti ärsyyntynyt, kun auto tuli perässä samaa tietä pitkin ja oli hyökännyt auton kimppuun kiiveten auton konepellille. Muutenkin olen kuullut, että hirvi saattaa käydä ihmisen kimppuun, mutta hirvi on kuitenkin kasvissyöjä, joten siksi en sitä varsinaisesti pelkää.

> En usko, että hukka tulee marjastajan päälle....en sitten millään.

Yksittäinen hukka ei varmaankaan, mutta susi on laumaeläin ja laumassa susi uskaltaa käydä kimppuun. Kirjaimellisesti marjastajan kimppuun susi tuskin käy laumassakaan, koska marja-aikaan sudelle riittää helpompiakin saaliita.

> Kun lopetetaan hirvien metsästäminen, niin karhut ja sudet pitävät huolen tasapainosta!

Ei kyllä nykyisellä karhu- ja susikannalla. Susia on Suomessa 130-150 (2003) ja karhuja on Suomessa tällä hetkellä runsaat tuhat yksilöä.

http://www.saunalahti.fi/~kspiiri/Susiaidanteko0304.html

http://www.metsa.fi/suurpedot/ajankohtaista/uutinen020703.html

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 13.1. 2005 klo 14:13:35

Message:
Tuossa on ehkä tarkempaa tietoa:

http://www.metsa.fi/suurpedot/seuranta/kantaarviot.html

"Suomessa esiintyy vähintään 830 karhua, 870 ilvestä sekä 135 sutta ja 125 ahmaa."

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Torstaina 13.1. 2005 klo 17:29:57

Message:
Mielenkiintoista tuo "emmämitääntierän" kirj. lukemat!

Mutta nyt on kapi iskenyt susiin, niinkuin uutisissa eilen kerrottiin, joten toivotaan, että niitä ammutaan lisää!! Paitsi, että pelätään tietysti pahinta, ettei kapi leviäisi koiriin!!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: sueton
Torstaina 13.1. 2005 klo 17:54:20

Message:
Sudet pitää tappaa Suomenmaasta Suuresta. Joka ainut. Ja sudenhalaajat Sipiriaan, susilaumojen keskelle asumaan risumajoihin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: wannabe
Torstaina 13.1. 2005 klo 19:43:46

Message:
Tuossa kun jotkut puhuvat kunnon metsämiehistä ym. sankareista, niin tuli mieleen että nehän on vielä niitä jotka ei netissä kirjottele palstoille juttujaan päivät pitkät toimistoissaan työajallaan? Tällä palstalla ei ole yhtään tosimiestä. Turha täällä on itkeä pelkäävänsä susia, kuitenkin asutte kaupungeissa kaukolämmitetyissä tiilitaloissanne.


RE: Pantasusi
Lähettäjä: aa
Torstaina 13.1. 2005 klo 20:20:21

Message:
Viesti:
Luin tämän päivän Aamulehdestä, että susi raateli sonnivasikan Längelmäellä.Minusta niitä on liikaa tällä alueella, mutta mitä mieltä te olette susista?


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ford sonnni
Sunnuntaina 19.12. 2004 klo 21:57:29

Message:
Samaa mieltä ja (varmasti myös Rane 3)?

Sonnivasikoita on kyllä liikaa.
Susia ei. täällä ei ainuttakaan !
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 20.12. 2004 klo 09:08:12

Message:
Miten sonnivasikoita voisi olla liikaa?! Jos sudet tulevat raatelemaan eläimiä, joista on kiinni ihmisten elanto ja lemmikkieläimiä, niin eikö susia silloin ole liikaa??

RE: Pantasusi
Lähettäjä: wolfie
Maanantaina 20.12. 2004 klo 09:18:55

Message:
Ei, susia ei silloin ole liikaa jos susi syö vasikan. Sudella on oikeus elää suomalaisessa luonnossa. Ihmisen pitäisi huolehtia että vasikoita ei jää susien suuhun. Laitetaanhan autotkin yöksi lukkoon, sen sijaan että ammuttaisiin kaikki autovarkaat (niin, oikeastaan...).

Hyvää mallia petoihin suhtatumisesta suomalaiset voisivat hakea esim Kanadasta, jossa on arkipäivää että karhut liikkuvat kaupungeissa.

Toki kaupunkilaistuneet sudet täytyy lopettaa...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mika
Maanantaina 20.12. 2004 klo 09:19:05

Message:
Nämä "luonnonsuojelijat" ovat jo saaneet ylivallan koko maassa. Maanomistajat eivät saa rakentaa mailleen saasteetonta ja uusiutuvaa vesivoimaa, metsän omistajat eivät saa hakata omia metsiään, kalanviljelijät eivät saa ampua saukkoja, poromiehet eivät saa ampua ahmoja, koneyrittäjät eivät saa työskennellä leimikoissa (Kuusamon metsäkiista muutaman vuoden takaa), maanviljelijät eivät saa ampua peltohirviä tai vaihtoehtoisesti saavat rakentaa omilla kustannuksillaan aidan, turkistarhaajat eivät saa ampua kettutyttöjä jne. jne. Poliitikot ovat täysin munattomia näiden edessä. Mihin tämä maailma on oikein menossa ? Kyllä Kekkosta taas tarvittaisiin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: ILVES
Maanantaina 20.12. 2004 klo 10:01:09

Message:
Ahvenanmaalla ilves oli teksti-Tv:n mukaan syönyt kulkukissan ja nyt ilvestä metsästetään suurella joukolla. Henki pitää ilvelseltä saada heti.

Kai tuollaiset villiintyneet kesäkissat pitääkin poistaa kitumasta talven alta. Ilveksiä ei luulisi olevan haitaksi asti. Ei ne ainakaan kuseksi ja tee muita tarpeita pihoille ja postilaatikoiden viereen.RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kuusi
Maanantaina 20.12. 2004 klo 15:56:03

Message:
Lomaillessani irlannissa kyselin pubissa paikallisilta tilallisilta kaipaavatko he susia, koska ne on saarivaltiosta tapettu sukupuuttoon vastaus kuului EMME KAIPAA. Tappaa ne joutaisi suomestakin, ei nääs voi koiraakaan pitää juoksulangassa kun pihalla pyörivät, yksi hirvikoira meni naapuriltakin suden suuhun.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Wihtori
Maanantaina 20.12. 2004 klo 16:10:25

Message:
Villikissat pitäs hävittää kaikki nehän kun eivät kuulu luontoon, vaan suotta tuhoavat linnunpesät yms...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Maanantaina 20.12. 2004 klo 20:56:44

Message:
Ilveksiä on täälläkin mutta suurempi haitta on susista, niitä on kaksi 5-10 yksilön laumaa. Hämeen ja Keskisuomen rajamailla. Täytyy varmaankin ottaa Ahvenanmaan malli susia kohtaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 20.12. 2004 klo 21:12:57

Message:
Eikös tämä Riistantutkimuslaitos levitä niitä suurpetoja ympäri maata.Pyydystävät niitä, laittavat pannan kaulaan ja siirtävät satoja kilometrejä asuin sijoiltaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Karjamies
Maanantaina 20.12. 2004 klo 21:21:30

Message:
Tuo susien "hoito" on typerää täällä vähän tiehemmin asutussa Suomess. Kyllä siellä Venäjän puolella pitäisi riittää erämaita suden jolkuteltavaksi. Sama koskee liitooravaa ja takavuosien valkoselkätikkaa. Suomi on liitooravan ja valkoselkätikan levinneisyys alueen laitaa, jossa luonnonmukaisesti esiintyy kannan suuria vaihteluja eli alueen reunat lepattaavkuin kynttilän liekki. Samoin näille kahdelle on asuinmaita Venäjän asumattomilla alueilla ihan tarpeeksi.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: tutkija
Maanantaina 20.12. 2004 klo 21:42:51

Message:
Karjamiehen kanssa samaa mieltä,susia ja karhuja ei täällä tarvita.Jolkotelkoon Siperiaan,siellä riittää lääniä itään ,heti 5000 km ennen kuin meri tulee vastaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Maanantaina 20.12. 2004 klo 22:10:34

Message:
Kyllähän niitä on todistettavasti nähty Ähtärin eläinpuiston autojakin ajelemassa mettäteillä täällä länsi-Suomessa. Miksiköhän?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Masa
Maanantaina 20.12. 2004 klo 22:20:48

Message:
Se on muuten niin ihiminen tuon sujen luonnollinen vihollinen...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ford sonni
Tiistaina 21.12. 2004 klo 00:05:53

Message:
Kylläpä olette muutamat erikoisia kirjoittelette ettekään ole varmasti lukeneet edes kysymystä oikein siinähän sanotaan että sonnivasikoita on liikaa ,ja kysytään, mutta mitä mieltä te olette susista ,siitä johtuen vastaukseni oli se kuin oli.
otetaampa kysymys tähän malliksi.

Luin tämän päivän Aamulehdestä, että susi raateli sonnivasikan Längelmäellä.Minusta niitä on liikaa tällä alueella, mutta mitä mieltä te olette susista?


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:09:32

Message:
Kirjoitus uudestaan, sillä kirjoitus virheestähän siinä oli kysymys, jonka useimmat huomasivatkin!!

Luin tämän päivän Aamulehdestä, että susi raateli sonnivasikan Längelmäellä. Minusta susia on liikaa tällä alueella, mutta mitä mieltä te olette susista?

Lisää asiasta löytyy viime sunnuntain Aamulehdestä. Lehdessä on myös kerrottu miksi karja oli ulkona.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: suspulliainen
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:18:53

Message:
Harva kai sutta on edes vilaukselta nähnyt. Enkä ole kuuluut tai lukenut, että susi tai sudet olisivat suurta tuhoa missään tehneet. Voivathan ne muutaman lampaan, naudan tai koiran napata, mutta ei sudet ketään ahdinkoon aja tai ole ajaneet. Pisneksessä on aina riskinsä ja pitää ottaa susivakuutuksia, jos alkaa niiden tuhoja pelkäämään.

Ei oo susia näkynyt enkä ole niillä päätäni vaivannut. Tietenkin, jos susista on suurta haittaa ja etenkin jos lasten pitää niitä pelätä, niin silloin susien vähentäminen on perusteltua.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: valtsu
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:24:48

Message:
Onhanmeillä hirviäkin jotka saavat niin maanteilä kuin metsissä pahaa aikaan.Niidenvuoksi kuolee ja vamautuu IHMISIÄ vuositain joten eiköhän aloiteta keskustelu oikeasta päästä.Putsataan pois ensiksi ne jotka tulevat yhteiskunalle kaikein kaliimiksi. Ei vihreä mutta paljon liikkuva.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Miehekäsmies
Tiistaina 21.12. 2004 klo 09:43:39

Message:
Ihmisiä on liikaa. Antakaa niiden susien jo olla rauhassa. Keksikää nyt jotain muuta tekemistä jo kuin viimeisten susien jahtaaminen tai muuttakaa kaupunkiin rehellisiin töihin. Liikaa on saatana aikaa leikkiä pyssyjen kanssa. Harrastukset on vähissä. Maalaiset tappaa kaikki elukat, jotka vahingossa sattuu omien maitten läpi kulkemaan. Laittakaa typerykset niille elukoille kunnon karsinat ja suojat, ettei ne sudet pääse syömään niitä. Omaa tyhmyyttä se on jos ne syödään. Ja jos syö niin tarpeeseen menee. Ei siinä tartte viatonta luontokappaletta syyttää. Isot miehet ilkiää valittaa satana susien pelosta, jne. Tilastojen mukaan susi on käynyt ihmisen päälle joskus 100 v. sitten. Enemmän ne häiriintyneet koirat ihmisiä ja elukoita tappaa ja metoriitti putoo päähän suuremmalla todennäköisyydellä. Itse olen Kainuusta ja häpeän todella rankasti noita rajaseudun paskahousuja. Miehistykää nyt satana. Hävettää niin helvetisti katsella telkkarista tuota jatkuvaa valitusta susien pelosta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 21.12. 2004 klo 11:00:40

Message:
Muistatteko muutaman vuoden takaa lehtijutut Perhon koirasusista. Perhossa mellasti lauma susia, joista osan epäiltiin olevan suden ja koiran risteymiä. Tekivät kovasti tuhoa paikkakunnalla. Mitäs tapahtui, kun nämä suojeluviranomaiset eivät saaneet laumaa kuriin eikä asiaa hoitoon? Kuuliko joku, jotta mihin ihmeeseen ne sudet katosivat kuukaudessa? Ongelma nimittäin katosi silloin yhtäkkiä. Luulisi herrojen siitä oppineen, miten metsäkansa hoitaa hommat, jos herrat tumpuloivat. Hähhähhää...vielä on seitenkuuskakkoset voimissaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mika
Tiistaina 21.12. 2004 klo 11:03:29

Message:
Miehekäsmies taitaa olla kriinpiissin miehiä. Kerro osoittees niin tullaan kylään.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Pois on
Tiistaina 21.12. 2004 klo 11:57:54

Message:
No kyllä rupeaa susi kanta harvenemaan kunhan koirilla alkaa kiinnipito aika. On kuulemma useammalla henkilöllä vanhaa kunnon strykniiniä jäljellä, ei muuta kuin syötittämään. Samalla harvenee liika supikoirakantakin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Anneli
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:06:41

Message:
Paljasjalkaisena kaupunkilaisena vietän vapaa-aikaani erittäin paljon vähän asutulla mökkiseudulla. Ja toivoisin totisesti voivani kävellä ja marjastaa luonnossa koirani kanssa niin, ettei tarvisi susia pelätä. Ne ovat lisääntyneet viime vuosien aikana ja tulleet mielestäni jo liian lähelle ihmisasutusta!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Matti
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:30:31

Message:
Kyllä Anneli voi edelleenkin susien puolesta rauhassa mökkeillä, sillä eipä nuo upeat sudet ole tiettävästi koskaan ihmisen kimppuun (todistettavasti) käyneet. Ihmisten kesken tilanne onkin jo huonompi, kun kuolemaan johtaneita puukotuksiakin alkaa olla jo puolentoista sataa tälle vuodelle. Luulis nykyihmisen pystyvän laittaan asiat jonkinlaiseen painoarvojärjestykseen.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Matille
Tiistaina 21.12. 2004 klo 13:56:51

Message:
Anneli selvästikin pelkää koiransa eikä omasta puolesta. Montako tuhansien eurojen metsästyskoiraa on sanotaanko viimeisen 20 vuoden aikana mennyt hukan suuhun muut kotieläimet lisäksi. Ei taida sataan pysähtyä.
Mitä tulee painoarvokysymyksiin niin Suomessa ja muuallakin maailmassa ihmiset, jotka tappavat toisiaan (sotia ei lasketa mukaan) tai joutuvat tapetuksi ovat 99 % lahjattomia luusereita eli kyse on evoluutiosta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: vielä Matille
Tiistaina 21.12. 2004 klo 14:21:19

Message:
Susilla ei ole tämän pääosin keskieuroopasta tulevan ja EU:n suosiman ekoterrorismin ja käsittämättömän suojeluvimman vuoksi enään luonnollisia vihollisia, joten evoluutio ei karsi eikä säätele enään susikantaa. Asutusta kun ei hukkasilla ole enään syytä välttää. Päin vastoin. Mehukkaita kotieläimiä on kettingeissä kiinni sen kun hakee pois.
Enkä tätä menoa ihmettele, vaikka ne ennen pitkää kävisivät laumassa yksinäisen lapsen päälle.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 21.12. 2004 klo 14:26:18

Message:
Susien puolestapuhujilta kysyisin, että mihin niitä susia tarvitaan? Jotkut puhuvat, että ne kuuluvat luontoon. Tottakai kuuluvat mutta mikä itseisarvo se on? Kuuluuhan kuppatautikin ja influenssakin luontoon eikä niitä kuitenkaan suojella. Ja miksi ei riitä, että susia on Venäjällä riittävästi? Kyllähän niitä sieltä sitten saadaan nopeasti, jos akuutti sudenpuute yllättää kansamme.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Masa
Tiistaina 21.12. 2004 klo 14:49:48

Message:
Sepen kanssa samaa mieltä!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kuusi
Tiistaina 21.12. 2004 klo 15:11:30

Message:
Niinpä niin suden halaajat perustelkaa mihin niitä susia tarvitaan. nim. Matti taitaa asua turvallisessa pääkaupunkiseudun lähiössä jossa ei oravaa isompaa villieläintä näy. Se on helsinginherrojen helppo sutta suojella kun ne eivät heidän takapihoillaan kulje koiria ja kotieläimiä raatelemassa. Jos itse näen suden tien varressa juoksemassa niin varmasti ajan päälle, vaikka siinä saattaisi granadan pelti vähän vääntyäkin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Miehekäsmies
Tiistaina 21.12. 2004 klo 15:18:07

Message:
Mikalle. Ei sudentappajista ole vastusta meikäläiselle. Liikaa on siunattu voimilla meikäläistä se on tosi asia. Tumputtakaa rauhassa vaan siellä mamman helmoissa. Olen perunanviljelijä, metsästäjä ja urakoin kaupungissa. En ole mikään greenpeesmies, mutta sudentappajat saa multa turpaan se on saletti. Ja siihen riittää pelkkä etukäsi. Paskahousuja koko porukka. Aivan uskomattomia "metsämiehiä" nämä sudenpelkääjät. Oikea miehekäs metsämies on sinut luonnon kanssa ja se ei pelkää susia ja kerro paskajuttuja kavereista (metsäneläimistä).

RE: Pantasusi
Lähettäjä: qqq
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:07:43

Message:
Sudet on OK. Niitä pitää olla Suomessa ja niillä on siihen oikeus. Miksi niitä niin pelätään?

Kyllä niitä tänne mahtuu siinä missä karhuja ja muitakin eläimiä. Suvaitsevaisuutta!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sudentappaja
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:15:03

Message:
Voi vee tota Miehekäsmiestä,kyllä voi olla ukkelilla huonot tiedot (tai sitten kusta pääs aivojen tilalla).JOKAINEN METSÄSTÄJÄ tappaa suden jos tilaisuus metsällä tulee=FAKTA.Susi tappaa koiramieheltä koiria ja sillä siisti,On surkeeta kun ei voi käyttää koiria matsällä kun on susia samois maisemis.Monta hyvää koiraa on mennyt ,ja jopa talon portailta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:26:20

Message:
Olen myöskin sitä mieltä, että olkoot susia vaan. Kunhan pysyvät poissa ihmisten ilmoilta.

Jos menet uhkaamaan sutta sen reviirille ja varsinkin sen jälkikasvua, niin voit olla varma, että pääset konfliktiin kyseisen puolustautuvan emon kanssa.

Meillä ihmisilläkin on reviiri. Myös meidän jälkikasvumme tai elinkeinomme ollessa uhattuna pitää ihmisenkin voida puolustautua.

Susista harvemmin on (kuten jo edelläkin todettiin) harmia ihmiselle tai edes lemmikeille tai kotieläimille. Asun kuitenkin itsekin sellaisella seudulla, jossa susi/sudet ovat vieneet koiria ja lampaita. Kyllä siinä mieluummin vie lapsensa päiväunille sisälle kuin jättää vaunut ikkunan alle, kuten tähän asti. Osoittaa historia mitä tykkää.

En tiedä miksi pelätä, mutta pelkään kuitenkin. En silti omasta puolestani, vaan lasteni.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Minkintappaja
Tiistaina 21.12. 2004 klo 16:54:55

Message:
Sussiin peleko on suurin siellä missä niitä on vähiten.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Hukan hirttäjä
Tiistaina 21.12. 2004 klo 17:19:53

Message:
lainaus: Ei sudentappajista ole vastusta meikäläiselle. Liikaa on siunattu voimilla meikäläistä se on tosi asia. Tumputtakaa rauhassa vaan siellä mamman helmoissa. Olen perunanviljelijä, metsästäjä ja urakoin kaupungissa. En ole mikään greenpeesmies, mutta sudentappajat saa multa turpaan se on saletti. Ja siihen riittää pelkkä etukäsi. Paskahousuja koko porukka. Aivan uskomattomia "metsämiehiä" nämä sudenpelkääjät. Oikea miehekäs metsämies on sinut luonnon kanssa ja se ei pelkää susia ja kerro paskajuttuja kavereista (metsäneläimistä).


Älä puhu paskaa kukkakeppi puunhalaaja. Ylläolevan kirjoituksen jälkeen istut varmasti puolipaskaa housussa jossakin kontulan yksiössä.
Näillä palstoilla kuka vaan voi olla mitä vaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Erakko
Tiistaina 21.12. 2004 klo 18:40:00

Message:
Täällä meidän pitäjässä on pienellä alueella 2 ilves naarasta joilla 2 ja 3 pentua. yksinäisiä aikuisia on tietojeni mukaan 5. Metsäkauriit ja jänikset hävinneet alueelta. susia täällä ei ole näkynyt, paitsi joku yksinäinen ohikulkija. susi jos kohalle sattuu niin enpä jätä ampumatta.....

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mika
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 07:04:29

Message:
"kukkakeppi puunhalaaja" tuo oli hyvä:)

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Miehekäsmies
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 08:24:32

Message:
Onko tosi, että isot miehet pelkää tosissaan noita susia?? Olen hämmästynyt. Mielestäni sudet kuuluu luontoon ja on aina kuulunut siinä en esitä mitään roolia. Tuommoiset hukanhirttäjä paskahousut ei kuulu taas luontoon ollenkaan. Susien kanssa täytyy opetella elämään. Itä-Suomessa on eri elukat kuin jossain muualla Suomessa. On se saatana kumma jos Suomessa ei osata elää susien kanssa, kun muualla ihmiset pystyy elämään aivan huoletta niiden kanssa. Äijillä on liikaa aikaa katsella videoita. Ne on vähän väritettyjä tarinoita noissa videoissa. Eihän sudet ole ollenkaan niin vaarallisia kuin Renny Harlin asiat esittää. Elkää nyt helvetissä ihan kaikkea uskoko isot miehet. Todellisuudessa sudet on aivan helvetin arkoja elukoita ja niitä on turha pelätä. Se on tuo tietty sukupolvi joka haluaa tappaa kaikki elukat maapallolta ja on jo aika hyvin onnistunutkin. Muutaman kerran on oma ajokoira päässyt irti ja heti on poromiehet kiväärien kanssa ollut tappamassa hyvää koiraa, vaikkei se poroja ajakkaan. Pelkillä naarmuilla on koira onneksi selvinnyt. En minä silti halua tappaa ihan kaikkia poromiehiä, vaikka ne vainoaa mun koiria, mutta pieni läimäytys on aina paikallaan. Poromiehet tappaa paljon enemmän hyviä koiria kuin sudet. Onhan se tosi, että susien kanssa joillakin on vähän huono mäihä, jos se susi sattuu kulkemaan talon ohi ja nappaa hyvän koiran. Saahan siitä olla vihainen, mutta joku järki pitää säilyttää. Ei sitä sotatilaa kannata heti julistaa kaikille luomakunnan eläimille.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: sus siunatkoon
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:31:22

Message:
Isona ja riskinä aikamiehenä pitää minunkin olla tarkkana, kun kapakasta pienessä maistissa kävelen kotiin, jottei silloin minua ryöstetä tms., mutta ei minulla metsässä marjassa ollessani ole tullut edes mieleenkään, että siellä pitäisi mitään metsäeläimiä pelätä oman, lapsieni tai koirieni turvallisuuden suhteen.

Kyllä Suomessa on tilaa kaikenmoisille metsänelukoille, mutta tietenkin liian suurta kantaa pitää paikoitellen aina harventaa.RE: Pantasusi
Lähettäjä: Strykkiiniä
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:36:48

Message:
Minusta tunttuu että metässä ei oo tarppeeksi tillo, viime yönähi käöny susi paskalla rappus etteen,perskule vae kun se sattuu olemaan joku iigori tae sinnepäen olova satelliitti,no jospa sattus kivi puttoommaan piälakkeen, niiin susen piähän !

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:41:16

Message:
Mikä sitten on liian suuri kanta susia? Eikö silloin niitä ole liiaksi, kun tulevat asutuksen nurkille väijymään? Jos synkässä metsä korvessa pysyvät, niin sen kun jolkottavat minun puolestani. Lisääntyväthän ne toki koko ajan, sehän nyt ollaan todettu ja silloin niitä alkaa tupata jo liian liki!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: st
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 09:51:19

Message:
Ja vielä mina en pelekkee muutakun ommoo akkoo kuutamo reissujen jäläkkeen!susi kuavettaan vaekka persseeseen puhaltamalla!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: .
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 10:03:41

Message:
Hyviä viisaita ihmisiä syntyy nussimalla; Hyviä mettäkoiria taasen paljon harvemmin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kenny
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 11:00:14

Message:
ei sudet suomesta ampumalla lopu. kyllä niitä ryssänmaalta tulee. ne kun ei osaa rajoja kunnioottaa. Muutoonkaa saada kaikkia susia hengiltä, aina jää muutamia susia jälielle, ovelimmat, jokak osaaa parahite pakoolla kiväärinluotia. Ja sitte ne muutamat yksilöt lisääntyys.. Ja niiden jälkelääset osaa sitte taas peliätä ihimistä. Luonnonvalintaa, ei sen ihmeellisempää.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 11:18:39

Message:
Ei siitä olekkaan kysymys, että susi ei kuuluisi luontoon. Kysymys on käänteinen: Mitä haittaa on jos koirat säästyvät ja sudet puuttuvat luonnosta. Kuka muistaa -60-luvun, jolloin susia sai ampua. Kuka huomasi metsässä kävellessään, että jotain puuttuu. Ainakaan minä en osannut kaivata susia. Siis yksinkertainen kysymys: Mitä haittaa sudenpuuttesta elämässämme aiheutuu? Vastatkaa tähän venkoilematta ja selittelemättä mitään luonnon monimuotoisuudesta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: valtsu
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 11:50:58

Message:
Ette ole kukaan "metsästäjä"sanonut viellä hävitetäänkö ne hirvetkin.Liikun itse paljon Längelmäen metsissä ei ole susi viellä purrut,mutta kahelit koirat 2 kertaa kun nykyään tulee pihapiiriin saavat Vihtavuoren serttiä ja kuopaan eivät ne rakitkaan saa mielinmäärin melastaa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Unski
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 15:05:32

Message:
Sepelle venkoilematta ainakin yritän. Se on varmaan sama onko susista haittaa tai ei, niin ei ole meidän sukupolven oikeus tai velvollisuus tappaa jotain eläintä sukupuuttoon. Näistä on liikaa esimerkkejä historiasta. Sen verran voin biologiaa kertoa, että esim. hai-kalat on n. 400 milj. vuotta olleet maapallolla, ihminen vain n. 13 milj. vuotta. Eli hait voi sanoa, että menkää ihmiset vittuun täältä me ollaan oltu täällä ensin. Sudet ja ihmiset on luultavasti samanikäisiä ( puhdas arvaus). Susia ei olisi kehittynyt tai ne olisi kuolleet sukupuuttoon tai mutaation kautta joku muu muoto olisi kehittynyt niiden tilalle jo ajat sitten, jos susia ei tarvittaisi luonnossa. Nyt tämä luonnon kiertokulku on kieroutunut, koska ihmisellä on liikaa "älyä" ja tekniikkaa muihin elukoihin verrattuna. Moraalinen velvollisuus on vetää vähän jarrua päälle ja katsoa ettei kaikkia elukoita tapeta, vaikka se hyvin helposti voitaisiin tehdäkin. Tarkasti en tiedä, mutta luonnon kiertokulkuun kuuluu pedot siinä, missä muutkin vähemmän pedot eläimet. Aina se ekologinen systeemi vähän kieroutuu kun jotain elukkaa tapetaan liikaa. No ainahan niitä tulee ja menee lajeja, mutta ihminen nopeuttaa mielestäni vähän liikaa tätä systeemiä.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: ERY
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 16:17:46

Message:
Unskille:No ainahan niitä tulee ja menee lajeja:Kerroppas meille tai ainakin minulle tyhmälle mitä lajeja on viimeaikoina tullut tai on tulossa.Noin helppoa on evoluutio selittää ja olla smaa mieltä.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: hähä
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 16:21:57

Message:
vai että miljoonia vuosia. eikö ihminenkin ole eläin, miksi haluatte rajoittaa luonnollista käyttäytymistäni, minä vain noudatan vaistojani ja haluan tappaa susia. Ehkä on suden aika hävitä maapallolta.Ei kai ole ihmisen vika jos se on ylivertainen eläin.

Vaikka tosiasisassa ei susi ole mitenkään häviämässä sukupuuttoon. Ei Ei Ei.

Miksi kyseenalaistatte esi-isienne järjen ja viisauden. He tappoivat kaikki pedot Suomesta ja hyvin pärjäsivät. Ei ne niitä huvikseen tappaneet vaan koska niistä oli haittaa.

Jokainen noudattakoon itse omaa politiikkaansa, suojelkaa ituhipit niitä susianne siellä kaupungissa jos ei niistä kerran haittaa ole. Punaniskat tappakoot ne omalta alueeltaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: M
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 16:59:55

Message:
Uhosin tässä taannoi suureen ääneen, että jos meidän kartanolle näitä suurpetoja ilmestyy, niin kuula kalloon. No lupaus on voimassa edelleen!. Mutta sitten löytyi harvennushakkuun yhteydessä, noin 70 metrin päässä tästä paikasta pari isoa ja melko tuoretta karhunpaskakasaa. Naapurin mies oli minulla hakkumiehenä ja syytti minua sontimisesta kuusen alle. Kiistin jyrkästi ja perustelin muutamalla argumentilla: en ensinnäkään syö raakoja kaurajyviä ja pihlajanmarjoja. Enkä muutenkaan pystyisi tuollaista torttua vääntämään, kyseisellä sontijalla oli ollut ainakin reilu vaaksan halkaisijaltaan ollut pyllynreikä.
Seuraavat paskakasat löytyivät sitten noin puolen kilometrin päässä edellisistä. Siitä oli se seuraus, ettei metsuri meinannut uskaltaa mennä kuusen oksien alitse puun juurelle, kun pelkäsi siellä makoilevan karhun. Valoin häneen rohkeutta, ettei se karhukaan noin suurta rumaa miestä hirviä syödä ja kun viellä lemuat naisen makealle paikalle 100 metriä vastatuuleen. No puut saatiin laaniin rahat kouraan ja juotua. Näimme lähellä edellä mainittuja paikkoja karhun kaurapellossa, mutta emme tunnistaneet. Jos olisimme, sieltä olis tullut pari miestä harvoilla naama valkoisina.
Ja tästä paikasta on alle 30 km Jyväskylään.
Ja nelostielle pari kilsaa. Mutta susien kohdalla
jos niitä näkyy, voin kertoa, että meidän ruutimme kuivaa on, haulit suuria ja kiväärin putki suora.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 18:44:14

Message:
En minä Unski kysynyt tuon pitkän selostuksesi sisältämää asiaa...niin asiallista tekstiä kuin se olikin. Lueppa vielä kysymykseni tarkkaan. Kysyin, että "mitä haittaa sudenpuutteesta elämällemme aiheutuu?" Tarkoitan konkreettista haittaa. Toisin sanoen miten vaikka minä tässä tietokoneen vieressä nysvätessäni havaitsen kansaamme uhkaavan sudenpuutteen?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Keskiviikkona 22.12. 2004 klo 18:46:18

Message:
Tai havaitsenko minä sen sudenpuutteen jostakin jokalauantaisella luontoretkelläni?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo
Torstaina 23.12. 2004 klo 23:11:01

Message:
Olen 30 vuoden ajan metsissä kulkiessani seurannut susien jälkiä. Niitä on näkynyt melkein vuosittain! Viime talvena susi oli kiertänyt erään autiotalon pirtin ympäri. Sitten keväällä ilmestyi pantasusi Ursa ja kesänaikana on ilmaantunut kokonainen lauma kuin tyhjästä. Mietin vain kuinka paljon ne vielä lisääntyvät, kun saavat olla aivan rauhassa!
Eikä saatu suden kaatolupia, vaikka sudet ovat tehneet täälläpäin paljon tuhoja!!!

Hyvää Joulua Teille Kaikille!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 18:57:43

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein?Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 19:35:59

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein? Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 19:50:46

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein? Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kaape
Maanantaina 27.12. 2004 klo 19:55:41

Message:
Susista kun puhutaan,niin ensimmäinen reaktio on älyvapaa primitiivireaktio;kaikki sudet pitäis tappaa.
Luonnonvaraista sutta nämä uhoajat eivät ole koskaan nähneet,eikä susi ole oikeasti haitannut heidän elämäänsä.
Metsämies tappaa torrakollaan surutta metsän eläimiä,mutta kun luonto iskee takaisin (tosi harvoin) eli susi syö nälkäänsä vaikka koiran,niin se olisi kestettävä kuin mies.
Mutta mitä vielä,alkaa valitus ja poru ja lapsellinen uho "mä tapan kaikki sudet".
V---n paskahousut.
Suhteellisuudentajua.Edes vähän.
HIRVET tappaa ja vammauttaa vuosittain satoja ihmisiä.Joka päivä ihmiset ajavat töihin aamu-ja iltahämärässä peläten koko ajan hirviä.Onko se oikein?Ei tosiaankaan.
Hirviä ei kuulu olla Suomen luonnossa kuin murto-osa nykyisestä.Hirvenmetsästys pitäisi olla jokamiehen oikeus ja nämä muutamat sudet voi jättää rauhaan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 27.12. 2004 klo 21:04:36

Message:
Onhan nuo hirvet kamalia, mutta eiväthän ne tule asutuksen liepeille. Ne eivät tule raatelemaan kotieläimiä! Mutta tosi on, että ne pitäisi saada tienvarsilta pois, niin pahaa jälkeä saavat aikaan!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kyllä hirvikin tulee
Maanantaina 27.12. 2004 klo 21:36:40

Message:
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 27.12. 2004 klo 21:04:36

Message:
Onhan nuo hirvet kamalia, mutta eiväthän ne tule asutuksen liepeille....

Meillä kyllä täällä länsirannikolla tulevat jopa 10-20m:n päähän kuistilta puhaltelemaan! Pistä siitä sitten esim. lapset menemään kouluun!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 28.12. 2004 klo 08:03:46

Message:
Kyllähän niitä hirviä pois koitetaankin. Tänäkin syksynä jaettiin meidän (ja monen muun) kunnan RHY:lle niin paljon lupia, ettei kaikkia kumoon saatu.

Se on pojat kovaa hommaa. Kyllä autoilijat ja taimikoiden omistajat on kovaa vaatimassa hirvien vähentämistä, mutta harva on valmis olemaan syyskuun lopulta joulukuun puoliväliin kaikki viikonloput pimeestä pimeeseen metsässä. Ja jos saalista saadaan menee pitkälle iltaan ennen kuin saadaan lihat kinneriin. Lisäksi pitää tulla viikolla palastelemaan.

Metsästäjät maksavat harrastuksestaan valtion metsästyskortin, seuran jäsenmaksun ja lisäksi jokaisesta kaatamastaan aikuisesta hirvestä 100 ja vasasta 34 kaatolupamaksun.

Mutta olkaa huoleti, kyllä me hirvikantaa parhaamme ja lupien mukaan koitamme säännöstellä. Kaikkihan harrastukset maksavat. Kenenkään on turha väittää, että lihan vuoksi metsästäisi.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: syytön syyllinen
Tiistaina 28.12. 2004 klo 08:20:29

Message:
Pelkästään hirvien syyksi on tietenkin melko helppo todeta kaikki auton ja hirven yhteentörmäys. Autohan se hirveen törmää eikä yleeensä hirvi autoon.

Kuka meistäkään hidastaa vauhtia hirvistä varoittavan liikennemerkin nähdessäään. Minä en yleensä vähennä, mutta joskus tulee sentään tehtyä sekin ihme.

Tarkoitan lähinnä sitä, että hirvikolareista puheenollen syy ei välttämättä läheskään aina ole hirven vaan auton kuljettajan, jonka pitäisi olla viisaampi kuin hirven, joka vain tallustaa omalla maallaan.

En silti ole mikään hirvien suojelija, koskapa käyn niitä syksyllä metsästämässä. Viestini on lähinnä sellainen, että pitäisi ihmistenkin aina joku vastuu asioista ottaa. Se on liian helppoa sanoa, että syy on hirven, suden tai karhun.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Unski
Tiistaina 28.12. 2004 klo 08:22:55

Message:
Tavallisen tyhmää sakkia täällä roikkuu. Ei kannata tämän porukan kanssa keskustella evoluutiosta. Ei nämä tämän palstan "punaniskat" ole mitään oikeita maalaisia ja metsämiehiä. Kaupunkilais paskiaisia tai pienen maalaiskylän juoppoja. Todelliset metsämiehet ymmärtää luontoa ja sen kiertokulkua ilman mitään sen ihmeellisempiä opintojakin. Sen verran kuitenkin vaikka ihminen on älykäs elukka ei se ole sama asia välttämättä, kuin viisas elukka. Tämä porukka vaikuttaa enemmän vähä-älyisemmmältä kuin viisaalta. Kun toinen porukka päivittelee, että susia on liikaa, toinen porukka päivittelee, että niitä on liian vähän ja kolmas päivittelee taas, että hirviä on liikaa. !!!! Näillä asioillahan ei ole mitään tekemistä keskenään?? Oikeita biologian nerojahan nämä miehet on.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:08:34

Message:
Siitä huolimatta:
1. Miten huomaan metsässä kulkiessani, että susia on liian vähän tai ne peräti puuttuvat?
2. Mitä asiallista haittaa susien puuttumisesta on. Ei pitkää selostusta luonnon monimuotoisuudesta yms. vaan konkreettisia jokamiehen havaittavia asioita.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Tiistaina 28.12. 2004 klo 10:19:06

Message:
Unski on oikeassa. Ei tämän palstan punaniska kaupunkilaispaskiaiset, peräkylän juopot tajua mitään metsästämisestä. Käydä nyt kiväärin tai haulikon kanssa metsällä. Pitää ymmärtää luontoa ja sen kiertokulkua. Pitää elää vuorovaikutuksessa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Stadin kundi
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 07:37:07

Message:
Unski taitaa olla puunhalaaja paskahousu. Ainoa kontakti luontoon on mato-ongella käynti jossain viemärin purkuputken vieressä suur-Helsingin alueella.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Björn
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 15:08:02

Message:
Kuulostaa siltä, ettei suuri osa ihmisistä vieläkään tiedä, että susi on älykäs, vahva, sosiaalinen ja kaiken lisäksi kaunis olento.
Eipä monestakaan ihmisestä voi sanoa samaa.
Susi mm. ruokkii vieraita pentuja, jos nämä ovat jääneet orvoiksi ja samoin ravinnon hankintaan osallistuu sekä uros, että naaras.
Ravinnoksi sudella on hirvieläimistä mahdollisuus saada vain loukkaantuneita tai sairaita yksilöitä, mikä sekin on normaalia luontoon kuuluvaa "siivoamista". Kannattais jättää jo shamanistiset uskomukset ja demoonien pelot pois, joilla ei ole tässä tapauksessa mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Suurempi pelko kannattaa kohdistaa vaikka siihen omaan tai naapurin Valmettiin +lumilinkoon.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: aito mies
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 22:06:21

Message:
Asun korvessa, alueella jossa on tehty havaintoja sekä susista että karhuista. Minua ne eivät pätkääkään haittaa, omistan koiran mutta en pidäkään sitä syöttinä kolmen metrin narussa. Mikäs sen helpompi makupala sudelle olisi? Sitten kun minuakin rupeaa pelottamaan, lupaan muuttaa kaupunkiin tai äidin luo.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Torrakka ovella
Keskiviikkona 29.12. 2004 klo 22:27:22

Message:
Jos sus tulloo pihapiiriin niin kyllä pamautan sen oitis. Mulla on torrakka ovenpielesä sitä varten. Sussii ja muitakkii eläviä pittää olla sopivasti, mutta kun koirat käyvään syömäsä melkein porstuasta niin liika on liikaa.
Kyllä paukku ja ei kannata EVR:n tulla pihalle ainakkaan suren näköseksi naamioitunneena sillä sillon paukkuu oitis.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Hukkanen
Perjantaina 31.12. 2004 klo 13:10:44

Message:
Älä Torrakka turhaa pelkää ja kannattaa rauhottua noiden torrakoiden kans muutenkin.
Rauhallista uutta vuotta kaikille.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Valtsu
Perjantaina 31.12. 2004 klo 15:24:41

Message:
Kyllä koiran paikka on olla vahtina pihamaalla! Sudet kuuluu korpimettiin niin syvälle, että niitä ei tarvi pelätä! Suuret puheet muuttuvat tutinaksi, kun susi tulee teikäläisten uhoojien nurkkiin!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: tosi aito mies
Tiistaina 04.1. 2005 klo 00:12:11

Message:
mitähän se pystykorva pystyy siellä nurkan takana narussa ollessaan vahtimaan? Meillä perkeleen iso koira irrallaan pihassa. Poistaa sudet ja toppahousut huomattavasti tehokkaammin tontilta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: mä vaan
Tiistaina 04.1. 2005 klo 11:56:53

Message:
elekää turhaa kitiskö susista....
homma on niin, se on yksi kajahdus hämärässä ja sumuisessa illassa ja sillon on aina yhtä sutta vähemmän!!!!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Perjantaina 07.1. 2005 klo 08:59:38

Message:
Olen pariin otteeseen kysellyt asiallista vastausta kysymykseen, että mitä konkreettista haittaa susien puuttumisesta on. En saa vastausta, vain selitystä luonnon monimuotoisuudesta jne. Nyt voitaisiin toisesta viestiketjusta saadun vinkin perusteella konkretisoida kysymystä. Kaikkihan tietävät, että Irlannissa ei ole susia. Irlanninsusikoirat tappoivat sudet saarelta sukupuuttoon. Siis kysymyksiä: Onko Irlannissa paljonkin kansanliikkeitä tai mielenosoituksia suden takaisin saamiseksi? Miten susien puute näkyy Irlannin luonnossa? Onko siellä joku ekosysteemi romahtanut susien hävittyä? Oma havaintoni Irlannin luonnosta oli hyvin monipuolinen ja en ainakaan viikon reissulla havainnut sudenpuutetta valitettavan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sakkeli
Perjantaina 07.1. 2005 klo 14:50:16

Message:
eläimiä kattelen pihapiirissä mielummin kuin paikallisia "suuria" metsämiehiä koirineen.maat ei oo vuokralla eikä lupaa annettu mutta ikkunan alla pyörivät!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: tutkija
Perjantaina 07.1. 2005 klo 16:22:54

Message:
Niin....tai mitä konkreettista haittaa on dinosaurusten puutteesta?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: akh
Lauantaina 08.1. 2005 klo 12:18:05

Message:
Jos susi ja karho puuttuis niin sen huomais suurempina onnettomuus tilastois hirvi/peura. Olen paljon tiellä liikkuva. Ja sitähän vastene sielä on pitäis vain ihmisin vähentää hirven/peuran metsästystä niin sudet ja karhut pysyis syvällä metsäs.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Hauveli
Maanantaina 10.1. 2005 klo 11:01:20

Message:
Se on kuulkaas koirien paapojat sellainen fakta, että koirat tappavat esim. lampaita, poroja ja kissoja enemmän kuin sudet konsanaan. Lisäksi koirat ovat aiheuttaneet ja aiheuttavat ihmisille, etenkin pikkulapsille melkoisia tuhoja/kuolemia.

En muista lukeneeni, että susi; oli se sitten pannallinen tai ei, olisi hyökännyt ihmisten kimppuun.

Ja naudathan eivät ole enää kovinkaan arvoikkaita ja niitä on valtiovallankin mukaan aivan liikaa Suomessa, joten niiden joutuminen susien suuhun on kuulkaas erittäin vähäpätöinen asia.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Maanantaina 10.1. 2005 klo 11:26:29

Message:
Mutta se koira, joka lampaan tappaa, kuolee varmasti myös itse. Toisin kuin se susi joka evästelee lampolassa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: shh
Maanantaina 10.1. 2005 klo 12:37:15

Message:
Etköhän pääse paljon parempiin ansioihin jos annat tappa kaikki lampaasi ja otat rahat vakuutusyhtiöltä, taasen hyvästä kva koirasta voit joutua korvaamaan jopa kuudesta seitsämääntuhanteen ekuun ! eli yritä ottaa se koira ensin kiinni elävältä. suset tietenkin tunkiolle!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Maanantaina 10.1. 2005 klo 12:49:05

Message:
Ei se minun tehtäväni olekkaan koiraa lopettaa, vaan omistajan.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Maanantaina 10.1. 2005 klo 12:50:56

Message:
Kertokaa nyt jo viimonki minulle, että mistä minä havaitsen susien puuttumisen jokaviikkoisella metsäretkelläni. Alkaa jo kiusata tuo kymysys mieltä. (lääkityskin on kohallaan ;-)

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Maanantaina 10.1. 2005 klo 13:40:09

Message:
Huomaat sen siten, että suden jäljet loppuvat ympäriltäsi! Nyt suden jälkiä onkin niin paljon, että niitä voipi kunnolla seurata ja laskea susien lukumäärän kulmillasi!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Darvin
Maanantaina 10.1. 2005 klo 16:38:44

Message:
Ei maailma kaipaa susia, eihän se kaipaa dinosauruksiakaan, eikä mitään muutakaan yksittäistä lajia. Tosin, jos kaikista elävistä alettaisiin ajattelemaan samoin niin ei olisi ihmispoloistakaan olemassa, koska se on ainoa laji, joka on niin pirun riippuvainen muista lajeista.
Ei elä vegaanikaan ilman eläin kuntaa pitkään, vaikka ne niin luulevat.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Pikku Hukka
Maanantaina 10.1. 2005 klo 21:33:26

Message:
Et sinä Sepe, eikä meistä moni muukaan huomaa jos joku laji
luonnosta häviää, vaan Kanadassapa oavat huomanneet
sudet oli välillä vähissä, hirvet pääsi lisääntymään
liikaa, kalttasivat joenvarsilta pusikot ym. muuta
eroosio alkoi voimistumaan. Alkutalvesta Vaalassa 90-päinen hirvilauma söi 500ha tamikkoa lue Kalevasta jos et usko, valtio joutuu korvaamaan.
Itä-Suomessa on myös paljon tamikkovahinkoja, just näin
käy kun ihminen säännöstelee luontoa, omaan napaan
tuijottaen haluten maksimivoittoa. Kyllä susia saisi olla enemmän tähän hirvimäärään nähden.
Teille isot miehet jotka hystteerisesti sutta pelkäätte voin kertoa että susen luontaiseen ravintoketjuun ei kuulu pienet pulleat tyttölapset,
eikä se lähde nakkikopille jonottamaan, ei popcornia pure. Voi se jonkun koiran syödä, papereitahan se ei tutki että onko syötäväksi aiottu ihan paperikoira, kuka se jättää kanakopin auki jos arvaa ketun olevan lähistöllä,pankkaa korvaamattomat koirat häkkiin, vähempiarvoisia saa sitten taas kärpiajan jälkeen. Susi kuluu Suomalaiseen luontoon, Wouuu!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juippi
Maanantaina 10.1. 2005 klo 21:55:33

Message:
Multa tappo susi sukulaisen Mynämäellä kahdeksntoistasataa luvulla. Oli vienyt vauvan pihasta ja syönyt. Oli niitä muitakin uhreja aika monta. Ollaan joskus käyty sudentappamien muistoristillä katsomassa. Venäjältä tuli sitten myöhemmin ammattimetsästäjiä tappamaan sitä ihmissyöjää. Saivat sen.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe
Tiistaina 11.1. 2005 klo 09:48:31

Message:
Kiitos. Vihdoinkin kunnon perustelua. En ole tarkistellut tekstiä paikkansapitävyyden kannalta mutta asiallisuus miellyttää.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Landman
Tiistaina 11.1. 2005 klo 11:29:09

Message:
Juipille - Siitä sudesta joka liikkui Mynämäellä
ja lähikunnissa olen lukenut. siitä muistorististä en ole ennen kuullut , vaikka olen niillä seuduilla kulkenut. Missäpäin se on?.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: metsästäjä
Tiistaina 11.1. 2005 klo 11:43:30

Message:
Tässä olikohan se nyt viime- vai edellisviikolla, saimme lukea lehdestä kuinka susi oli hyökännyt auton kimppuun Suomessa. Vaikka susi auton kohdatessaan menettikin henkensä, se ei sulje pois sitä tosiasiaa että sudella oli vakaana aikomuksena syödä autossa olleet henkilöt.

Tämä tapaus on kiistatta todiste siitä että meidän ihmisten ei pidä aliarvioida susia.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juippi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 11:59:16

Message:
Risti on Mynämäellä. Asia on historiallinen fakta, eli löytyy historiankirjoista. Tosin susipulliainen väitti ilman todisteita aikanaan elukkaa koirasudeksi. Aikalaiset totesivat elukan sudeksi. Telkkarissa haastateltiin aikanaan eukkoa jonka ilm. sama susi oli vauvana vienyt pihasta. Renki oli metelöimällä ja huutamalla saanut suden pudottamaan hänet maahan vahingoittumatta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Taito
Tiistaina 11.1. 2005 klo 16:42:46

Message:
Juippi:Juupa juu katsoisit vähemmän vampyyri filmejä,kas kunnei kaikki mynämäkeläiset ole torrakat sojossa suomemme saloilla,on toi sun juttus yhtä pitkää kuin paksuakin mutta on kiva kun sulle vieläkin äippä lukee satua pekka ja susi.Kannattaa vetää peitto päänyli illalla ettei pelota.Voi hyvä sylvi....kaikkia se leipä elättää...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Filosohfvi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:04:26

Message:
Tässä ne viimeaikaiset vainajat on listattu:

http://www.tunturisusi.com/kaadot.html

Vielä puuttuu ne kaksi kaupunkilaissutta, jotka kaadettiin muistaakseni eilen. Paikkakuntaa en jaksa muistaa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sus
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:10:57

Message:
Hää on susRE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:25:39

Message:
No antaa sitte olla.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 17:25:44

Message:
No antaa sitte olla.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi2
Tiistaina 11.1. 2005 klo 18:06:09

Message:
Turun sanomat........lainaus

Viimeksi susi tappoi Suomessa ihmisiä 1880-luvulla Turun seudulla. Tuolloin yksi susi tappoi yli kaksikymmentä ihmistä. Syytä poikkeuskäyttäytymiseen ei varmuudella tiedetä, erilaisia arvailuja on esitetty suden terveydentilasta, rotupuhtaudesta ja luonnollisen ravinnon puutteesta johtuneesta nälkiintymisestäRE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Tiistaina 11.1. 2005 klo 19:03:32

Message:
Se, että sudet eivät ole tappaneet ihmisiä suomessa aikoihin, perustuu osittain silkkaan tuuriin. Luin jokin aika sitten, että kaksi miestä oli koiran kanssa ollut metsästämässä. Koira alkoi ulista metsässä ja miehet juoksivat paikalle. Sudet olivat tappaneet koiran ja ympäröivät metsästäjät. Sudet alkoivat lähestyä metsästäjiä, jolloin toinen metsästäjistä ampui lähimpänä olleen isoimman suden. Sudet lähestyivät edelleen. Sitten he ampuivat toisen suden. Sitten vasta sudet kaikkosivat. Ilman aseita he olisivat päässeet tilastoihin.

Susi yksinään voi olla arka ja pelkää ihmistä, mutta laumassa se uskaltaa käydä ihmisen kimppuun.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mätierän
Tiistaina 11.1. 2005 klo 19:43:54

Message:
Emmämitäänjne mistäs luit? Ei kuullosta kovin luotettavalta tiedolta? Ettei vaan ollut joku Jack Londonin kirja?

Sitäpaitsi tilannehan oli melko oikeudenmukainen. Jos ollaan metsästämässä niin pitää hyväksyä se että voi tulla myös itse (tai koira)metsästetyksi. Se on oikeus ja kohtuus, turha valittaa.

Onko faktaa missä ja koska susi on käynyt täysikasvuisen ihmisen kimppuun suomessa?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: sakkeli
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:02:01

Message:
Talvella 1991 välillä Varkaus- Juva.Hieno talvipäivä,ajelen rauhallisesti kylätiellä äkkiä alkaa kuulua helvetinmoinen koiranhaukunta.jumalattoman iso ja kiukkuinen koira juoksee kohti,kopsahtaa pa-tankin kylkeen siitä telipyörien alle ja punaisena möykkynä aurapenkkaan.Yksi ihmisiä pureva mahdollisesti tappava koira vähemmän. METSÄSTÄJÄ eikös tällä koiralla ollu vakaa aikomus syödä mut?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Voi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:21:35

Message:
Hel.....i kun ei syönyt,tommosen olis saanu kyllä susikin syödä.KUSIPÄÄ! Ei muuta kun sudet mäkeen HETI jos lähellekään asutusta änkeevät,tai koiran päälle yrittävät.Jos pysyvät korvessa niin olkoot rauhassa,puolestani

RE: Pantasusi
Lähettäjä: sakkeli
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:33:49

Message:
Pieni korjaus ed.kirjotukseeni vuosi oli 1990. Jouduin tämän takia vaihtamaan työpaikkaa kun ei maailmalla tiedä koska koira syö suihinsa.Ja mitenkä niin kusipää? Tahallani en koiran päälle ajanut,pihasta pensasaidan takaa omatoimisesti alle juoksi!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:41:06

Message:
> Emmämitäänjne mistäs luit?

Dementia vaivaa jo sen verran, että en enää muista. Aikaa tuosta on nyt kai vuosi tai kaksi. Mulla on jotenkin sellainen mielikuva, että se esitettiinkin TV:ssä, luultavasti Karpolla on asiaa-ohjelmassa. Aihe on ainakin sen tyylinen. Mulla on sellainen muistikuva, että maisemat olivat lumisia rinnemaisemia, ehkä jostain itäsuomesta. Ehkä joku muu muistaa paremmin.

> Onko faktaa missä ja koska susi on käynyt täysikasvuisen ihmisen kimppuun suomessa?

Lapsetko saa syödä? Lapset menevät mm. kouluun useimmiten yksin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Husaari
Tiistaina 11.1. 2005 klo 20:49:36

Message:
Edesmenneen asetietäjän PTKekkosen mukaan glykoolia käytettiin Venäjällä ja myös meillä
Pohjois-Karjalassa susikannan hoitoon hyvällä menestyksellä. Sudet lisääntyvät vääjäämättä, jahtimiehet kohta kaikki kuudenkympin ja kuoleman välillä, joten glykoolin tms. käyttö tulee olemaan ainoa tepsivä keino susikannan rajoittamiseksi. Onko kellään kokemusperäistä tietoa myrkkyhaaskojen käytöstä?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi3
Tiistaina 11.1. 2005 klo 21:28:45

Message:
RE: Pantasusi
Lähettäjä: juippi2
Tiistaina 11.1. 2005 klo 18:06:09

Message:Multa tappo susi sukulaisen Mynämäellä kahdeksntoistasataa luvulla. Oli vienyt vauvan pihasta ja syönyt. Oli niitä muitakin uhreja aika monta. Ollaan joskus käyty sudentappamien muistoristillä katsomassa. Venäjältä tuli sitten myöhemmin ammattimetsästäjiä tappamaan sitä ihmissyöjää. Saivat sen

Viimeksi susi tappoi Suomessa ihmisiä 1880-luvulla Turun seudulla. Tuolloin yksi susi tappoi yli kaksikymmentä ihmistä. Syytä poikkeuskäyttäytymiseen ei varmuudella tiedetä, erilaisia arvailuja on esitetty suden terveydentilasta, rotupuhtaudesta ja luonnollisen ravinnon puutteesta johtuneesta nälkiintymisestä


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juppi
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:13:14

Message:
Otava, Jokamiehen tietosanakirja, toinen painos.

Susi
Liikkuu enimmäkseen öisin. Talvisin kokoontuvat parviksi ja lähestyvät ihmisasuntojakin tappaen karjaa, koiria, jopa ihmisiäkin

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Rexta
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:22:09

Message:
No joo!! Voi vit** isot miehet ja kinastelee susi kannasta? Jos noin paljon sudet pelottaa, et ei yksin uskalla mustikoi lähtee poimimaan niin parempi kun muutatte jonnekin Helsingin lähiöön ja haette lähi Siwasta päivittäisen purkkiruokanne:) Ja kattokaakin, et siihen purkiin oo vahingossakaan lihaa sisältäviä aineksia.. Ennen vanhaa teidänkään isoisovanhemmat ei olisi tullut ilman susia toimeen! Miksi??

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Juippi2
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:25:35

Message:
Olen nainen ja Turun yliopiston luonnontieteellisellä toimessa.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Mies
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:27:12

Message:
> et ei yksin uskalla mustikoi lähtee poimimaan

Me ollaankin Miehiä eikä mitään marjanpoimijoita

RE: Pantasusi
Lähettäjä: K
Tiistaina 11.1. 2005 klo 22:31:10

Message:
Jätä tässä vauva pihalle nukkumaan, kun on suenjälkiä ympäriinsä. Naapurista tappoi molemmat koirat ja repivät vielä kanihäkin rikki.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Rexta
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 02:47:26

Message:
K! kannattaisko hommata Kunnon koira sinne pihal vartioimaan sitä vauvaa? Äläkä ota mitää pientä Fifii...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Rexta
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 03:12:15

Message:
Tohon äskeiseen viestiin vielä lisätäkseni, niin todelliset vanhanajan metsämiehet osas kunnioittaa luontoo!! Ne kaverit ampu esim. suden koska oli saatava ruokaa! Turhaa ei mitään eläintä tapettu!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Luolaolento
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 08:38:09

Message:
Väittävät, että joskus tuhat vuotta sitten ihmisen ja suden tiet erkani. Sutta kunnioitettiin siihen asti lähes tasavertaisena olentona, kunnes ihmisen ahneus pakotti viisaan suden sopeutumaan yökulkijaksi. Ihmiset paheksui kun susi saalisti samoja metsän elukoita kuin itsekkin, joihin katsoi olevan ihmisellä etuoikeus. Tänä päivänä ei varmasti kenenkään ihmisen tarvitse elääkseen kulkea metsästämässä, vaan kyse on aivan muusta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Seppo Susi
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 08:49:47

Message:
No sehän tiedetään, että otukset siellä Mynämäellä oli sairaita koiria ja se tiedettiin jo silloin. Mutta olihan se joillekkin komiampaa yrittää laittaa homma taas semmosen mahtavamman otuksen syyksi kuin sairaan koiran.
Vihaset koirat aiheuttaa kohtuullisella varmuudella tänäkin vuonna muutaman ihmisen hengen menon.....
Taitaa monilla ne susi ja punahilkka tarinat värittää ja vääristää todellisuutta.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: luomakunnan kruunu
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 13:10:45

Message:
Joo ei ne tuntenut sen ajan ihmiset sutta. Sen ajan rakit kun oli niin suden näkösiä:)))))))))

Soon Susipulliaisen ja näitten 60-70 luvun stalinistien, nykysten vihreitten keksintöä tuo koirajuttu. Propakoivat 70 luvun alussa ettei susi ole ihmiselle vaarallinen, eikä se ole koskaan ihmistä surmannut. Siitä tuli joillekkin uskonto jota julistetaan suureen ääneen vieläkin.

Susi tappaa ihmisen siinä kuin koirakin, jos huono tuuri käy. Ei ole ihminen muuta riistaeläintä kummempi ilman asetta. Sitä eivät susiuskovaiset tunnu ymmärtävän. On se ideologia niin vahva niillä.

Loukkaa asianomaisia, siis sukulaisia, tuollaiset tyhjät puheet. Kai se on tarkoituskin? Susien asiaa noilla kommenteilla ei ainakaan paranneta, vaan katkeruus vain kasvaa.

Varma kuitenkin on, että jos hukka pistää päänsä tuhon pihaan ja sen huomaan, niin tapahtuu Darvinilainen reaktio, ja on taas luonnonlaki tapahtunut.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Kokomusta
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 15:39:31

Message:
Voi kauhia. Ota luomakunnan kruunu jo rauhottavia.
Kyllä ne koiria on ollu sillon. Siitähän vois järkätä ovensuukyselyn ja sillä selvä.
Mitä puoluetta sun koiras on?
Mutta onhan tuo susi sukunimenäkin,ettei vaan niitä nyt loukata huomaamatta?

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Severi
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 17:53:14

Message:
Voi jumalauta:Täällä kaupunkissa on noita pieneläinklinikoita joka kulmassa mihin viedään buudeleita sun muita kaneja ja matelioita.Kyllä kummeksuttaa kun raavaat miehet maalla parkuu kun susi on kuullemma näyttänyt hampaita joskus satavuotta sitten.Vetäkää hame päälle ja lähtekää kaupunkiin buudeli kauppaan niin me tullaan teidän tilalle hoitamaan ne sudet.Ettei vaan ois marsu päässyt purasemaan sormeen ja sammalla kuuluu helvetinmoinen parku et susi susi...

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kumman kaa
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 18:35:07

Message:
kumpi on ihmiselle vaarallisempi susi vai hirvi. Kuinka monta ihmistä on kuollut suden takia, entä hirven

RE: Pantasusi
Lähettäjä: kamman kuu
Keskiviikkona 12.1. 2005 klo 21:46:26

Message:
Mutta hirveähän metästetään

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 13.1. 2005 klo 01:30:12

Message:
Luulisin, että suhteellisesti ottaen susi on ihmiselle vaarallisempi, kuin hirvi. Susia kappalemääräisesti on Suomessa kuitenkin aika vähän, suhteessa hirviin, vaikka edellisestä suden tappamasta ihmisestä onkin jo kulunut 100 vuotta. Susi pitää muutenkin ihmiset varpaillaan tarpeettomasti. Jos hirvi tulee pihapiiriin tai koulumatkalla vastaan, se tuskin tappaa ihmistä.

Olen samaa mieltä, että Suomen luonto pärjäisi ihan hyvin ilman susia, pärjäähän se ihan hyvin ilman leijonia ja kirahvejakin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jani
Torstaina 13.1. 2005 klo 09:29:40

Message:
Eilen illalla tuli Radio Suomessa luontoradio, jossa tuli lähetystä Ähtäristä. Sinne oli tuotu koiraan kaveriksi naaras lumileopardi.

Pitkän tähtäimen tavoitteena on kuulemma saada siirrettyä kantaa luontoon. Tosin se tähtäin on ollut jo 80 vuotta. Siinä vois puheet susista hiljetä ko alkaa tuleen kookkaampia kulkukissoja porraspieleen merkkaamaan reviiriään.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Sepe_susi
Torstaina 13.1. 2005 klo 09:42:55

Message:
Tuossa nim. Emmämitääntierä oli sitä mieltä, että sudet ovat ihmisille vaarallisempia kuin hirvet.

Hirvenmetsästäjä olen hieman eri mieltä. Vaikka ei noita hirvikolareita otettaisikaan huomioon, niin kyllä hirviä saa hieman pelätä, vaikka olisi pyssy kädessä. Ajotilanteessa kun hirvilauna tai yksittäinenkin hirvi ottaa ritolat, niin pitää olla hieman varuillaan, ettei jää elukoiden tallomaksi. Ja kiima-aikaan sonnit ovat melko pahasisuisia ja ovat monta kertaa yrittäneet ja käyneetkin päälle.

Tietenkin noihin tilanteisiin voidaan sanoa hakeudutun aktiivisesti, koska metsästämää ei tarvitse mennä, mutta voi em. tilanteet tulla marjastajallekin. En usko, että hukka tulee marjastajan päälle....en sitten millään.

Kun lopetetaan hirvien metsästäminen, niin karhut ja sudet pitävät huolen tasapainosta! Pitää sitä sentää susi- ja karhukantaa hieman pitää yllä, koska EU voi kieltää hirvien metsästämisen jossakin vaiheessa.


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 13.1. 2005 klo 14:07:08

Message:
> Ajotilanteessa kun hirvilauna tai yksittäinenkin hirvi ottaa ritolat, niin pitää olla hieman varuillaan, ettei jää elukoiden tallomaksi.

Tuo pätee mihin tahansa eläimeen, joka on iso kooltaan. Pillastunut hevos- tai lehmälauma on tuossa tilanteessa ihan yhtä tappava.

> Ja kiima-aikaan sonnit ovat melko pahasisuisia ja ovat monta kertaa yrittäneet ja käyneetkin päälle.

Myönnän, että tuossa vähän oikaisin. Olen itsekin lukenut jutun, jossa hirvi oli juosta jolkutellut jonkin auton edellä, mutta oli ilmeisesti ärsyyntynyt, kun auto tuli perässä samaa tietä pitkin ja oli hyökännyt auton kimppuun kiiveten auton konepellille. Muutenkin olen kuullut, että hirvi saattaa käydä ihmisen kimppuun, mutta hirvi on kuitenkin kasvissyöjä, joten siksi en sitä varsinaisesti pelkää.

> En usko, että hukka tulee marjastajan päälle....en sitten millään.

Yksittäinen hukka ei varmaankaan, mutta susi on laumaeläin ja laumassa susi uskaltaa käydä kimppuun. Kirjaimellisesti marjastajan kimppuun susi tuskin käy laumassakaan, koska marja-aikaan sudelle riittää helpompiakin saaliita.

> Kun lopetetaan hirvien metsästäminen, niin karhut ja sudet pitävät huolen tasapainosta!

Ei kyllä nykyisellä karhu- ja susikannalla. Susia on Suomessa 130-150 (2003) ja karhuja on Suomessa tällä hetkellä runsaat tuhat yksilöä.

http://www.saunalahti.fi/~kspiiri/Susiaidanteko0304.html

http://www.metsa.fi/suurpedot/ajankohtaista/uutinen020703.html

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Emmämitääntierä
Torstaina 13.1. 2005 klo 14:13:35

Message:
Tuossa on ehkä tarkempaa tietoa:

http://www.metsa.fi/suurpedot/seuranta/kantaarviot.html

"Suomessa esiintyy vähintään 830 karhua, 870 ilvestä sekä 135 sutta ja 125 ahmaa."

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Torstaina 13.1. 2005 klo 17:29:57

Message:
Mielenkiintoista tuo "emmämitääntierän" kirj. lukemat!

Mutta nyt on kapi iskenyt susiin, niinkuin uutisissa eilen kerrottiin, joten toivotaan, että niitä ammutaan lisää!! Paitsi, että pelätään tietysti pahinta, ettei kapi leviäisi koiriin!!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: sueton
Torstaina 13.1. 2005 klo 17:54:20

Message:
Sudet pitää tappaa Suomenmaasta Suuresta. Joka ainut. Ja sudenhalaajat Sipiriaan, susilaumojen keskelle asumaan risumajoihin.

RE: Pantasusi
Lähettäjä: wannabe
Torstaina 13.1. 2005 klo 19:43:46

Message:
Tuossa kun jotkut puhuvat kunnon metsämiehistä ym. sankareista, niin tuli mieleen että nehän on vielä niitä jotka ei netissä kirjottele palstoille juttujaan päivät pitkät toimistoissaan työajallaan? Tällä palstalla ei ole yhtään tosimiestä. Turha täällä on itkeä pelkäävänsä susia, kuitenkin asutte kaupungeissa kaukolämmitetyissä tiilitaloissanne.


RE: Pantasusi
Lähettäjä: Jope
Torstaina 13.1. 2005 klo 21:23:01

Message:
Paras susi on kuollut susi
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Pölijä
Perjantaina 14.1. 2005 klo 09:48:50

Message:
Kunnon metsämies? Mun mielestä ne on niitä, jotka tekee metsätöitä ja varsinkin ne jotka aikoinaan teki lihasvoimalla savottaa. Ohessa kunnia myös suomen hevoselle.
Kunnon metsämies nimikkeellä ei ole mitään tekemistä pyssyn kans toisten metttiä kiertelevistä ja terrorisoivista tyhjäntoimittajista puhuttaessa.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Ville
Perjantaina 14.1. 2005 klo 11:59:40

Message:
Olen samaa mieltä kuin Pölijä! Appiukko teki koko ikänsä metsätöitä hevosen kanssa ja siinä minusta oikea rehti metsämies! Hän oli säässä kuin säässä metsätöissä itseään säästämättä.

Pyssymies harkitsee milloin menee metsälle, eihän sellaiselle voi metsämies nimikettä antaa!!

RE: Pantasusi
Lähettäjä: Filosohfvi
Perjantaina 14.1. 2005 klo 12:31:04

Message:
Eskolla ne taas päreet paloivat oikein ilmiliekillä;-))))
RE: Pantasusi
Lähettäjä: joo
Perjantaina 14.1. 2005 klo 21:48:51

Message:
Susilta vaan henki poijes.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Joojoo
Lauantaina 15.1. 2005 klo 14:06:43

Message:
Keinolla millä hyvänsä. Tuo kapi oli hyvä juttu. Mitenköhän sitä saisi leviämään.

Riistanhoidollinen kysymys. Supi ja kettukannan kun jättää harventamatta seudulla, niin kyllä vähenee hukkakantakin. Jippiiii.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Anneli
Tiistaina 18.1. 2005 klo 17:36:10

Message:
Nyt on sitten susi laskelmat tehty täällä meilläpäin!

14 sutta ja ne pirut, kun vielä lisääntyvät niin huh, huh! Minähän en kohta pirtistä mäelle mene!!
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Dexta ja 3600
Tiistaina 18.1. 2005 klo 20:52:11

Message:
Kanadassa on metsässä kaupunkeja ("town", kyliä jopa meidänkin mielestä). Siellä ulkona liikkuminen ilman asetta on kielletty. Saapi sakot. Syynä on, että jääkarhut oppisivat karttamaan ihmisiä.
RE: Pantasusi
Lähettäjä: Näin on näreet
Tiistaina 18.1. 2005 klo 21:04:21

Message:
Törkiää tollanen susien ja karhujen höösääminen, enste lahtiin ne höösääjät ja sitte nuo raateluelikot.